FacebookTwitterLinkedIn

Amazon Gift Card oplichting

Ook bekend als: "Amazon Gift Card" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Amazon Gift Card verwijderingsinstructies

Wat is Amazon Gift Card?

"Amazon Gift Card" is een generieke naam voor valse meldingen die worden weergegeven door kwaadwillende websites. In de meeste gevallen bezoeken gebruikers deze sites onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezen door opdringerige advertenties (weergegeven door andere dubieuze sites) of door potentieel ongewenste programma's (PUP's). Onderzoek toont aan dat de PUP's vaak zonder toestemming infiltreren en niet alleen doorverwijzingen veroorzaken maar ook intrusieve advertenties verspreiden, privégegevens verzamelen en ongewenste processen uitvoeren op de achtergrond.

Amazon Gift Card adware

Er bestaat een grote variëteit aan "Amazon Gift Card"-scams (bv. You Are Today's Lucky Visitor). Allemaal stellen ze dat de gebruiker een gelukkige bezoeker is die de kans heeft een cadeaubon te winnen (meestal gelijk aan $1000) van de Amazon e-shop. Om de kaart te ontvangen moeten gebruikers echter verschillende taken uitvoeren. In de meeste gevallen wordt hen gevraagd om een enquête in te vullen of registratiegegevens in te voeren (persoonlijke gegevens, waaronder e-mailadressen, die worden gebruikt om zogezegd "de cadeaubon te verzenden"). Sommige sites proberen gebruikers te misleiden zodat ze zo lang mogelijk op de kwaadaardige site blijven (de gebruiker moet bijvoorbeeld wachten tot een timer nul bereikt voordat de enquête wordt gestart). Dit wordt gedaan om systeembronnen te misbruiken en ondertussen verschillende taken uit te voeren, zoals het minen van cryptocurrency (meestal Monero). Malware security researcher Lawrence Abrams heeft onlangs een oplichtingswebsite met een "Amazon Gift Card" ontdekt met een countdown-timer. Om het geschenk te ontvangen, moeten gebruikers (opnieuw) wachten tot de timer nul bereikt. De timer gaat zelfs terug naar 59 seconden - hij komt nooit op nul. Terwijl de gebruiker aan het wachten is, voert de website achtergrondscripts uit die systeembronnen gebruiken om YouTube-video's te "bekijken" zonder die op het scherm weer te geven. Wellicht genereren cybercriminelen inkomsten door heimelijk verkeer naar bepaalde YouTube-kanalen te genereren. Ter conclusie: alle websites die gebruikers zogenaamd "in staat stellen" om Amazon-cadeaubonnen te winnen, zijn vals en schadelijk. De bijbehorende berichten zijn vals en moeten worden genegeerd. Als je een dergelijke site hebt bezocht, sluit deze dan onmiddellijk. Sommige kwaadwillende sites maken gebruik van scripts die voorkomen dat gebruikers browsertabbladen of -vensters sluiten. Sluit in dit geval de browser via Taakbeheer of start de computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten van de browser, herstel je nooit de vorige sessie, anders keer je terug naar de kwaadwillende site.

Zoals hierboven vermeld genereren de PUP's vaak kortingsbonnen, banners, pop-ups en andere intrusieve advertenties. Om dit te bereiken, gebruiken de ontwikkelaars verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden bovenop elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien kunnen deze advertenties linken naar schadelijke sites en scripts uitvoeren die werden ontworpen om malware te downloaden en te installeren. Zelfs een enkele klik kan dan resulteren in computerinfecties met hoog risico. Dataspionage is ook een probleem. Onderzoek toont aan dat PUP's vaak IP-adressen registreren, net zoals bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere persoonlijke gegevens. Eenmaal geregistreerd, wordt deze informatie gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die inkomsten genereren door misbruik te maken van de privégegevens. Dit kan ernstige privacykwesties veroorzaken. Bovendien misbruiken sommige PUP's (zoals kwaadwillende sites) systeembronnen om cryptocurrencies te minen of andere ongewenste processen uit te voeren. De aanwezigheid van deze programma's resulteert in een aanzienlijke vermindering van de systeemprestaties. Het is aanbevolen de PUP's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Amazon Gift Card" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn honderden malafide programma's die allemaal vrijwel identiek zijn. Door een reeks "handige functies" aan te bieden (bijvoorbeeld bestandsconversie, het verbeteren van de downloadprestaties, systeemoptimalisatie, antivirus enz.) overtuigen PUP's vaak nietsvermoedende gebruikers zodat die ze installeren. In plaats van echte waarde te bieden voor reguliere gebruikers, vormen PUP's echter een bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet. Het enige doel van PUP's is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige PUP's hebben officiële downloadwebsites, echter, vanwege het gebrek aan kennis en het onvoorzichtige gedrag van veel gebruikers, infilteren ze vaak systemen zonder toestemming. Potentieel ongewenste programma's worden vaak verspreid via de "bundling" -methode, samen met intrusieve advertenties. "Bundelen" is de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software en apps. Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" apps onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of onder andere secties) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten deze procedures en slaan stappen over. Bovendien klikken ze op verdachte advertenties en links zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen. Dit gedrag kan leiden tot de onbedoelde installatie van PUP's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om deze situatie te voorkomen, moet je heel voorzichtig zijn bij het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Criminelen investeren veel middelen in het ontwerpen van overtuigende advertenties, waardoor ze legitiem lijken maar wel doorverwijzen naar dubieuze sites (bijvoorbeeld gokken, enquête, pornografie, enzovoort). Als je deze doorverwijzingen ziet verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. Analyseer zorgvuldig elk venster van de download- en installatiedialogen en vink alle extra inbegrepen programma's uit. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Typisch tekstje in een oplichting met een "Amazon Gift Card":

Congratulations! Amazon.com gebruiker! Je bent gekozen om een $1000 Amazon Gift Card, Apple iPhone X 256G of Samsung Galaxy S8 te winnen! Klik OK om je prijs te krijgen voor die komt te vervallen!

De lay-out van een "Amazon Gift Card" oplichtingswebsite die YouTube video's 'bekijkt' zonder ze echt te vertonen (GIF):

Amazon Gift Card scam gif

Mobiele varianten van "Amazon Gift Card" oplichtingswebsites:

Amazon Gift Card oplichting mobiele variant (voorbeeld 1) Amazon Gift Card scam mobiele variant (voorbeeld 2)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Amazon Gift Card adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Amazon Gift Card advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder Amazon Gift Card advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "amazon gift card" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Amazon Gift Card advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder Amazon Gift Card advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "amazon gift card" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Amazon Gift Card uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Removing Amazon Gift Card ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "amazon gift card" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "amazon gift card" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "amazon gift card" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "amazon gift card" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12420-amazon-gift-card-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Amazon Gift Card virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Amazon Gift Card" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.