FOX Ransomware

Ook bekend als: FOX virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

FOX ransomware verwijderingsinstructies

Wat is FOX?

Zoals ontdekt door MalwareHunterTeam, is FOX een nieuwe variant van een risicovolle ransomware genaamd Matrix. Ontwikkelaars verspreiden deze malware met behulp van Remote Desktop Service - ze kapen de computers van hun slachtoffers en installeren FOX erop. Eenmaal geïnfiltreerd codeert FOX de meeste opgeslagen gegevens. Het hernoemt ook bestanden met behulp van het "[developer's_email].[random_characters].FOX" patroon (vb. "sample.jpg" kan worden hernoemd naar "[[email protected] ].3qAbTbsd-RgfExin0.FOX"). Dus, zo worden versleutelde gegevens onbruikbaar en zijn ze moeilijker te onderscheiden van mekaar. FOX voert daarnaast een aantal andere schadelijke acties uit, waaronder het verwijderen van File Shadow Volume Copies en het verwijderen van Windows Recovery Startup. Na het uitvoeren van al deze secties genereert FOX een tekstbestand ("#FOX_README#.rtf") en plaatst een kopie daarvan in elke bestaande map.

FOX controleert of bestanden geopend zijn voordat ze worden gecodeerd. Als dat zo is, worden ze eerst gesloten en dan pas versleuteld. Gelukkig verloopt dit het hele proces heel langzaam. Zo kunnen slachtoffers de infectie detecteren en beëindigen voordat de codering voltooid is. Zoals gewoonlijk toont het gecreëerde tekstbestand een bericht dat de gegevens versleuteld zijn met behulp van de AES-128- en RSA-2048-algoritmen en dus alleen hersteld kunnen worden met unieke sleutels. Jammer genoeg is dit correct. Elk slachtoffer krijgt enkele unieke sleutels. Die worden opgeslagen in een externe server die bestuurd wordt door de cybercriminelen. Daarom moeten de slachtoffers contact opnemen met de ontwikkelaars van FOX zodat ze de de sleutels kunnen ontvangen en de gegevens te ontsleutelen. Na contact met deze personen wordt aan de gebruikers gevraagd om het ​​losgeld te betalen in ruil voor het vrijgeven van deze sleutels. Het bedrag is bij aanvang onbekend - alle gegevens worden per e-mail verstrekt. Cybercriminelen vragen normaal zo'n 500-1500 euro in Bitcoins, Monero of een andere cryptomunt. Hoe dan ook, hoe laag of hoog het gevraagde losgeldbedrag ook is, het mag nooit betaald worden. Onderzoeksresultaten tonen immers aan dat oplichters vaak slachtoffers negeren, zodra de betalingen zijn ontvangen. Dit betekent dat betalen meestal geen positief resultaat oplevert en dat gebruikers eenvoudigweg opgelicht worden. Om deze reden is het aanbevolen alle vragen om te betalen te negeren. Er zijn helaas geen tools die de FOX-codering kunnen kraken en die gegevens gratis kunnen herstellen. Om deze reden is de enige mogelijke oplossing alles te herstellen vanaf een back-up.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers verzocht worden om losgeld te betalen om hun getroffen gegevens te ontsleutelen:

FOX ontsleutelingsinstructies

FOX deelt veel overeenkomsten met andere ransomware-virussen, zoals ShutUpAndDance, Embrace, LanRan, enzovoort. Deze virussen zijn ontwikkeld door verschillende cybercriminelen. Desondanks versleutelen ze allemaal persoonsgegevens en vragen om losgeld. In de meeste gevallen vertonen ransomware-virussen slechts twee grote verschillen: 1) het bedrag van het losgeld, en 2) het type van coderingsalgoritme dat gebruikt wordt. Helaas gebruiken deze virussen vaak algoritmen die unieke decryptiesleutels genereren. Tenzij de malware nog in ontwikkeling is en/of bepaalde bugs/fouten bevat, is het handmatig herstellen van gegevens (zonder dat ontwikkelaars zich ermee bemoeien) onmogelijk. Virussen zoals FOX zijn een goede reden om regelmatig gegevensback-ups te maken. Het is belangrijk om deze op te slaan in een externe server en/of niet-verbonden opslagapparaat, anders zal de malware de back-ups versleutelen samen met andere gegevens.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, wordt FOX handmatig verspreid - ontwikkelaars kapen de computers van het slachtoffer en infecteren het systeem zelf. Dit is zeer ongebruikelijk - in de meeste gevallen wordt ransomware verspreid met behulp van spam-mails, trojans, valse software-updaters en bronnen voor het downloaden van externe software. Spam-mails bevatten kwaadaardige bijlagen (meestal Microsoft Office-documenten) die, eenmaal geopend, stiekem malware downloaden en installeren. Trojans zijn ontworpen om een "achterdeur" te openen voor andere malware om zo in het systeem te infiltreren. Valse updaters infecteren computers door fouten in verouderde software te misbruiken of door eenvoudigweg malware te downloaden en te installeren in plaats van eigenlijke updates. Onofficiële softwaredownloadbronnen (peer-to-peer [P2P] -netwerken, freeware-downloadwebsites, gratis bestandshostingsites, enz.) stellen malware voor als legitieme software. Zo worden gebruikers in de val gelokt zodat ze zelf virussen downloaden en installeren.

