FacebookTwitterLinkedIn

You Are Today's Lucky Visitor oplichting

Ook bekend als: You are today’s lucky visitor virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

You Are Today's Lucky Visitor verwijderingsinstructies

Wat is You Are Today's Lucky Visitor?

"You Are Today's Lucky Visitor" is een misleidende pop-up die vertoond wordt door verschillende kwaadaardige websites. Gebruikers bezoeken deze site vaak onbedoeld. Ze worden ernaar doorverwezen door een aantal mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Deze infiltreren meestal het systeel tijdens de installatie van gratis software. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen registreert de adware ook de surfactiviteit op internet en levert deze intrusieve online advertenties.

You Are Today's Lucky Visitor adware

De "You Are Today's Lucky Visitor"-pop-up meldt dat een cadeaukaart van Amazon of van Visa kan gewonnen worden ter waarde van 1000 dollar. Om kans te maken moeten de slachtoffers een korte enquête invullen. Wees je ervan bewust dat dit vals is, de "You Are Today's Lucky Visitor"-pop-up is slechts oplossing. Cybercriminelen proberen zoveel mogelijk gebruikers enquêtes te laten invullen om zo inkomsten te genereren. De zogenaamde cadeaus bestaan niet. Je moet deze pop-up dan ook negeren en nooit een enquête invullen. Doe je dat wel dan ondersteun je het kwaadaardige bedrijfsmodel van de cybercriminelen. Adware genereert ook reclames in de vorm van pop-ups, banners enz. via virtuele lagen. Zo'n virtuele laag maakt de plaatsing van grafische inhoud bovenop elke website mogelijk. De vertoonde advertenties verbergen vaak de onderliggende inhoud van bezochte websites en ze kunnen linken naar andere kwaadaardige websites. Hierdoor is het klikken erop riskant en kan dit leiden tot andere computerbesmettingen. Bovendien verzamelt de adware informatie over de surfactiviteit van gebruikers op internet. De datatypes die ingezameld worden bevatten, maar zijn niet beperkt tot, IP-adressen, zoekopdrachten, url's van bezochte websites, geolocaties, internetaanbieders en muis- en toetsenbordactiviteit. De ingezamelde data kan persoonlijke gegevens bevatten die de ontwikkelaars van adware delen met derden, die inkomsten genereren door het misbruiken van persoonlijke gegevens. Dit kan ernstige schendingen van de privacy veroorzaken of zelfs identitteitsdiefstal. We bevelen ten zeerste aan alle applicaties van het adware-type onmiddellijk te verwijderen.

Er bestaan tientallen valse pop-ups die worden vertoond door kwaadaardige websites. Voorbeelden zijn onder andere Internet Security Damaged, Your Windows Computer Has Been Blocked, Call Technical Support Immediately en vele andere. De meeste claimen dat het systeem niet functioneert wegens ontbrekende of beschadigde bestanden. Dit zijn slechts pogingen om gebruikers te verleiden te bellen en te betalen voor diensten die ze eigenlijk niet nodig hebben. Alle applicaties van het adware-type lijken op mekaar. Ze claimen nuttige functies te leveren maar feitelijk verzamelen ze slechts persoonlijke gegevens en leveren ze intrusieve online advertenties. Het enige doel van adware is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

Adware-type applicaties worden verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling' (de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste applicaties via reguliere software/apps). Ontwikkelaars verbergen de gebundelde software onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen van de download- en installatieprocessen. Het overslaan van deze sectie leidt tot de onbedoelde installatie van valse software.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Om systeeminfiltratie door ongewenste programma's te voorkomen wees je best erg oplettend bij het downloaden en installeren van software. Analyseer nauwgezet elke stap via de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Wijs bijkomend alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren van bijkomende applicaties af. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Tekst getoond in de 'You Are Today's Lucky Visitor' pop-up:

Beste Chrome-gebruiker, je bent de gelukkige bezoeker van de dag: (Datum)

Gelieve deze enquête in te vullen, als bedankje maak je kans op een Amazon of Visa cadeaukaart van 1000 dollar!

Andere variant van"You Are Today's Lucky Visitor" pop-up:

You Are Today's Lucky Visitor oplichting popup

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

You Are Today's Lucky Visitor adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de advertenties uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder You Are Today's Lucky Visitor advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder You Are Today's Lucky Visitor advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van you are today’s lucky visitor virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de You Are Today's Lucky Visitor advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de You Are Today's Lucky Visitor advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van you are today’s lucky visitor virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder You Are Today's Lucky Visitor advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder You Are Today's Lucky Visitor advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van you are today’s lucky visitor virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de you are today’s lucky visitor virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om you are today’s lucky visitor virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over you are today’s lucky visitor virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10747-you-are-todays-lucky-visitor-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
You are today’s lucky visitor virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van You are today’s lucky visitor virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.