FacebookTwitterLinkedIn

Windows Defender Alert (Windows Defender Waarschuwing) Oplichting

Ook bekend als: "Windows Defender Alert" virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Windows Defender Alert verwijderingsinstructies

Wat is Windows Defender Alert - Windows Defender Waarschuwing?

"Windows Defender Alert" te vertalen als 'Windows Defende Waarschuwing' is een valse foutmelding vertoond door een kwaadaardige website. Veel gebruikers bezoeken deze website onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezn door verschillende frauduleuze applicaties die stiekem het systeem infiltreren tijdens de frauduleuze installatie van reguliere software (via de 'bundelmethode'). Naast het veroorzaken van doorverwijzingen leveren deze mogelijk ongewenste programma's ook intrusieve online advertenties en bespioneren ze voortdurend de surfactiviteit op internet.

Windows Defender Alert - Windows Defender Waarschuwing adware

De foutmelding "Windows Defender Alert" meldt dat het systeem besmet werd met het virus Zeus en dat privégegevens (logins/wachtwoorden, bankgegevens, lokale bestanden enz.) in gevaar zijn. Er wordt ook gemeld dat het virus onmiddelijk moet verwijderd worden en dat slachtoffers de 'Microsoft Technische Ondersteuning' moeten bellen op het opgegeven telefoonnummer ("(888) 252-1520"). Ze zullen dan zogezegd hulp ontvangen bij het verwijderen van de malware. Wees je er echter van bewust dat de "Windows Defender Alert"-foutmelding vals is. Er is geen besmetting. De cybercriminelen genereren inkomsten door het misleiden van slachtoffers en door hen te laten bellen en betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Daarom mag je nooit het vermelde telefoonnummer proberen te contacteren. Deze foutmelding kan eenvoudig verwijderd worden door de webbrowser te sluiten. Zoals hierboven vermeld leveren mogelijk ongewenste programma's allerlei advertenties. Om dit te bereiken gebruiken de ontwikkelaars een 'virtuele laag' - een tool die de plaatsing van grafische inhoud door derden bovenop elke website mogelijk maakt. De advertenties kunnen de onderliggende inhoud dus verbergen en zo de surfervaring verstoren. Verder linken sommige ervan door naar kwaadaardige websites - het klikken erop kan leiden tot verdere computerbesmettingen. Bijkomend registreren de mogelijk ongewenste programma's ook voortdurend allerlei gegevens over de gebruiker en het systeem (bijvoorbeeld lokatie, IP-adressen, internetaanbieders, url's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, activiteit op de muis en het toetsenbord die persoonlijke gegevens kunnen bevatten. Die data wordt later gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die de privégegevens misbruiken om er inkomsten mee te genereren. Hierdoor kan informatiespionage leiden tot ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal. De mogelijk ongewenste programma's zouden onmiddelijk verwijderd moeten worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Windows Defender Alert" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er bestaan tientallen valse foutmeldingen die lijken op de "Windows Defender Alert". De lijst met voorbeelden omvat (maar is niet beperkt tot) Microsoft Warning Alert, Login Security Alert, Your Computer Is In Blocked State en Microsoft Help Desk. Al deze foutmeldingen claimen dat het systeem besmet of beschadigd werd op één of andere manier. Dit zijn echter slechts pogingen om slachtoffers bang te maken en te overtuigen 'technische ondersteuning' te kopen. Deze foutmeldingen mag je niet vertrouwen - ze werden enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's hebben allemaal hetzelfde doel: inkomsten genereren. Door het aanbieden van verschillende 'nuttige' functies geven ze een legitieme indruk maar eigenlijk veroorzaken ze slechts ongewenste doorverwijzingen, leveren ze intrusieve advertenties en verzamelen ze allerlei gebruikersgegevens. 

Hoe werd de adware geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld worden mogelijk ongewenste programma's verspreid via de bundelmethode - de stiekeme installatie van externe programma's samen met reguliere software/apps. Ontwikkelaars weten dat gebruikers de download- en installatieprocessen vaak overhaasten en deze stappen overslaan. Daarom bundelen ze hun mogelijk ongewenste programma's en verstoppen die onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Door die sectie roekeloos over te slaan stellen gebruikers hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar. 

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om te voorkomen dat je systeem wordt geïnfiltreerd door mogelijk ongewenste programma's wees je best erg oplettend met het downloaden en installeren van software. Analyseer nauwgezet elke stap en gebruik de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Vink alle apps van derden uit als deze automatisch mee geïnstalleerd willen worden. Gebundelde software mag je nooit mee installeren.

Schermafbeelding van de "Windows Defender Alert" oplichting pop-up:

Windows Defender Alert valse foutmelding

Tekst getoond in deze pop-up:

Windows Defender Alert: Zeus Virus Gedetecteerd in je Computer!
Gelieve de computer niet uit te schakelen of opnieuw op te starten.
De volgende gegevens zullen uitlekken:
1. Wachtwoorden
2. Browsergeschiedenis
3. Creditcard Informatie
4. Lokale bestanden.
Het virus staat bekend om identiteitsdiefstal en creditcardfraude. Verdere acties op deze computer of het netwerk kunnen de privégegevens doen uitlekken en dit kan je privacy ernstig bedreigen.
Bel de technische dienst van Microsoft (Gratis): (888) 252-1520

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Windows Defender Alert adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Windows Defender Alert advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Windows Defender Alert advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "windows defender alert" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Windows Defender Alert  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Windows Defender Alert advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "windows defender alert" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Windows Defender Alert advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Windows Defender Alert advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "windows defender alert" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "windows defender alert" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "windows defender alert" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "windows defender alert" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11285-windows-defender-alert-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Windows Defender Alert virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Windows Defender Alert" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.