Your Device Is Under Threat oplichting

Ook bekend als: "Your Device Is Under Threat" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Your Device Is Under Threat verwijderingsinstructies

Wat is Your Device Is Under Threat?

Ontwikkeld door een kwaadaardige website is 'Your Device Is Under Threat' een valse foutmelding die lijkt op Threats Detected, Microsoft Has Blocked The Computer, Firewall Breach Detected en vele andere. Onderzoek toont aan dat gebruikers naar deze website worden doorgestuurd door verschillende potentieel ongewenste programma's (PUP's) die waarschijnlijk zonder toestemming zullen infiltreren. Bovendien kunnen potentieel ongewenste programma's ook ongewenste processen uitvoeren, 'malvertising'-advertenties (pop-ups, kortingsbonnen, banners enz.) tonen en verschillende gegevens registreren.

Your Device Is Under Threat adware

De 'Your Device Is Under Threat' foutmelding stelt dat het systeem verdachte activiteit heeft gedetecteerd die door een soort malware wordt veroorzaakt. Vervolgens wordt gemeld dat vanwege deze computerinfectie persoonlijke gegevens (logins/wachtwoorden, bankgegevens enz.) mogelijk gevaar lopen en dat gebruikers daarom onmiddellijk contact moeten opnemen met gecertificeerde technici via een opgegeven telefoonnummer ('+1-888 -316-8777') anders zal de aanwezigheid van de malware leiden tot permanent gegevensverlies en ernstige schendingen van de privacy. In feite is de foutmelding 'Your Device is Under Threath' nep, een vorm van oplichting - cybercriminelen genereren inkomsten door gebruikers te misleiden en ze te laten bellen en betalen voor technische ondersteuning die niet vereist is. De malware bestaat gewoonweg niet. Bovendien vragen criminelen slachtoffers meestal om externe toegang tot hun computers. Eenmaal verbonden, installeren ze stiekem malware en/of veranderen ze systeeminstellingen. Vervolgens claimen ze dat ze meer fouten/problemen detecteren en biezen ze hulp tegen een extra vergoeding. Om deze redenen raden we je ten zeerste aan 'Your Device is Under Threat' te negeren en nooit het telefoonnummer te bellen. Je kunt deze fout verwijderen door de webbrowser te sluiten (bij voorkeur via Taakbeheer) of de computer opnieuw op te starten.

Houd er rekening mee dat sommige mogelijk ongewenste programma's en schadelijke websites zonder toestemming cryptocurrency kunnen minen of andere ongewenste processen op de achtergrond kunnen uitvoeren. Hierdoor verminderen deze websites en applicaties de prestaties van de computer. Bovendien leveren ze voortdurend verschillende opdringerige advertenties. Deze worden geleverd met behulp van verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Die verbergen de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring op internet aanzienlijk wordt verstoord. Bovendien leiden de weergegeven advertenties vaak naar schadelijke websites en worden in sommige gevallen scripts uitgevoerd die zijn ontworpen om malware te downloaden/installeren. Door daarop te klikken kunnen computerinfecties met hoog risico ontstaan. Verder verzamelen potentieel ongewenste programma's verschillende gegevens (bijv. IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen, enz.) die gewoonlijk persoonlijke details bevatten. Ontwikkelaars verkopen de gegevens aan derden (mogelijk cybercriminelen) die de persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te genereren. Zo kan het bespioneren leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. We raden je ten zeerste aan alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Zoals hierboven vermeld vertoont 'Your Device Is Under Threat' veel overeenkomsten met tientallen andere nep-foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem is geïnfecteerd of door ontbrekende bestanden beschadigd zou zijn.. Deze claims zijn slechts pogingen om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers door hen bang te maken en te misleiden tot het kopen van onnodige diensten. Alle potentieel ongewenste programma's zijn vrijwel identiek. De meeste bieden verschillende handige functies, maar slechts een klein percentage van de PUP's biedt echt de beloofde functionaliteit - ze zijn nutteloos voor gewone gebruikers. In plaats van toegevoegde waarde te bieden, vormen mogelijk ongewenste programma's een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

