FacebookTwitterLinkedIn

Code 055BCCAC9FEC oplichting

Ook bekend als: "Code 055BCCAC9FEC" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Code 055BCCAC9FEC verwijderingsinstructies

Wat is Code 055BCCAC9FEC?

"Code 055BCCAC9FEC" is een valse foutmelding die lijkt op Your Device Is Under Threat, Google Security Warning, Windows Support Alert en vele andere. Het wordt weergegeven door een kwaadwillende website die gebruikers vaak onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar omgeleid door verschillende mogelijk ongewenste programma's (PUP's) die zonder toestemming infiltreren. Onderzoek toont aan dat, naast het veroorzaken van doorverwijzingen, PUP's ook intrusieve advertenties tonen (kortingsbonnen, banners, pop-ups enz.), gevoelige informatie verzamelen en ze soms de systeemprestaties verminderen.

Code 055BCCAC9FEC adware

De "Code 055BCCAC9FEC"-foutmelding stelt dat het systeem is beschadigd of geïnfecteerd en dat vertrouwelijke gegevens van gebruikers (logins/wachtwoorden, bankgegevens enz.) in gevaar zijn. Vervolgens wordt aangegeven dat de malware onmiddellijk moet worden verwijderd en dat gebruikers contact dienen op te nemen met "technische ondersteuning" via een opgegeven telefoonnummer ("+1-833-337-6555"). Slachtoffers zouden dan door het verwijderingsproces van malware moeten geleid worden. Weet echter dat "Code 055BCCAC9FEC" oplichting is. In feite proberen cybercriminelen de slachtoffers bang te maken en te misleiden zodat ze bellen en betalen voor technische ondersteuning die niet vereist is. Bovendien eisen cybercriminelen vaak toegang op afstand tot de computer van de slachtoffers. Nadat ze zijn verbonden, installeren ze heimelijk malware en wijzigen ze de systeeminstellingen. Vervolgens beweren ze dat ze aanvullende problemen "detecteren" en bieden ze verdere hulp tegen een extra vergoeding. Om deze redenen moet je "Code 055BCCAC9FEC" niet vertrouwen. Probeer nooit het telefoonnummer te bellen. Deze foutmelding kan eenvoudig worden gesloten door de webbrowser af te sluiten (bij voorkeur via "Taakbeheer") of door het systeem opnieuw op te starten. Herstel nooit de gesloten tabbladen na het opnieuw openen van de webbrowser, anders keer je terug naar de frauduleuze site.

Potentieel ongewenste programma's leveren intrusieve advertenties dankzij tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen deze advertenties doorverwijzen naar kwaadwillende websites en zelfs scripts uitvoeren die malware downloaden of installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in computerinfecties met hoog risico. Houd er ook rekening mee dat veel ongewenste programma's verschillende gegevens verzamelen die meestal persoonlijke data bevatten. De IP-adressen, geolocaties, toetsaanslagen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere verzamelde gegevens worden gedeeld met derden die persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te genereren. Daardoor kan dergelijke spionage leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Sommige PUP's misbruiken systeembronnen om verschillende onnodige taken uit te voeren (bijvoorbeeld om cryptocurrency te minen). Deze programma's verstoren de algehele systeemprestaties. Om deze redenen word je geadviseerd alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Code 055BCCAC9FEC" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld lijkt "Code 055BCCAC9FEC" sterk op tientallen andere foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem is beschadigd, net zoals bij "Code 055BCCAC9FEC". Ze worden alleen ontworpen om gebruikers af te persen. Alle potentieel ongewenste programma's zijn vergelijkbaar. Door zogezegd "nuttige functies" aan te bieden, proberen ze een legitieme indruk te wekken. Aangezien hun enige doel het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars is, leveren ze geen toegevoegde waarde voor gebruikers. PUP's vormen een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige PUP's hebben officiële downloadwebsites, maar de meeste infiltreren systemen zonder toestemming van de gebruikers. De ontwikkelaars verspreiden ze door de bovengenoemde intrusieve advertenties te gebruiken, samen met een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (dit is de stiekeme installatie van apps van derden samen met reguliere software). "Gebundelde" applicaties worden vaak verborgen onder bv. de geavanceerde of persoonlijke instellingen van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten de download- en installatieprocessen en slaan stappen over. Bovendien klikken ze op verschillende advertenties zonder rekening te houden met de mogelijke gevolgen. Daardoor stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn het gebrek aan kennis en voorzichtigheid bij gebruikers. Let daarom goed op tijdens het surfen en vooral bij het downloaden en installeren van software. Intrusieve advertenties zien er vaak legitiem uit, maar eenmaal aangeklikt word je doorverwezen naar dubieuze sites (gokken, pornografie, dating voor volwassenen enz.) Als je deze doorverwijzingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browserplug-ins. Het is ook belangrijk elke stap van de download- en installatieprocessen te analyseren en niet in te tekenen voor aanvullende programma's. Houd er rekening mee dat criminelen inkomsten genereren dankzij externe downloaders en installatieprogramma's (door dubieuze software te promoten). Download daarom alleen software van officiële bronnen, met behulp van een directe downloadlink. Het gebruik van een legitieme antivirus en anti-spyware software is ook essentieel.

De layout van "Code 055BCCAC9FEC" pop-up (GIF):

Code 055BCCAC9FEC oplichting gif

Tekst gepresenteerd in de "Code 055BCCAC9FEC"-foutmelding:

Internet Security Alert! Code: 055BCCAC9FEC

 

Internet Security Alert: uw computer kan worden geïnfecteerd door schadelijke virussen.

Sluit de computer aub niet af of reset hem niet.

 

De volgende gegevens kunnen in gevaar komen als u doorgaat:
1. Wachtwoorden
2. Browsergeschiedenis
3. Creditcardinformatie
4. Lokale hardeschijfbestanden.

 

Deze virussen staan bekend om identiteit en creditcarddiefstal. Verdere actie op deze computer of een ander apparaat in uw netwerk kan privé-informatie onthullen en ernstige risico's met zich meebrengen.

Bel de technische ondersteuning van Windows: +1-833-337-6555 (gratis)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Code 055BCCAC9FEC adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Code 055BCCAC9FEC uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".Verwijder Code 055BCCAC9FEC uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "code 055bccac9fec" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Code 055BCCAC9FEC uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder Code 055BCCAC9FEC uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "code 055bccac9fec" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Code 055BCCAC9FEC uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder Code 055BCCAC9FEC uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "code 055bccac9fec" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "code 055bccac9fec" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "code 055bccac9fec" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "code 055bccac9fec" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12155-code-055bccac9fec-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Code 055BCCAC9FEC virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Code 055BCCAC9FEC" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.