IdleBuddy virus

Ook bekend als: IdleBuddy malware
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

IdleBuddy verwijderingsinstructies

Wat is IdleBuddy?

IdleBuddy is een misleidende cryptominer die wordt verspreid via adware-programma's. Onderzoek toont aan dat de adware systemen infiltreert zonder toestemming. Onmiddellijk na infiltratie leveren de adware-programma's advertenties en beginnen ze gebruikersgegevens te registreren.

IdleBuddy virus

Na infiltratie begint IdleBuddy verschillende cryptocurrencies te minen. Deze toepassing stelt dat het mijnproces alleen wordt uitgevoerd als het systeem niet wordt gebruikt en daarom zou IdleBuddy de werking van de computer zogezegd niet nadelig beïnvloeden. Bovendien zouden gebruikers beloningen ontvangen (details worden niet gespecificeerd) voor het gebruik van hun systemen. Deze beweringen zijn onjuist. Deze toepassing neemt tot 100% van de systeembronnen in beslag om cryptocurrency te minen. Daardoor wordt het systeem vrijwel onbruikbaar - het reageert nauwelijks en kan zelfs crashen (wat resulteert in permanent gegevensverlies). Bovendien kan onder bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld in omgevingen met slechte koelsystemen, hoge kamertemperaturen, enz.) Het draaien van de CPU op maximaal vermogen leiden tot oververhitting. Zo kan IdleBuddy systemen beschadigen. Deze applicatie biedt geen toegevoegde waarde voor gewone gebruikers - ontwikkelaars profiteren van nietsvermoedende gebruikers en genereren inkomsten door hun computerbronnen te misbruiken. Om deze redenen moet IdleBuddy onmiddellijk gedeïnstalleerd worden.

Zoals hierboven vermeld, leveren adware-achtige applicaties intrusieve advertenties. Kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere advertenties worden geleverd met behulp van verschillende tools (bijvoorbeeld 'virtuele lagen') die de plaatsing van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. Zo verbergen weergegeven advertenties vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring wordt verstoord. Bovendien kunnen deze advertenties leiden tot kwaadwillende websites of zelfs scripts uitvoeren die werden ontworpen om malware te downloaden en te installeren. Als je hierop klikt, riskeer je computerinfecties. Adware is ook berucht omdat deze gebruikers vaak bespioneert. Deze toepassingen registreren IP-adressen, bezochte URL's, zoekopdrachten en andere informatie die mogelijk persoonlijk identificeerbaar is. Ontwikkelaars verkopen de gegevens later aan derden. Deze mensen (mogelijk cybercriminelen) proberen inkomsten te genereren door de persoonlijke informatie te misbruiken. De aanwezigheid van dergelijke applicaties kan dus leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Alle adware moet daarom onmiddellijk worden gedeïnstalleerd.

Bedreigingsoverzicht:
NaamIdleBuddy malware
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om IdleBuddy malware verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er bestaan veel virussen die cryptomunten minen (bv. COINMINER) en vaak lijken die op IdleBuddy. Anders dan IdleBuddy worden de meeste echter verborgen gehouden en om ze te ontdekken moet je goed je systeembronnen in de gaten houden. Meestal doen dergelijke apps de CPU en GPU op 100% draaien. De cryptominers zijn meestal niet terug te vinden in de lijst met geïnstalleerde apps. Als je dus merkt dat je systeem ernstig wordt vertraagd, controleer dan met een antivirussoftware of er dreigingen op je computer aanwezig zijn. De meeste adware-apps lijken hier sterk op. Ze bieden zogezegd nuttige functies aan maar dat zijn slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. Ze worden eigenlijk ontworpen om de ontwikkelaars rijk te maken, en dus respecteren ze de privacy en wensen van hun gebruikers meestal niet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige PUP's hebben officiële download- en installatiewebsites, maar de belangrijkste verspreidingsbron is toch het slordige gedrag en het gebrek aan kennis van veel gebruikers. Criminelen vermenigvuldigen PUPs met behulp van intrusieve advertenties en de "bundling"-methode. "Bundelen" is in wezen de stiekeme installatie van frauduleuze applicaties samen met reguliere software en apps. De ontwikkelaars verbergen deze in de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen van de download- en installatieprocessen. Dat maken ze natuurlijk niet bekend, en ze rekenen erop dat veel gebruikers waarschijnlijk op advertenties klikken en download- of installatiestappen overslaan. Dit leidt vaak tot onbedoelde installaties van adware-achtige applicaties zoals IdleBuddy.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

In de meeste gevallen kan deze situatie worden voorkomen door simpelweg goed op te letten tijdens het surfen op internet en het downloaden of installeren van software. Intrusieve advertenties lijken vaak legitiem, maar de meeste linken naar dubieuze websites (gokken, adult dating, pornografie enz.) Als je ze tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins. Bovendien analyseer je best zorgvuldig elke stap (met name de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Annuleer alle extra opgenomen programma's en gebruik geen downloaders of installers van derde partijen, aangezien criminelen inkomsten genereren met behulp van de "bundling"-methode. Software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, liefst met behulp van directe downloadlinks. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

IdleBuddy-proces in Taakbeheer:

IdleBuddy in taakbeheer

CPU gebruik tijdens het minen

CPU gebruik tijdens het mijnen van cryptomunten

IdleBuddy malware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van IdleBuddy malware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

IdleBuddy adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Frauduleuze extensies verwijderen uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van idlebuddy malware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van idlebuddy malware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van idlebuddy malware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om idlebuddy malware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over idlebuddy malware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12509-idlebuddy-virus