PUP's worden meestal verspreid met behulp van 'malvertising'-advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling '. Omdat veel gebruikers achteloos zijn en onvoldoende kennis hebben van deze bedreigingen, infiltreren potentieel ongewenste programma's vaak zonder toestemming. 'Bundling' is de stiekeme installatie van programma's van derden samen met reguliere software en apps. Ontwikkelaars verbergen de 'gebundelde' apps in de 'Aangepaste/Ggeavanceerde' instellingen of andere secties van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers klikken op verschillende advertenties zonder rekening te houden met de mogelijke gevolgen. Bovendien overhaasten ze de download- en installatieprocessen en slaan ze stappen over. Dit leidt vaak tot de onbedoelde installatie van PUP's en malware.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

In de meeste gevallen kan de installatie van mogelijk ongewenste programma's worden voorkomen door eenvoudigweg voorzichtig te zijn bij het downloaden en installeren van software en het surfen op internet. Analyseer elk venster (met name de 'Aangepaste/geavanceerde' instellingen) van de download- en installatiedialogen zorgvuldig en annuleer alle extra inbegrepen programma's. Houd er bovendien rekening mee dat niet-officiële downloaders en installatieprogramma's inkomsten genereren door dubieuze apps te promoten (via de 'bundling'-methode). Daarom raden we je ten zeerste aan dergelijke tools niet te gebruiken. De meeste kwaadwillige advertenties lijken legitiem, maar wie ze aanklikt, wordt doorverwezen naar verschillende dubieuze websites (zoals sites met inhoud als dating voor volwassenen, gokken, pornografie enz.) Als je dergelijke advertenties tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte programma's en browser-add-ons.

Tekst gepresenteerd in de eerste pop-up:

Windows Defender Security Centre

Je apparaat wordt bedreigd.
Real-timebeveiliging inschakelen?
Bescherming tegen virussen en bedreigingen
Realtime bescherming is uitgeschakeld,
Je apparaat kwetsbaar achterlaten.
Apparaatprestaties en -gezondheid. Geen actie vereist.
Firewall- en netwerkbeveiliging. Geen actie vereist.

Schermafbeelding van de tweede pop-up:

Your Device Is Under Threat Scam tweede popup

Tekst in de tweede pop-up:

De server - vraagt je gebruikersnaam en wachtwoord. De server meldt dat verdachte activiteit is gedetecteerd op je IP-adres
door het schadelijke virus op je computer. Bel nu gratis + 1-888-316-8777 voor hulp. Je data is bedreigd. Er
is een systeembestand dat ontbreekt tengevolge van van een schadelijk virus Foutopsporing in malware, systeemstoring. Neem contact op met technici om dit probleem te verhelpen. aub
open geen internetbrowser om ggevensbeschadiging in je besturingssysteem te voorkomen. Neem gratis contact op
met de hulplijn op +1-888-316-8777 GELIEVE DE COMPUTER NIET AF TE SLUITEN OF OPNIEUW OP TE STARTEN, DIT KAN LEIDEN TOT DATAVERLIES EN HET FALEN VAN HET BESTURINGSSYSTEEM,
EEN GEVAARLIJKE SITUATIE KAN ALS GEVOLG HEBBEN VOLLEDIG GEGEVENSVERLIES,. CONTACTEER DE ADMINISTRATOR OM DIT OP TE LOSSEN +1-888-316-8777
Waarschuwing: JE gebruikersnaam en wachtwoord worden verzonden via basisverificatie op een verbinding die niet beveiligd is.

De layout van 'Your Device Is Under Threat' pop-up (GIF):

Your Device Is Under Threat oplichting gif

Your Device Is Under Threat virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Your Device Is Under Threat virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Your Device Is Under Threat adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de malware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Your Device Is Under Threat advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Your Device Is Under Threat advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "your device is under threat" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Your Device Is Under Threat  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder Your Device Is Under Threat  advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "your device is under threat" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Your Device Is Under Threat advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder Your Device Is Under Threat advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "your device is under threat" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "your device is under threat" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "your device is under threat" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11896-your-device-is-under-threat-scam