FacebookTwitterLinkedIn

AppleCare And Warranty Scam (Mac)

Ook bekend als: "AppleCare and warranty" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je AppleCare And Warranty van een Mac?

Wat is AppleCare And Warranty?

Weergegeven door een kwaadwillende website is "AppleCare and Warranty" een  valse foutmelding waarin wordt beweerd dat het systeem is geïnfecteerd. Onderzoek toont aan dat gebruikers deze website vaak onbedoeld bezoeken - ze worden er naartoe geleid  door potentieel ongewenste programma's (PUP's) die doorgaans zonder toestemming infiltreren. Houd er rekening mee dat deze frauduleuze programma's zijn ontworpen om systeembronnen te misbruiken, gevoelige gegevens te verzamelen en 'malvertising'-advertenties te leveren (pop-ups, kortingsbonnen, banners, enz.)

AppleCare And Warranty oplichting

De foutmelding 'AppleCare and Warranty' richt zich op MacOS. Het claimt dat het systeem is geïnfecteerd en daarom moeten gebruikers zogezegd onmiddellijk "1-888-621-0834" bellen om verdere schade te voorkomen. Na contact met 'gecertificeerde technici' ontvangen gebruikers zogenaamd hulp bij het verwijderen van malware en het oplossen van andere gerelateerde problemen. In feite is "AppleCare and Warranty" oplichting. Deze foutmelding is nep en heeft niets met Apple te maken. Cybercriminelen proberen geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers door hen aan te moedigen te betalen voor technische ondersteuning die ze niet nodig hebben. Deze mensen proberen ook gebruikers te overtuigen hen externe toegang tot hun computers te verlenen. Nadat ze zijn verbonden, installeren ze malware en/of veranderen ze systeeminstellingen (bijvoorbeeld wachtwoorden van gebruikers). Cybercriminelen beweren aanvullende problemen te "ontdekken" en bieden hulp voor een extra vergoeding. Om deze redenen wordt geadviseerd om nooit het bovengenoemde telefoonnummer te bellen. De foutmelding "AppleCare and Warranty" kan worden verwijderd door de webbrowser te sluiten (bij voorkeur via Taakbeheer) of nog door het systeem opnieuw te starten.

Zoals hierboven vermeld, kunnen potentieel ongewenste programma's (en kwaadwillende websites) ongewenste processen (bijv. het mijnen van cryptocurrency) op de achtergrond uitvoeren. Dit misbruik van systeembronnen vermindert de algehele systeemprestaties aanzienlijk. Bovendien registreren mogelijk ongewenste programma's verschillende gebruikers- en systeeminformatie die vaak persoonlijke gegevens bevat. Ontwikkelaars verkopen deze informatie aan derden (mogelijk cybercriminelen). Daarom kan de aanwezigheid van apps die zulke gegevens registreren ernstige privacykwesties veroorzaken. Een ander nadeel is de weergave van schadelijke advertenties. Om dit te bereiken, gebruiken ontwikkelaars verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. De advertenties verbergen vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring op internet vermindert. Bovendien linken ze vaak naar dubieuze websites of voeren ze zelfs scripts uit die malware downloaden/installeren. Om deze redenen dienen alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk verwijderd te worden..

Bedreigingsoverzicht:
Naam"AppleCare and warranty" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om AppleCare and warranty virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"AppleCare And Warranty" deelt veel gelijkenissen met WARNING! MAC OS Is Infected, Apple Security Alert, Critical Security Warning! en tientallen andere foutmeldignen. Allemaal stellen ze dat het systeem is beschadigd (bijvoorbeeld door ontbrekende bestanden, besmettingen, onvoldoende bescherming enz.) maar deze claims zijn slechts pogingen om gebruikers te misleiden die zullen bellen en betalen voor technische diensten die ze niet nodig hebben. Onderzoek toont aan dat potentieel ongewenste programma's erg op elkaar lijken. Door ten onrechte te beweren  'nuttige functies' te bieden, proberen mogelijk ongewenste programma's een legitieme indruk en gebruikers te misleiden, maar hun enige doel is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden voor reguliere gebruikers, brengen ze de privacy van gebruikers en de veiligheid van browsers in het gevaar.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Van sommige PUP's is bekend dat ze officiële download- en promotiewebsites hebben, maar in de meeste gevallen worden ze verspreid via de bovengenoemde advertenties en via een misleidende marketingmethode die 'bundling' wordt genoemd. Daarom, vanwege gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag van veel gebruikers, infiltreren PUP's vaak systemen zonder toestemming. Ontwikkelaars verbergen "gebundelde" apps in verschillende secties (bijvoorbeeld de "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties) van de download- en installatieprocessen. Bovendien haasten gebruikers zich en slaan ze veel stappen over of klikken ze op dubieuze advertenties. Daarbij stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid - let goed op wanneer je op internet surft en software downloadt of installeert. Schadelijke advertenties lijken vaak legitiem als ze worden weergegeven op websites, maar ze zijn herkenbaar aan het feit dat ze doorlinken, meestal naar websites met enquêtes, goksites, poronsites of andere dubieuze sites. Zoals hierboven vermeld, worden deze advertenties vaak weergegeven door kwaadaardige apps. Daarom, als je ze tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser-extensies. Bovendien analyseer je best zorgvuldig elke stap (met name de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen) van de download- en installatieprocessen en vink alle extra inbegrepen programma's uit. Merk op dat de download- en installatietools van derden inkomsten genereren met behulp van de "bundling" -methode - ze promoten kwaadaardige apps en mogen daarom nooit worden gebruikt.

Tekst vertoond op de kwaadaardige website:

AppleCare and Warranty Internet Security beschadigd!!! Bel de helpdesk op 1-888-621-0834

Verdachte activiteit geregistreed op uw IP-adres vanwege schadelijk virus dat op uw computer is geïnstalleerd. Dit virus kan ook de firewallbeveiliging beschadigen, wat kan leiden tot gegevensverlies of crash van de harde schijf. Bel onmiddellijk op het opgegeven nummer om het probleem op te lossen.
We hebben uw computer uitgeschakeld om verdere schade aan uw computer te voorkomen. Start de computer niet opnieuw op of sluit hem niet af. Dit kan leiden tot gegevensverlies. Bel ons onmiddellijk om de bescherming te herstellen en zodat servicemedewerkers kunnen assisteren bij het bijwerken van uw computersoftware.

MAC heeft een schadelijk virus op uw systeem gedetecteerd
Sluit de computer niet af en start deze niet opnieuw op
Neem contact op met onze gecertificeerde MAC-technici voor onmiddellijke hulp.

AppleCare and warranty virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van AppleCare and warranty virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenst programma verwijdering:

Verwijder aan AppleCare and Warranty gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijdering via de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "applecare and warranty" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"AppleCare and warranty" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "applecare and warranty" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "applecare and warranty" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "applecare and warranty" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
AppleCare and warranty virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "AppleCare and warranty" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met AppleCare and warranty virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.