Bedreigingsoverzicht:
Naam FOX virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
Symptomen U kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om FOX virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware?

Om deze situatie te voorkomen, moeten gebruikers zich realiseren dat een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag de belangrijkste redenen zijn voor computerbesmettingen - voorzichtigheid is de sleutel tot veiligheid en daarom is het belangrijk om goed op te letten tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software. We raden u aan om twee keer na te denken voordat u e-mailbijlagen opent. Irrelevante bestanden en bestanden die worden ontvangen van verdachte e-mailadressen mogen nooit worden geopend. Daarnaast mogen gebruikers alleen software downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's bevatten vaak valse apps, daarom mogen dergelijke tools niet worden gebruikt. Het is ook belangrijk om geïnstalleerde software up-to-date te houden. Dit kan enkel door middel van geïmplementeerde functies of tools die alleen door de officiële ontwikkelaars aangeboden worden. Bovendien is het belangrijk een erkende anti-virus/anti-spyware te installeren. Als uw computer toch met FOX geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes to om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in het FOX ransomware tekstbestand ("#FOX_README#.rtf"):

INSTRUCTIE HOE DE BESTANDEN TE HERSTELLEN
Opgelet !!!
Het spijt ons zeer om u te informeren dat AL UW BESTANDEN VERLEUTELD ZIJN
door onze automatische software. Dit werd mogelijk door een slechte serverbeveiliging.
Opgelet !!!
Maak je geen zorgen, we kunnen je helpen om je server te HERSTELLEN
en al uw bestanden kunnen snel en veilig gedecodeerd worden!
INFORMATIE!!!
Uw bestanden zijn niet kapot !!!
Uw bestanden werden versleuteld met AES-128 + RSA-2048 crypto-algoritmen.
Er is geen enkele manier om uw bestanden te decoderen zonder de unieke decoderingssleutel en de speciale software. Uw unieke decryptiesleutel wordt veilig opgeslagen op onze server. Voor onze veiligheid wordt alle informatie over uw server en uw decoderingssleutel automatisch GEWIST NA 7 DAGEN! Je zult onherroepelijk al je gegevens verliezen!
* Houd er rekening mee dat alle pogingen om uw bestanden alleen te herstellen of met behulp van tools van externe partijen alleen resulteren in het onherroepelijk verlies van uw gegevens!
* Houd er rekening mee dat u bestanden alleen kunt herstellen met uw unieke decoderingssleutel, die aan onze zijde is opgeslagen. Als u de hulp van derden gebruikt, voegt u alleen een tussenpersoon toe.
HOE DE BESTANDEN HERSTELLEN ???
Stuur ons een e-mail (schrijf in het Engels of gebruik een professionele vertaler):
[email protected]
[email protected]
[email protected]
U moet uw bericht verzenden naar elk van onze 3 e-mails vanwege het feit dat het bericht om verschillende redenen de beoogde ontvanger niet kan bereiken!
Schrijf in onderwerpregel uw persoonlijke ID: c0pyc @ tfr0mpcr1sk
We raden u aan om 3 gecodeerde bestanden aan uw bericht te koppelen. We zullen aantonen dat we uw bestanden kunnen herstellen.
* Houd er rekening mee dat bestanden geen waardevolle informatie mogen bevatten en dat hun totale grootte minder dan 5 MB moet zijn.
ONS ADVIES !!!
Wees er zeker van dat we alle gegevens kunnen herstellen en u aanbevelingen zullen doen voor het configureren van de beveiliging van uw server.
We zullen zeker een overeenkomst bereiken;) !!!

ALTERNATIEVE COMMUNICATIE
Als u geen antwoord gekregen hebt van de bovenstaande e-mailadressen binnen de 24 uur, stuur ons alstublieft een Bitbericht van een webbrowser via de webpagina hxxps://bitmsg.me. Dit is een tutorial:
1. Zorg ervoor dat de koppeling hxxps: //bitmsg.me/users/sign_up klaar is en zorg ervoor dat u de koppeling hebt gemaakt, zonder dat er iets is gebeurd en nog niet is gebeurd.
2. U moet de herstelling bevestigen, doe je best en volg de instructies die je hebt gekregen.
3. Keer terug en klik op "Legen" bij gebruik of gebruik de link hxxps: //bitmsg.me/users/sign_in, tussen uw en mw. En klik op "Aanmelden".
4. Klik op de knop "Herstel na verloop van tijd".
5. Klik de "Nieuwe" tegen.
6. Waarneembaar:
Meer weten BM-2cXRWRW5Jv5hxbhgu2HJSJrtPf92iKshhm
Ondertussen: geef uw id: 2D0D30719CD9D741
Missie: geef aan wat u ervan vindt.
Klik op "Neem dit".
s0NDfj7c

Screenshot van bestanden versleuteld door FOX ("[developer's_email].[random_characters].FOX" bestandsnaam patroon):

bestanden versleuteld door FOX

FOX ransomware verwijdering:

FOX virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van FOX virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
FOX virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van FOX virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met FOX virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.