Bankworm Virus POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Bankworm Virus" virus
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe het Bankworm Virus te verwijderen van een Mac?

Wat is Bankworm Virus?

"Bankworm Virus" is een nep-foutmelding die wordt weergegeven door verschillende bedrieglijke sites. Onderzoeksresultaten tonen aan dat de overgrote meerderheid van de bezoekers er onbedoeld terechtkomt - ze worden ofwel doorverwezen door potentieel ongewenste programma's (PUP's) of door intrusieve advertenties die door andere kwaadwillende sites worden getoond. In de meeste gevallen infiltreren PUP's het systeem zonder toestemming. Naast doorverwijzingen zijn PUP's ook verantwoordelijk voor dataspionage en het uitvoeren van ongewenste achtergrondprocessen.

Bankworm Virus oplichting

De kwaadaardige websites voeren een valse systeemscan uit en melden dat het systeem besmet werd met het zogenaamde Bankworm-virus. Gebruikers wordt gevraagd een tool te downloaden genaamd Advanced Mac Cleaner die zogezegd zal helpen malware te verwijderen. Dit alles is echter slechts oplichterij. Niet alleen bestaat de "gedetecteerde" malware niet, maar de tool voor het verwijderen van virussen is ook nep. Na de installatie en het uitvoeren ervan krijgen gebruikers een andere systeemscan onder ogen die een lijst met honderden zogezegde "problemen" toont. Het probleem is dat de gratis versie van Bankworm Virus2 niet in staat is om gedetecteerde malware te verwijderen en dat gebruikers daarvoor de volledige versie moeten kopen. Ook dit is weer bedrog, want Bankworm Virus2 biedt geen enkele toegevoegde waarde voor gebruikers. Het is gewoon een vals programma en gebruikers betalen dus eigenlijk voor niets. Om deze reden moet de foutmelding "Bankworm Virus" worden genegeerd en mogen gebruikers de Bankworm Virus2-app nooit downloaden of installeren. Deze foutmelding kan eenvoudig worden verwijderd door de browser te sluiten. Sommige kwaadwillende sites maken gebruik van scripts die voorkomen dat gebruikers tabbladen en vensters sluiten. In dergelijke gevallen moeten gebruikers de browser afsluiten via Taakbeheer of gewoon het systeem opnieuw opstarten. Na het opnieuw openen van de browser mogen gebruikers de vorige sessie niet herstellen, anders wordt ook de kwaadwillende site bezocht.

Potentieel ongewenste programma's leveren vaak coupons, banners, pop-ups en andere soortgelijke advertenties. Daartoe maken ontwikkelaars gebruik van verschillende hulpmiddelen voor het plaatsen van grafische inhoud van derden. Dergelijke advertenties verbergen dan ook vaak de inhoud van de bezochte websites waardoor de kwaliteit van de surfervaring op internet ernstig wordt verstoord. Nog erger is dat sommige van die advertenties linken naar kwaadaardige sites die malware verspreiden. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in een computerinfectie met hoog risico. Een ander belangrijk probleem is het bijhouden van gegevens. Onderzoeksresultaten tonen aan dat mogelijk ongewenste programma's vaak verschillende soorten gegevens verzamelen met betrekking tot de surfactiviteit van gebruikers op internet. Internet Protocol (IP)-adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, bezochte URL's en andere datatypes die verzameld worden bevatten vaak persoonlijke gegevens. Het is goed te beseffen dat ontwikkelaars deze delen met derde partijen (mogelijk cybercriminelen), die de ontvangen gegevens misgebruiken met de bedoeling inkomsten te genereren. Daarom kunnen dergelijke spionage-apps ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken. Deze programma's maken fundamenteel misbruik van systeembronnen en dat zonder toestemming. Zo worden de algemene systeemprestaties aanzienlijk verminderd. Om deze redenen is het ten zeerste aanbevolen om alle ongewenste programma's zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Bankworm Virus" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Bankworm Virus virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

"Bankworm Virus" lijkt sterk op Virus Found, We Have Detected A Trojan Virus, PEGASUS SPYWARE ACTIVATED en vele andere. Allemaal beweren ze dat het systeem is geïnfecteerd, er bestanden ontbreken of op andere vergelijkbare manieren zijn beschadigd. De meeste nep-foutmeldingen moedigen echter niet aan om iets te downloaden. In plaats daarvan proberen ze gebruikers te misleiden zodat die betalen voor valse technische ondersteuning en andere diensten die niet nodig zijn. Potentieel ongewenste programma's delen daar veel gelijkenissen mee. Door zogezegd "nuttige functionaliteit" aan te bieden, creëren PUP's een legitieme en bruikbare indruk. Feitelijk dienen deze PUP's slechts één doel: geld opleveren voor de ontwikkelaars. Daarom bieden deze sites geen toegevoegde waarde voor normale gebruikers, maar vormen ze een directe bedreiging voor hun privacy en veiligheid op internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld, infiltreren PUP's gewoonlijk het systeem zonder om toestemming te vragen. Dat gebeurt via de hierboven vermelde intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd 'bundeling'. Ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak download- en installatieprocessen roekeloos overhaasten en de meeste stappen overslaan. Om deze reden worden alle PUP's verborgen achter de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen - ze zijn niet eerlijk genoeg om dergelijke informatie correct te verstrekken en onwetende gebruikers die roekeloos download- en installatieprocessen overhaasten en op verschillende advertenties klikken worden zo vaak opgezadeld met malafide programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om infiltratie van PUP's te voorkomen, moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Het is erg belangrijk om elke stap zorgvuldig te analyseren en alle extra inbegrepen programma's af te wijzen. Bovendien mag software alleen worden gedownload vanaf officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's worden vaak gemonetariseerd door het promoten van PUP's (de "bundling" -methode). Daarom mag u ze nooit gebruiken. Het is ook belangrijk op te merken dat intrusieve advertenties worden ontworpen om er volledig legitiem uit te zien. Eenmaal aangeklikt blijken ze echter door te linken naar websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie enz. Bij dergelijke doorverwijzingen moeten gebruikers onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserextensies elimineren.

Tekst gepresenteerd binnen deze fout:

DOWNLOAD VEREIST
Gelieve de Advanced Mac Cleaner applicatie te downloaden om Bankworm van uw Mac te verwijderen
VIRUS INFORMATIE

Virus Bame: Bankworm
Risico: HOOG
Besmet bestand: /os/apps/worm.icv
VIRUS VERWIJDERING
Applicatie: Advanced Mac Cleaner
Rating: 9.9/10
Prijs: Gratis

Layout van "Bankworm Virus" oplichting (GIF):

Layout van Bankworm Virus oplichting (GIF)

Bankworm Virus virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Bankworm Virus virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Bankworm Virus verwijdering:

Verwijder aan het ongewenste programma gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijdering uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "bankworm virus" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Bankworm Virus" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "bankworm virus" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "bankworm virus" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "bankworm virus" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Bankworm Virus virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Bankworm Virus" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Bankworm Virus virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.