FacebookTwitterLinkedIn

BLOCK Due To Suspicious Activities oplichting

Ook bekend als: BLOCK due to Suspicious Activities virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

BLOCK due to Suspicious Activities verwijderingsinstructies

Wat is BLOCK due to Suspicious Activities?

"BLOCK due to Suspicious Activities" is een valse pop-up-foutmelding weergegeven door een website waarnaar gebruikers worden doorgestuurd door potentieel ongewenste adwareprogramma's. Adware infiltreert vaak systemen zonder toestemming van de gebruikers - ontwikkelaars verspreiden deze applicaties met behulp van een misleidende marketingmethode genaamd "bundling". Naast het veroorzaken van ongewenste doorverwijzingen in de browser, verzamelt adware ook allerlei gegevens over de gebruikers en het systeem en geeft het intrusieve online advertenties weer.

BLOCK due to Suspicious Activities adware

Deze foutmelding meldt dat de computer is geïnfecteerd met risicovolle malware en moedigt slachtoffers aan een gratis telefoonnummer te bellen (+1-888-306-5168). Een technische dienst zal dan zogezegd het probleem oplossen. In feite is deze foutmelding oplichting. Door valse informatie te verstrekken over systeeminfecties proberen cybercriminelen gebruikers te misleiden zodat ze telefoneren en betalen voor hulp (die eigenlijk niet nodig is). Betalen levert geen meestal positief resultaat op - u ondersteunt er kwaadwillende bedrijven mee en verliest uw geld hoogstwaarschijnlijk. Houd er rekening mee dat de eerder genoemde adware vaak verschillende types advertenties genereert, zoals banners, pop-ups, enzovoort. Geen enkele daarvan is afkomstig van de door de gebruikers bezochte websites en ze verbergen de onderliggende inhoud, waardoor de surfervaring op het internet ernstig wordt verstoord. Bovendien kunnen ze doorverwijzen naar kwaadwillende websites die besmettelijke inhoud bevatten. Daarom kan zelfs het onbedoeld aanklikken ervan leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Bovendien verzamelt deze adware allerlei gegevens die persoonlijk identificeerbaar kunnen zijn, zoals IP-adressen, bezochte websites, zoekopdrachten, bekeken pagina's, geolocaties enz. Deze data wordt gedeeld met verschillende derde partijen (mogelijk cybercriminelen) die de persoonlijke gegevens misbruiken om winst te maken. Dit gedrag kan leiden tot ernstige privacyschendingen. Daarom raden wij u ten zeerste aan om de "BLOCK due to Suspicious Activities"-foutmelding te negeren en alle verdachte applicaties meteen te verwijderen.

Er bestaan honderden applicaties van het adware-type die valselijk claimen de surfervaring te verbeteren om zo een legitieme indruk te wekken. In feite zijn apps zoals Windows Range Manager, CurveLayer, USB Locker enz. nutteloos voor gewone gebruikers. Alle adware wordt ontworpen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. Deze apps verzamelen vooral persoonlijke gegevens (die vervolgens aan derden worden verkocht) en ze leveren intrusieve online advertenties (via het "Pay Per Click" [PPC]-advertentiemodel). Sommige van deze valse apps veroorzaken ook valse foutmeldingen zoals "BLOCK due to Suspicious Activities", "Your Windows Licence Has Expired" enz

Hoe werd de adware op mijn computer geïnstalleerd?

Adware-applicaties worden vaak verspreid met behulp van een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" - de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere applicaties en software. Ontwikkelaars weten dat veel gebruikers de download- en installatieprocedures overhaasten en de meeste stappen overslaan. Zich hiervan bewust, verbergen ontwikkelaars opzettelijk de gebundelde programma's onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Door overhaast te werk te gaan stellen gebruikers hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De installatie van potentieel ongewenste programma's kan worden voorkomen door het nemen van een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen. Overhaast je ten eerste niet bij het downloaden en installeren van software - analyseer elke stap met behulp van de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde'. Ten tweede weiger je best alle aanbiedingen om extra applicaties te downloaden of te installeren en annuleer je deze die reeds zijn inbegrepen.

Foutmelding variant 1:

De site http://assets.datacompromised.in vraagt een wachtwoord en gebruikersnaam; De site meldt: "Access to Internet is vraagt BLOCK due to Suspecious Activities & Deadly Viruses, Bel Microsoft Support op +1-888-306-5168"

"BLOCK due to Suspicious Activities" pop-up variant 2:

BLOCK due to Suspicious Activities oplichting foutmelding

Variant 2 foutmelding

Waarschuwing: Internet Security Damaged !!!
Een verdachte verbinding probeerde toegang te krijgen tot uw aanmeldingen, bankgegevens en internetactiviteit.
Uw TCP-verbinding is geblokkeerd door uw firewall. Uw accounts kunnen worden opgeschort totdat u een actie onderneemt.
Uw persoonlijke gegevens kunnen zijn uitgelekt. ONMIDDELLIJKE ACTIE VEREIST
Uw harde schijf kan een Trojan-virus bevatten! Probeer alsjeblieft niet handmatig te repareren, het kan uw gegevens doen crashen.
Daarom voeren we aanvullende beveiligingscontroles uit om de systeembeveiliging te controleren.
Ga naar het dichtstbijzijnde Windows-servicecentrum OF bel de helpdesk
-----------------------------------------
Klantenservice: + 1-888-306-5168 (GRATIS)
-----------------------------------------
**************** ONMIDDELLIJKE RESPONS VEREIST ****************
Neem contact op met de netwerkadministratie om het probleem op te lossen. Open geen internetbrowser voor uw beveiligingsprobleem is opgelost. Neem contact op met de afdeling netwerkbeheer op + 1-888-306-5168 (TOLL-FREE)
Virusinformatie: een trojan in de informatica is een niet-zelf-replicerend type malware-programma met schadelijke code dat, wanneer uitgevoerd, acties uitvoert die worden bepaald door de aard van de trojan, meestal verlies of diefstal van gegevens en mogelijk systeemschade. De term is afgeleid van het verhaal van het houten paard waarmee verdedigers van Troje in het oude Griekenland strijders in hun stad versloegen, omdat computer-trojanen vaak een vorm van social engineering gebruiken, zichzelf presenteren als routinematig, nuttig of interessant kunnen ze slachtoffers ervan overtuigen ze op hun computers te installeren.
Een trojan fungeert vaak als een achterdeur en neemt contact op met een controller die vervolgens onbevoegde toegang tot de getroffen computer kan hebben. De Trojan en backdoors zijn zelf niet gemakkelijk detecteerbaar, maar als ze aanzienlijke computer- of communicatieactiviteiten uitvoeren, kan de computer merkbaar langzaam lopen ...

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

BLOCK due to Suspicious Activities adware verwijdering via configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijderen van BLOCK due to Suspicious Activities advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van BLOCK due to Suspicious Activities advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van block due to suspicious activities virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder BLOCK due to Suspicious Activities  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder BLOCK due to Suspicious Activities  advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van block due to suspicious activities virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder BLOCK due to Suspicious Activities advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder BLOCK due to Suspicious Activities advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van block due to suspicious activities virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de block due to suspicious activities virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om block due to suspicious activities virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over block due to suspicious activities virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10341-block-due-to-suspicious-activities-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
BLOCK due to Suspicious Activities virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BLOCK due to Suspicious Activities virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.