Your Mac Is Infected With Popup Adware virus en oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je het "Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus" van een Mac?

Wat is het "Your Mac Is Infected With Popup Adware"-virus?

"Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus" is een valse foutmelding die lijkt op AppleCare And Warranty, WARNING! MAC OS Is Infected, Apple Support Center - Attention!! en vele andere. Deze foutmelding richt zich op MacOS-gebruikers en wordt weergegeven door een kwaadwillende website die gebruikers vaak onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Onderzoek toont aan dat deze programma's infiltreren in systemen zonder toestemming van gebruikers, systeembronnen misbruiken, kwaadaardige advertenties weergeven en verschillende gegevens over de gebruikers en het systeeminformatie registreren.

Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus oplichting

Deze foutmelding claimt een buitensporig aantal advertenties te detecteren en de oorzaak zou een mogelijke computerinfectie zijn. Er wordt dan ook opgeropen de malware onmiddellijk te verwijderen en om deze reden moeten gebruikers contact opnemen met de technische ondersteuning van Apple via een opgegeven telefoonnummer ("1-844-406-0388"). Slachtoffers worden dan zogezegd begeleid door het proces van het verwijderen van de malware. Merk op dat deze kwaadwillende website ook een valse 'livechat' bevat, waardoor gebruikers toegang zouden hebben tot de technische ondersteuningsdienst. In feite is "Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus" oplichting. Deze foutmelding is nep en heeft niets met Apple te maken. Cybercriminelen willen inkomsten genereren door hun diensten (die zelfs niet nodig zijn omdat de malware niet bestaat) te verkopen aan nietsvermoedende gebruikers. Bovendien proberen cybercriminelen op afstand toegang te krijgen tot de computers van gebruikers om zo systeeminstellingen te wijzigen en/of malware te installeren. De criminelen claimen vervolgens nieuwe problemen te "detecteren" en bieden hun hulp aan tegen een extra vergoeding. Om deze redenen negeert u best de foutmelding en probeert u nooit het bovengenoemde telefoonnummer te bellen. Deze foutmelding kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten of door het systeem opnieuw op te starten.

Houd er rekening mee dat sommige mogelijk ongewenste programma's en kwaadwillende websites de systeemprestaties aanzienlijk verstoren door systeembronnen te misbruiken voor het minen van cryptocurrency of voor het uitvoeren van andere ongewenste processen zonder toestemming. Mogelijk ongewenste programma's zullen waarschijnlijk verschillende 'malvertising'-advertenties genereren, zoals banners, pop-ups, kortingsbonnen, enzovoort. Deze worden weergegeven met behulp van verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring op internet aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien leiden 'malvertising'-advertenties meestal naar kwaadwillende websites en worden in sommige gevallen scripts uitgevoerd die malware of andere mogelijk ongewenste programma's downloaden en installeren. Als u hierop klikt, kan dit leiden tot risicovolle computerinfecties. Bovendien registreren potentieel ongewenste programma's continu informatie die vaak privégegevens bevat. Deze informatie wordt verkocht aan derden (meestal voor marketingdoeleinden). Meestal om inkomsten te genereren. Om deze redenen moeten potentieel ongewenste programma's onmiddellijk worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Zoals hierboven vermeld is "Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus" sterk gelijkend op tientallen andere nep-foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem is geïnfecteerd, dat er ontbrekende bestanden zijn of andere beschadigingen zijn gedetecteerd, maar deze claims zijn slechts pogingen om slachtoffers bang te maken en ze te misleiden zodat ze bellen en betalen voor technische diensten die niet vereist zijn. Alle potentieel ongewenste programma's lijken erg op elkaar. Door verschillende handige functies aan te bieden, proberen deze programma's een legitieme indruk te maken, maar hun enige doel is inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden voor reguliere gebruikers vormen PUP's een directe bedreiging voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Cybercriminelen verspreiden potentieel ongewenste programma's via de bovengenoemde schadelijke advertenties, samen met een misleidende marketingmethode die 'bundling' wordt genoemd. Daarom, en vanwege het gebrek aan kennis en onvoorzichtige gedrag van veel gebruikers, infiltreren PUP's vaak systemen zonder toestemming. "Bundling" is de stiekeme installatie van programma's van derden samen met reguliere software en apps. Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps onder verschillende secties (meestal de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen) - ze maken deze informatie niet voldoende bekend. Veel gebruikers overhaasten het download- en installatieproces, ze slaan stappen over en klikken op allerlei advertenties. Daarbij stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties.

Hoe voorkom je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om dit te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het downloaden en installeren van software en bij het surfen op internet. Analyseer elke stap van de download- en installatieprocessen zorgvuldig om u af te melden voor alle extra inbegrepen programma's. Vermijd het gebruik van download- en installatietools van derde partijen, omdat deze inkomsten genereren door het promoten van dubieuze apps (de "bundling" -methode). Bovendien lijken veel kwaadaardige advertenties echt, maar ze zijn wel herkenbaar aan hun doorverwijzingen - de meeste linken naar websites met inhoud zoals gokken, adult dating, pornografie enz. Als je dergelijke advertenties regelmatig ziet, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte apps en browser-plug-ins.

Tekst weergegeven in het pop-upvenster 'Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus' en de livechat:

Apple helpdesk
U bent doorgestuurd naar de Apple-ondersteuningspagina omdat uw Mac is geïnfecteerd met Popup Adware Virus vanwege een onbetrouwbare download. Contacteer ons via chat voor hulp en ondersteuning.

Website vertoont de "Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus"-foutmelding:

Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus foutmelding op een website

Tekst op deze site:

Welkom bij Apple Support
1-844-406-0388

Wij zijn hier om te helpen. Bel of chat met ons

Neem contact op voor deskundige ondersteuning
Hoe kunnen we u helpen?

 

Ondersteuning krijgen via telefoon, chat of e-mail, een reparatie opzetten of een Genius Bar-afspraak maken.
Bel 1-844-406-0388 of Chat met ons op

Lay-out van de "Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus"-oplichting (GIF):

Verschijning van

Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenst programma verwijderen:

Verwijder aan het ongewenste programma gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

Het virus verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "your mac is infected with popup adware virus" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your mac is infected with popup adware virus" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your mac is infected with popup adware virus" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your mac is infected with popup adware virus" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Your Mac Is Infected With Popup Adware Virus virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.