Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus oplichting

Ook bekend als: "Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus verwijderingsinstructies

Wat is Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus?

Weergegeven door verschillende misleidende websites maar compleet vals: "Your System is Heavily Damaged By (4) Virus" is een valse foutmelding. Onderzoek toont aan dat gebruikers deze sites vaak onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door intrusieve advertenties (weergegeven door andere onbetrouwbare websites) of potentieel ongewenste programma's (PUP's) die zonder toestemming infiltreren. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen tonen de PUP's ook vaak intrusieve advertenties, registreren ze gebruikersinformatie en voeren ze (in sommige gevallen) ook ongewenste achtergrondprocessen uit.

Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus oplichtingDe foutmelding 'Your System is Heavily Damaged by (4) Virus' geeft aan dat het systeem is geïnfecteerd met een aantal virussen en dat daarom persoonlijke gegevens mogelijk in gevaar zijn. Dit bericht wordt gevolgd door een oproep om een ​systeemopruimingstool te downloaden. Houd er echter rekening mee dat "Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus" nep is. In feite genereren criminelen inkomsten door het promoten van verschillende mogelijk ongewenste programma's. Bovendien detecteren websites die deze fout weergeven, welk apparaat de bezoeker gebruikt - het besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows, Apple iOS, Android  enz.) waarop het apparaat draait - en geeft het voor elk daarvan een ander bericht weer. Desondanks moet je het bericht "Your System is Heavily Damaged by (4) Virus" negeren. Gepromote applicaties zoals deze zijn meestal mogelijk ongewenste programma's en daarom mag je ze nooit downloaden. Je wordt ten zeerste aangeraden om onmiddellijk websites te verlaten die de melding "Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus" vertonen. Merk op dat sommige frauduleuze sites scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers browsertabbladen en -vensters sluiten. Sluit in dergelijke gevallen de browser af via Taakbeheer of start gewoon het systeem opnieuw op. Het is erg belangrijk de vorige sessie NIET te herstellen nadat de browser opnieuw is opgestart, anders worden de schadelijke sites opnieuw geopend.

Zoals hierboven vermeld tonen potentieel ongewenste programma's intrusieve advertenties. Daartoe gebruiken ontwikkelaars verschillende hulpmiddelen (zoals 'virtuele lagen') die de plaatsing van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring wordt verstoord. Nog belangrijker is dat intrusieve advertenties kunnen linken naar kwaadwillende sites en scripts kunnen uitvoeren die zijn ontworpen om malware te downloaden / installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop resulteren in computerinfecties. Een ander belangrijk nadeel is de dataspionage. Van PUP's is bekend dat ze allerlei gegevens over de gebruikers en het systeem verzamelen. Verzamelde gegevens zoals IP-adressen, toetsaanslagen, bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten enz.) bevatten doorgaans persoonlijke gegevens die ontwikkelaars delen met derden. Er is een grote kans dat deze mensen proberen misbruik te maken van privé-informatie om inkomsten te genereren. Hierdoor kunnen de derden ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken. Sommige PUP's gebruiken systeembronnen om cryptocurrencies te minen of andere ongewenste processen op de achtergrond uit te voeren. Deze toepassingen verstoren de systeemprestaties aanzienlijk. Alle potentieel ongewenste programma's moeten onmiddellijk worden geëlimineerd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

"Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus" lijkt sterk op VIRUS ALERT FROM MICROSOFT, Windows Warning Alert, Code 055BCCAC9FEC en tientallen andere valse foutmeldingen. Deze claimen allemaal dat het systeem beschadigd werd en er bestanden ontbreken of een virusbesmetting aanwezig is; Dit zijn valse claims om gebruikers te overtuigen  and dozens of other fake error messages. All claim that the system is damaged (e.g., infected, missing files, etc.), however, these claims are merely attempts to trick users into downloading fake antivirus programma's te downloaden en te betalen voor technische ondersteuning die ze niet nodig hebben. Mogelijk ongewenste programma's zijn vergelijkbaar. Ze bieden nuttige functies die hen legitiem doen lijken maar eigenlijk zijn ze slechts geldmachines voor de ontwikkelaars. Ze bieden geen toegevoegde waarde, bedreigen je privacy en brengen je veiligheid op internet in gevaar.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Om PUP's te verspreiden maken ontwikkelaars gebruik van intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software en apps). De ontwikkelaars onthullen de installatie van "gebundelde" programma's niet. Ze verbergen deze onder de "Geavanceerde" en "Aangepaste" instellingen of in andere secties van de download- en installatieprocessen. Bovendien haasten veel gebruikers zich door deze procedures heen. Ze klikken dan vaak op dubieuze links en advertenties. Dit leidt vaak tot onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn het gebrek aan kennis en gebrek aan voorzichtigheid bij gebruikers. Let daarom goed op tijdens het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Cybercriminelen doen veel moeite voor het ontwerpen van intrusieve advertenties zodat die legitiem lijken. Desondanks linken ze naar websites met inhoud als gokken, adult dating, pornografie enz. Als je dergelijke advertenties ziet, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins. Het is ook aanbevolen om de uitgebreide opties te selecteren en elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig te analyseren. Daarnaast zouden geen extra programma's geaccepteerd mogen worden, zelfs al zijn die inbegrepen. Merk op dat criminelen inkomsten genereren met externe downloaders en installatieprogramma's dankzij de "bundling" -methode. Daarom mag software alleen worden gedownload van officiële bronnen met behulp van directe downloadlinks.

Tekst getoond in "Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus"-oplichting scam:

Your system is heavily damaged by Four virus!

We detecteren dat je Apple iPad 28,1% BESCHADIGD is vanwege vier schadelijke virussen van sites voor volwassenen. Binnenkort zal het de SIM-kaart van je telefoon beschadigen en je contacten, foto's, data, applicaties, etc. beschadigen.
Als je het virus nu niet verwijdert, zal dit ernstige schade aan uw telefoon veroorzaken. Dit is wat je moet doen (stap voor stap):

Stap 1: Tik op de knop en installeer Applock gratis op Google Play!
Stap 2: Open de app om je browser te repareren!

Mobiele voorbeelden van de "Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus" oplichting:

Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus (voorbeeld 1) Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus (voorbeeld 2) Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus (voorbeeld 3) Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus (voorbeeld 4)

Zie je het "Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus"-bericht op een mobiel toestel volg dan deze stappen:

Android:

  • Verwijder de "Locate Four Virus" applicatie indien aanwezig;
  • Controleer of er enkel betrouwbare apps op je toestel staan en dat enkel deze (e.g., "Google Play Services", "Android Device Manager", etc.) de instellingen mogen wijzigen;
  • Sluit de browser geforceerd af en maak de Cache en surfgeschiedenis leeg. (het is aanbevolen alle data te verwijderen via 'Applicatiebeheer');
  • Download een legitieme antivirus software en scan het systeem op problemen;

Apple iOS (deze oplichting richt zich gelukkig enkel op Safari browser bij Apple-producten):

  • Wis de geschiedenis en websitegegevens (in de Algemene en Geavanceerde instellingen van Safari);
  • Schakel de optie voor het blokkeren van pop-ups aan in de browser;

Controleer en verwijder verdachte browser plug-ins en stel een legitieme website in als startpagina/standaard zoekmachine.

Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus adware verwijdering via Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies in Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder frauduleuze extensies in Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "your system is heavily damaged by (4) virus" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

 

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "your system is heavily damaged by (4) virus" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "your system is heavily damaged by (4) virus" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "your system is heavily damaged by (4) virus" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "your system is heavily damaged by (4) virus" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "your system is heavily damaged by (4) virus" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12445-your-system-is-heavily-damaged-by-4-virus-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Your System Is Heavily Damaged By (4) Virus virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.