FacebookTwitterLinkedIn

Windows Warning Alert oplichting

Ook bekend als: "Windows Warning Alert" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Windows Warning Alert verwijderingsinstructies

Wat is Windows Warning Alert?

"Windows Warning Alert" is een vals foutbericht dat wordt weergegeven door een kwaadwillende website die vaak onbedoeld wordt bezocht - gebruikers worden omgeleid door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) die zonder toestemming infiltreren in systemen (de "bundling" -methode). Bovendien leveren de PUP's voortdurend intrusieve online advertenties en registreren ze verschillende gegevens met betrekking tot surfactiviteit.

Windows Warning Alert adware

De "Windows Warning Alert"-foutmelding waarschuwt dat malware-infecties zijn gedetecteerd, dat persoonlijke gegevens (logins/wachtwoorden, bankgegevens, enz.) in gevaar zijn en dat de malware onmiddellijk moet worden verwijderd. Slachtoffers worden aangemoedigd contact op te nemen met "gecertificeerde technici" via een opgegeven telefoonnummer ("1-877-804-5390"). Ze worden dan zogezegd door het virusverwijderingsproces geleid. Houd er echter rekening mee dat de foutmelding "Windows Warning Alert" vals is. Men probeert slachtoffers bang te maken en te overtuigen te bellen en te betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Negeer dit bericht. Je kunt het eenvoudig verwijderen door de webbrowser te sluiten. PUP's genereren pop-ups, banners, coupons en andere soortgelijke advertenties door gebruik te maken van een "virtuele laag" - een tool die de plaatsing van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maakt. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de onderliggende inhoud van bezochte websites, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen deze advertenties linken naar schadelijke websites - zelfs een onbedoelde klik kan leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. PUP's registreren IP-adressen, bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere soortgelijke informatie. De verzamelde gegevens kunnen persoonlijke data bevatten die PUP-ontwikkelaars wellicht delen met derden (die de persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te genereren). Dergelijke spionage kan ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. Verwijder om deze redenen alle PUP's onmiddellijk.

"Windows Warning Alert" is virtueel identiek aan Ransomware Attack Warning Alert, Windows Health Is Critical, Windows Defender Alert en tientallen andere valse foutmeldingen die beweren dat het systeem is geïnfecteerd, er bestanden ontbreken of andere problemen werden gedetecteerd. Net als Windows Warning Alert, moeten deze pop-ups niet vertrouwd worden. Hun doel is identiek - inkomsten genereren voor de ontwikkelaars. PUP's gedragen zich allemaal hetzelfde. Door verschillende 'handige functies' aan te bieden, proberen ze een legitieme indruk te wekken. In plaats van toegevoegde waarde te bieden veroorzaken ze ongewenste doorverwijzingen, publiceren ze indringende advertenties en registreren ze voortdurend informatie over het gebruikerssysteem.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Om PUP's te verspreiden, gebruiken ontwikkelaars een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" - de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software, omdat ze weten dat gebruikers vaak de download- en installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Ze verbergen de gebundelde PUP's onder de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen. Het overslaan van deze sectie leidt dan ook vaak tot onbedoelde installatie van frauduleuze applicaties..

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Twee eenvoudige stappen kunnen je helpen dit te voorkomen. Ten eerste, analyseer je elke download- en installatiestap nauwkeurig met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Ten tweede vink je alle bijkomende programma's uit en weiger je aanbiedingen om die te downloaden of te installeren. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Tekst getoond onder de "Windows Warning Alert" pop-up:

Kwaadaardige Spyware / Riskware gedetecteerd
Fout # 0x80072ee7
Bel ons onmiddellijk op: 1-877-804-5390
Negeer deze kritieke waarschuwing niet.
Als u deze pagina sluit, wordt uw computertoegang uitgeschakeld om verdere schade aan ons netwerk te voorkomen.
Uw computer heeft ons gewaarschuwd dat hij is geïnfecteerd met spyware en riskware. De volgende informatie wordt gestolen ...
> Financiële gegevens
> Facebook-aanmeldingen
> Creditcardgegevens
> E-mailaccount
> Foto's opgeslagen op deze computer

U moet onmiddellijk contact met ons opnemen zodat onze deskundige technici u via de telefoon kunnen helpen uw identiteit te beschermen. Bel ons binnen de volgende 5 minuten om te voorkomen dat uw computer wordt uitgeschakeld of dat informatie verloren gaat. Gratis 1-877-804-5390

De layout van de pop-up (Wie "Back to Safety" aanklikt krijgt deze in volledig scherm te zien):

microsoft warning alert scam pop-up layout

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Windows Warning Alert adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Windows Warning Alert uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".Verwijder Windows Warning Alert uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "windows warning alert" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Windows Warning Alert uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Windows Warning Alert uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "windows warning alert" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoRemove malicious plug-ins from Mozilla Firefox:

Verwijder Windows Warning Alert uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.Verwijder Windows Warning Alert uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "windows warning alert" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "windows warning alert" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "windows warning alert" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "windows warning alert" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11419-windows-warning-alert-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Windows Warning Alert virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Windows Warning Alert" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.