WARNING! MAC OS Is Infected oplichting (Mac)

Ook bekend als: "WARNING! MAC OS Is Infected" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe WARNING! MAC OS Is Infected te verwijderen van een Mac?

Wat is WARNING! MAC OS Is Infected?

"WARNING! MAC OS Is Infected" is een valse foutmelding die lijkt op Apple Security Alert, Apple Support Center - Attention!!, Apple Warning Alert en vele andere. De foutmelding wordt vertoond door een kwaadaardige website die gebruikers onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door een aantal mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Deze programma's leveren ook verscheidene malvertising-advertenties (pop-ups, banners, kortingsbonnen enz.), ze registreren gegevens (vnl. omver de surfgewoontes) en ze misbruiken systeembronnen.

WARNING! MAC OS Is Infected oplichting

Deze foutmelding stelt dat het systeem besmet werd en dat de malware moet verwijderd worden en het systeem hersteld moet worden. Gebruikers wordt aanbevolen niet te aarzelen en een technische ondersteuning door Apple te bellen via het telefoonnummer "1-844-658-5859". Gecertificeerde technici zullen hen dan zogezegd door het verwijderingsproces begeleiden. Onthoud echter dat "WARNING! MAC OS Is Infected" oplichting is en niets te maken heeft met Apple. De cybercriminelen claimen gecertificeerde technici te zijn die geld verdien aan diensten die niet nodig zijn. Bovendien misleiden deze mensen vaak gebruikers door hen toegang op afstand te vragen op hun computers. Eens verbonden installeren de cybercriminelen malware en/of veranderen ze de systeeminstellingen. Ze claimen dan een aantal bijkomende foutmeldingen te detecteren en ze bieden bijkomende hulp bij het verwijderen ervan voor een extra premie. Het is daarom ten zeerste aanbevolen de "WARNING! MAC OS Is Infected"-waarschuwing te negeren en het bovenstaande nummer niet te contacteren. Deze foutmelding kan verwijderd worden door de webbrowser te sluiten of het systeem opnieuw op te starten. Wees je ervan bewust dat sommige kwaadaardige websites en PUP's cryptomunten mijnen of andere ongewenste processen uitvoeren op de achtergrond. Ze misbruiken systeembronnen zonder toestemming van gebruikers, waardoor de algehele computerprestaties aanzienlijk verminderen. Van potentieel ongewenste programma's is ook bekend dat ze verschillende gegevens verzamelen die persoonlijke data kan bevatten. Deze gegevens worden verkocht aan derden. Bovendien leveren PUP's vaak kwaadaardige advertenties met behulp van verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de advertenties gewoonlijk de onderliggende inhoud, waardoor de surfervaring vermindert. Schadelijke advertenties kunnen ook leiden tot frauduleuze websites en/of ze kunnen scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren. Daarom kunnen zelfs onbedoelde clicks resulteren in computerinfecties met hoog risico. Om deze redenen raden we aan alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"WARNING! MAC OS Is Infected" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om WARNING! MAC OS Is Infected virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Zoals hierboven vermeld, heeft "WARNING! MAC OS Is Infected" veel overeenkomsten met tientallen andere valse foutmeldingen. Ze claimen allemaal dat het systeem beschadigd werd, maar deze valse claims zijn slechts pogingen om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Potentieel ongewenste programma's lijken ook erg op elkaar. Door het aanbieden van verschillende "handige functies", misleiden PUP's gebruikers zodat ze geloven dat deze programma's legitiem en nuttig zijn, maar het is belangrijk te onthouden dat alle potentieel ongewenste programma's alleen inkomsten genereren voor de ontwikkelaars. Daarom bieden weinige echte waarde voor gewone gebruikers. De meeste promoten alleen maar valse websites (ongewenste doorverwijzingen), leveren kwaadaardige advertenties, verzamelen informatie en misbruiken systeembronnen. Deze programma's vormen een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

Uit onderzoek blijkt dat sommige PUP's officiële downloadwebsites hebben, maar de meeste worden gedistribueerd met behulp van een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling' en via de bovengenoemde schadelijke advertenties. Daarom installeren gebruikers deze programma's vaak onbedoeld of PUP's infiltreren heimelijk hun systemen zonder toestemming. Bundelen is een stiekeme installatie van software van derden samen met reguliere apps. Ontwikkelaars verbergen gebundelde programma's in de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen of andere secties van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers zijn onvoorzichtig tijdens het downloaden en installeren - ze haasten zich en slaan stappen over. Bovendien klikken veel gebruikers op verschillende advertenties. Dit gedrag leidt vaak tot onbedoelde installaties van mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op bij het downloaden/installeren van software en het surfen op internet in het algemeen. Selecteer indien mogelijk de instellingen 'Aangepast' of 'Geavanceerd', analyseer zorgvuldig elk venster van de download- en installatie dialoogvensters en weiger aanbiedingen om programma's van derden te downloaden/installeren. Houd er rekening mee dat download- en installatietools van derde partijen inkomsten genereren door dubieuze programma's te promoten (de "bundling" -methode). Daarom raden we aan dergelijke hulpprogramma's niet te gebruiken - software mag alleen worden gedownload uit officiële bronnen, met behulp van een directe downloadlink. De meeste kwaadwillige advertenties lijken legitiem, omdat ontwikkelaars veel tijd en geld in hun ontwerp investeren, maar deze advertenties verwijzen door naar verdachte sites - de meeste linken naar enquêtes, daten voor volwassenen, pornografie en andere soortgelijke sites. Daarom, als je dit type advertentie of website tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte apps en browserextensies.

Tekst getoond in de pop-up "WAARSCHUWING! MAC OS Is Infected":

WAARSCHUWING!


MAC OS is besmet met virussen en andere kwaadaardige toepassingen. Virussen moeten worden verwijderd en systeemschade moet worden hersteld. Bel Apple Support 1-844-658-5859 en volg de 'virusverwijderingsprocedure' onmiddellijk.

 

** Als je deze site verlaat, blijft je Mac OS beschadigd en kwetsbaar **

Weergave van "WARNING! MAC OS Is Infected" oplichting (GIF):

Weergave van ...

WARNING! MAC OS Is Infected virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van WARNING! MAC OS Is Infected virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenst programma verwijdering:

Verwijder aan Warning! MAC OS is Infected gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijdering via de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "warning! mac os is infected" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"WARNING! MAC OS Is Infected" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "warning! mac os is infected" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "warning! mac os is infected" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "warning! mac os is infected" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
WARNING! MAC OS Is Infected virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "WARNING! MAC OS Is Infected" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met WARNING! MAC OS Is Infected virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.