System Support Alert POP-UP oplichting

Ook bekend als: "System Support Alert" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

System Support Alert verwijderingsinstructies

Wat is System Support Alert?

"System Support Alert" is een vals foutbericht dat wordt vertoond door een aantal kwaadaardige websites. Het lijkt sterk op Dangerous Try To Get Access To Your Personal Logins, This Build Of Windows 10 Is Corrupted, YOUR COMPUTER HAS BEEN BLOCKED en vele andere. Gebruikers bezoeken deze websites vaak onbedoeld - ze worden omgeleid door potentieel ongewenste programma's (PUP's) of opdringerige advertenties weergegeven door andere kwaadaardige sites. Uit onderzoek blijkt dat PUP's doorgaans zonder toestemming in het systeem infiltreren en niet alleen doorverwijzingen veroorzaken maar ook intrusieve advertenties leveren, gevoelige data registreren en (soms) ongewenste achtergrondprocessen uitvoeren.

System Support Alert oplichting

Deze foutmelding geeft aan dat het systeem verdachte activiteiten heeft gedetecteerd en moedigt gebruikers aan onmiddellijk contact op te nemen met 'technische ondersteuning' via een opgegeven telefoonnummer ("1-855-205-8313"). Zij krijgen dan zogenaamd instructies over hoe deze problemen kunnen worden opgelost. De foutmelding "System Support Alert" is vals, een poging tot oplichting. De ontwikkelaars ervan verdienen geld door gebruikers zo bang te maken dat ze betalen voor technische ondersteuning die ze niet nodig hebben. Met andere woorden, ze misbruiken het vertrouwen van de gebruikers. Daarom moet "System Support Alert" worden genegeerd. Bel nooit het vermelde telefoonnummer. Deze foutmelding kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten, aangezien sommige sites scripts gebruiken die werden ontworpen om te voorkomen dat gebruikers browsertabs en -vensters sluiten, raden wij je de browser af te sluiten met behulp van Task Manager, of gewoon het systeem opnieuw op te starten. Herstel de vorige sessies niet nadat je de browser opnieuw hebt geopend, anders openen de kwaadaardige sites zich opnieuw.

Zoals hierboven vermeld, leveren potentieel ongewenste programma's verschillende types intrusieve advertenties (bijv. coupons, banners, enz.) Deze worden geleverd met behulp van verschillende tools die het mogelijk maken grafische inhoud te plaatsen bovenop op elke site. Daarom verbergen deze opdringerige advertenties vaak de onderliggende inhoud, waardoor de surfervaring wordt verstoord. Bovendien linken sommige naar kwaadaardige sites en kunnen ze zelfs scripts draaien die stiekem malware downloaden en installeren. Daarom kan het klikken op deze advertenties leiden tot risicovolle computerbesmetting. Een ander belangrijk nadeel is dataspionage. Uit onderzoek blijkt dat veel PUP's informatie verzamelen zoals IP-adressen, geolocaties, bezochte websites, bekeken pagina's, toetsaanslagen, enzovoort. Deze verzamelde informatie kan persoonsgegevens bevatten die wordt gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die inkomsten genereren door misbruik te maken van persoonsgegevens. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke 'spionage'-toepassingen leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. PUP's werden ook ontworpen om cryptocurrencies te minen of andere ongewenste processen uit te voeren zonder toestemming. Door heimelijk misbruik te maken van systeembronnen, verstoren PUP's de systeemprestaties aanzienlijk. Om deze redenen is het dringend aanbevolen alle PUP's onmiddellijk te verwijderen.

"System Support Alert"vertoont veel gelijkenissen met tientallen andere nepfoutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem beschadigd is (bv. geïnfecteerde bestanden, ontbrekende bestanden, enz.), maar deze beweringen zijn slechts pogingen om nietsvermoedende gebruikers te overtuigen te betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Alle potentieel ongewenste programma's lijken sterk op elkaar. Door "nuttige functies" aan te bieden, proberen ze een legitieme indruk te wekken, maar PUP's worden alleen ontworpen om ontwikkelaars te helpen passieve inkomsten te genereren. In plaats van de beloofde functies in te schakelen, vormen PUP's een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige PUP's hebben officiële downloadwebsites, maar de meeste worden gedistribueerd met behulp van de "bundeling"-methode en andere opdringerige reclamemethoden. "Bundelen" is het stiekem installeren van potentieel ongewenste programma's (PUP's) in combinatie met gewone software. Ontwikkelaars verbergen "gebundelde" programma's onder de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten download- en installatieprocessen en slaan stappen over. Bovendien klikken ze op verschillende "verleidelijke" advertenties en links zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Hierdoor stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Wees uiterst voorzichtig bij het surfen op internet en het downloaden/installeren van software om infiltratie van het systeem door PUP's te voorkomen. Vergeet niet dat ontwikkelaars veel middelen investeren in het overtuigend ontwerpen van opdringerige advertenties. Daardoor lijken die legitiem, terwijl ze toch steeds zullen linken naar sites met dubieuze inhoud. Gewoonlijk worden ze, zoals vermeld, geleverd samen met mogelijk ongewenste programma's van het adware-type. Verwijder daarom onmiddellijk alle dubieuze toepassingen en browserplug-ins. Analyseer bovendien zorgvuldig elke stap van de download- en installatieprocessen en vink alle extra opgenomen programma's uit. Download je toepassingen alleen van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks, in plaats van via downloaders of installers van derden. Die tools dienen namelijk enkel om malafide programma's te promoten en zo geld op te lveren voor hun ontwikkelaars. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Tekst in de "System Support Alert" pop-up:

System Support Alert
Er werd ongewone activiteit vastgesteld op je computer.

Dit kan je persoonlijke en financiële data in gevaar brengen. 

Rapporteer dit op 1-855-205-8313

The appearance of "System Support Alert" pop-up (GIF):

System Support Alert oplichting gif

System Support Alert virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van System Support Alert virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

System Support Alert adware verwijdering via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "system support alert" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "system support alert" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins. 

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "system support alert" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "system support alert" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "system support alert" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12631-system-support-alert-pop-up-scam