ACTION CENTER oplichting

Ook bekend als: "ACTION CENTER" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

ACTION CENTER verwijderingsinstructies

Wat is ACTION CENTER?

Ontwikkeld door een kwaadaardige website is 'ACTION CENTER' een vals foutbericht dat lijkt op Your Device Is Under Threat, Cydoor Spyware, Internet Security Alert en vele andere. Onderzoek toont aan dat gebruikers vaak worden doorverwezen naar deze website door verschillende mogelijk ongewenste programma's (PUP's). In de meeste gevallen infiltreren PUP's systemen zonder toestemming van de gebruikers. Bovendien leveren ze intrusieve advertenties, verzamelen ze gevoelige data en verminderen ze de systeemprestaties.

ACTION CENTER adware

De 'ACTION CENTER'-foutmelding stelt dat Windows Defender heeft een aantal infecties ontdekt. Bovendien voert de kwaadwillende website een nep-computerscan uit, waardoor 'ACTION CENTER' nog geloofwaardiger lijkt. Voor het verwijderen van de vermelde infecties worden slachtoffers aangemoedigd contact op te nemen met 'gecertificeerde technici' via een opgegeven telefoonnummer ('+1-855-559-2111'). Ze worden vervolgens door het proces voor het verwijderen van malware geleid. In feite is de 'ACTION CENTER'-foutmelding een scam. Cybercriminelen genereren inkomsten door gebruikers bang te maken en hen te verleiden om te bellen en te betalen voor technische ondersteuning die niet vereist is. Bovendien kunnen ze externe toegang tot de computer vragen. Eenmaal verbonden, installeren deze criminelen heimelijk malware en/of veranderen ze systeeminstellingen en claimen vervolgens extra problemen te detecteren. Om hulp te krijgen bij het oplossen van deze problemen, moet opnieuw betaald worden. Om deze redenen raden we je aan 'ACTION CENTER' te negeren en nooit contact met deze personen op te nemen. Deze foutmelding kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten (bij voorkeur via 'Taakbeheer') of door het systeem opnieuw op te starten. Na het opnieuw uitvoeren van de browser, klik je nooit op 'Gesloten tabbladen herstellen', anders open je de kwaadwillende website opnieuw.

Potentieel ongewenste programma's leveren voortdurend verschillende intrusieve advertenties (kortingsbonnen, banners, pop-ups enz.) Om dit te bereiken, gebruiken ontwikkelaars verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen weergegeven advertenties meestal de onderliggende website-inhoud, waardoor de surfervaring op internet aanzienlijk wordt verstoord. Sommige advertenties leiden naar kwaadwillende websites en voeren scripts uit die malware downloaden en installeren. Als je hierop klikt, riskeer je computerinfecties met een hoog risico. Een ander nadeel is dataspionage. Potentieel ongewenste programma's verzamelen waarschijnlijk informatie die persoonlijke gegevens bevat. De verzamelde gegevens worden later verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) die de privéinformatie misbruiken om inkomsten te genereren. Het op die manier bespioneren van gebruikers kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Sommige PUP's ontginnen ook cryptocurrencies of voeren andere ongewenste processen uit op de achtergrond. Door systeembronnen te misbruiken, verminderen de mogelijk ongewenste programma's de systeemprestaties aanzienlijk. Het is dringend aanbevolen alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Zoals hierboven vermeld, lijkt 'ACTION CENTER' sterk op tientallen andere nep-foutmeldingen. Allemaal beweren ze dat het systeem werd beschadigd (bijvoorbeeld door geïnfecteerde, ontbrekende bestanden of iets dergelijks), maar ze zijn alleen bedoeld om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Potentieel ongewenste programma's lijken ook sterk op elkaar. Door het aanbieden van verschillende zogezegd 'nuttige functies' proberen PUP's legitimiteit uit te stralen, maar deze programma's worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden, vormen ze een directe bedreiging voor de privacy van gebruikers tijdens het surfen op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste potentieel ongewenste programma's worden gedistribueerd met behulp van een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling' en de eerder genoemde intrusieve advertenties. 'Bundelen' is de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software en apps. Ontwikkelaars verbergen 'gebundelde' apps in verschillende secties (meestal de 'Geavanceerde/Aangepaste' instellingen) van de download- of installatieprocessen. Veel gebruikers haasten zich door deze processen en slaan stappen over. Bovendien klikken ze op verschillende advertenties. Dit leidt vaak tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn slechte kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Daarom, als je systeeminfiltratie door ongewenste programma's wilt voorkomen, moet je zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en het downloaden of installeren van software. Intrusieve advertenties zien er doorgaans legitiem uit, maar ze linken door naar verdachte sites (enquête, gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als je deze doorverwijzingen ervaart, verwijdert dan onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies. Let bovendien zorgvuldig op bij elke stap van de download- en installatiedialogen en vink alle extra inbegrepen programma's uit.

Tekst gepresenteerd in de  'ACTION CENTER' pop-up:

ACTION CENTER
Beveiliging en onderhoud
Schakel antivirussoftware in
Virusbeveiliging is uitgeschakeld
Schakel antivirussoftware in
Virusbeveiliging is uitgeschakeld op maandag.
Windows Defender heeft Spyware / Riskware gevonden. Bel ons onmiddellijk op:
+1-855-559-2111
Negeer deze kritieke waarschuwing niet. Als u deze pagina sluit, wordt uw computertoegang uitgeschakeld om verdere schade aan ons netwerk te voorkomen. Uw computer heeft ons gewaarschuwd dat hij is geïnfecteerd met spyware en risicomateriaal.
U moet onmiddellijk contact met ons opnemen zodat onze deskundige technici u via telefoon kunnen begeleiden om uw identiteit te beschermen. Bel ons binnen de volgende 5 minuten om te voorkomen dat uw computer wordt uitgeschakeld of dat er informatie verloren gaat.

De lay-out van 'ACTION CENTER' pop-up (GIF):

ACTION CENTER scam gif

Schermafbeelding van een valse computerscan op een kwaadaardige website:

Valse scan in de ACTION CENTER oplichting

Tekst getoond in de scan:

7 bedreigingen gevonden.
Instellingen voor bescherming tegen virussen en dreigingen
Realtime beveiliging is uitgeschakeld, waardoor uw apparaat kwetsbaar blijft. Bel ons onmiddellijk op: +1-855-559-2111. Negeer deze kritieke waarschuwing niet. Als u deze pagina sluit, wordt uw computertoegang uitgeschakeld om verdere schade aan ons netwerk te voorkomen. Uw computer heeft ons gewaarschuwd dat hij is geïnfecteerd met spyware en riskware.

ACTION CENTER virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van ACTION CENTER virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

ACTION CENTER adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de ACTION CENTER advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder de ACTION CENTER advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "action center" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de ACTION CENTER  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder ACTION CENTER advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "action center" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de ACTION CENTER advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.Verwijder de ACTION CENTER advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "action center" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "action center" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "action center" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12106-action-center-scam