FacebookTwitterLinkedIn

Do Not Ignore This Windows Alert oplichting

Ook bekend als: "Do Not Ignore This Windows Alert" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Do Not Ignore This Windows Alert verwijderingsinstructies

What is Do Not Ignore This Windows Alert?

"Do Not Ignore This Windows Alert" is een valse pop-upfoutmelding die wordt weergegeven door een kwaadwillende website. Gebruikers bezoeken deze website vaak onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezen door kwaadaardige adware-applicaties die meestal systemen infiltreren zonder toestemming (de bundelingsmethode). Deze potentieel ongewenste programma's (PUP's) zorgen niet alleen voor ongewenste doorverwijzingen, ze registreren ook allerlei gebruikersdata en leveren intrusieve online advertenties.

Do Not Ignore This Windows Alert adware

De "Do Not Ignore This Windows Alert"-foutmelding stelt dat de computer is besmet met trojans en spyware en dat alle persoonlijke gegevens (de opgeslagen wachtwoorden, bankgegevens enz.) in gevaar zijn. Er wordt ook gesteld dat het sluiten van de pop-up de computer zal blokkeren (zogezegd "om verdere schade te voorkomen"). Om het probleem op te lossen, worden gebruikers aangemoedigd contact op te nemen met de technische ondersteuning via een opgegeven telefoonnummer ("0800-046-5718"). Deze uitspraken zijn onjuist. Zoals hierboven vermeld is "Do Not Ignore This Windows Alert" een valse foutmelding. Het virus bestaat niet. Cybercriminelen proberen gebruikers te misleiden zodat ze bellen en betalen voor technische diensten die niet nodig zijn. Daarom kun je deze pop-up best negeren en nooit proberen contact op te nemen met de makers ervan. Zoals hierboven vermeld verzamelen de PUP's voortdurend verschillende soorten met betrekking tot de surfactiviteit, waaronder IP-adressen, internetserviceproviders (ISP), geolocaties, bezochte websites, zoekopdrachten, het gebruik van muis- en toetsenbord, enz. Deze gegevens kunnen persoonlijke informatie bevatten die wordt gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die de persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van apps voor het registreren van data ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. Een ander nadeel is het vertonen van intrusieve online advertenties. De mogelijk ongewenste programma's gebruiken een 'virtuele laag' om pop-ups met kortingsbonnen, banners en andere vergelijkbare advertenties te vertonen. Een virtuele laag is een tool die de plaatsing van grafische inhoud door derden bovenop elke site mogelijk maakt. De resulterende advertenties verbergen vaak de onderliggende inhoud van bezochte websites waardoor de surfervaring op internet aanzienlijk wordt verstoord. Sommige doorverwijzingen linken naar kwaadwillende websites. Als je hierop klikt kan dit leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Potentieel ongewenste programma's zouden onmiddellijk moeten worden verwijderd.

Er bestaan tientallen valse foutmeldingen die lijken op "Do Not Ignore This Windows Alert". Voorbeelden zijn Microsoft Alert, Call Windows Help Desk Immediately, Windows Security Alert en vele andere. Ze beweren allemaal dat het systeem is geïnfecteerd, dat er bestanden ontbreken of dat het systeem op andere vergelijkbare manieren werd beschadigd. Deze foutmeldingen mogen nooit worden vertrouwd. De berichten zijn slechts pogingen om inkomsten te genereren door slachtoffers te misleiden zodat ze betalen. Het doel van de adware-applicaties is identiek: door het aanbieden van verschillende 'nuttige functies', probeert adware een legitieme indruk te wekken. In plaats van enige waarde te bieden voor reguliere gebruikers verzamelen deze applicaties vele persoonlijke gegevens en vertonen ze opdringerige online advertenties. Sommige (zoals in dit geval) veroorzaken ook ongewenste doorverwijzingen naar schadelijke websites.

Hoe werd de adware geïnstalleerd op mijn computer?

Cybercriminelen verspreiden adware-apps met een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling" - dat is de stiekeme installatie van apps van derden met reguliere software. Dat doen ze omdat ze weten dat veel gebruikers de download- en installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Daarom worden gebundelde programma's verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Het overslaan daarvan leidt vaak tot onbedoelde installatie van kwaadwillende apps.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties

Om systeeminfiltratie door mogelijk ongewenste programma's te voorkomen moet je voorzichtig zijn met het downloaden en installeren van software. Selecteer de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen en analyseer elke stap nauwkeurig. Daarnaast moet je weigeren aanvullende apps te downloaden/installeren en moet je alle apps al zijn inbegrepen annuleren. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Poging tot oplichting in dit pop-upvenster (bel nooit nummers die in dit bericht worden weergegeven - de aangeboden technische ondersteuning is nep):

********* Negeer deze Windows-melding niet *********

Bel ons onmiddellijk op: 0800-046-5718 (gratis)
Als je deze pagina sluit, wordt je computertoegang uitgeschakeld om verdere schade aan ons netwerk te voorkomen.
Je computer heeft ons gewaarschuwd dat deze is geïnfecteerd met trojans en spyware. Deze informatie wordt gestolen ...
1. Facebook-logins
2. Kredietkaartgegevens
3. E-mailaccount
4. Foto's op deze computer
Je dient onmiddellijk contact op te nemen zodat onze technici je via de telefoon door het verwijderingsproces kunnen begeleiden. Bel ons binnen maximaal 5 minuten om te voorkomen dat je computer wordt uitgeschakeld.
Bel ons onmiddellijk: 0800-046-5718 (gratis)

********* Negeer deze Windows-melding niet *********

Screenshot van de kwaadaardige website die de "Do Not Ignore This Windows Alert"-foutmelding weergeeft na het sluiten van de pop-up:

Website vertoont de Do Not Ignore This Windows Alert oplichting

De lay-out van deze pop-up:

do not ignore this warning scam pop-up lay-out (GIF)

Tekst op deze oplichtingswebsite:

Je computer is vergrendeld
Je computer met IP-adres - is mogelijk geïnfecteerd door Trojans - Omdat de activeringssleutel is verlopen en je gegevens in gevaar zijn die je het helpdesknummer 0800-046-5718 te bellen om zo je bestanden en identiteit te beschermen tegen verdere schade. 'Systeemactivatie foutmelding: 0x44578' Vergrendelscherm. Contacteer ons meteen om gegevensverlies te voorkomen Bel gratis: 0800-046-5718

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van adware:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Do Not Ignore This Windows Alert adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Do Not Ignore This Windows Alert advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Do Not Ignore This Windows Alert advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "do not ignore this windows alert" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Do Not Ignore This Windows Alert  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Do Not Ignore This Windows Alert  advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "do not ignore this windows alert" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Do Not Ignore This Windows Alert advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Do Not Ignore This Windows Alert advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "do not ignore this windows alert" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "do not ignore this windows alert" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "do not ignore this windows alert" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "do not ignore this windows alert" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10912-do-not-ignore-this-windows-alert-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Do Not Ignore This Windows Alert virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Do Not Ignore This Windows Alert" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.