FacebookTwitterLinkedIn

Gmrlnd.com doorverwijzing

Ook bekend als: GamerzLand browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Gmrlnd.com doorverwijzing verwijderingsinstructies removal instructions

Wat is gmrlnd.com?

Gmrlnd.com is een valse internetzoekmachine die wordt gepromoot door een mogelijk ongewenst programma genaamd GamerzLand. Door toegang te bieden tot verschillende browsergames probeert GamerzLand een indruk van legitimiteit te wekken, maar deze app infiltreert waarschijnlijk zonder toestemming. Bovendien registreert ze voortdurend verschillende gevoelige gegevens en wordt ze ook gecategoriseerd als een browser hijacker - een vorm van ongewenste software die webbrowseropties zonder toestemming van de gebruiker wijzigt.

gmrlnd.com browser hijacker

Onmiddellijk na infiltratie kaapt GamerzLand Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox en wijst het heimelijk de URL voor nieuwe tabbladen, de homepage en de zoekmachine toe aan gmrlnd.com. Deze wijzigingen lijken misschien niet significant, maar gebruikers kunnen ze niet terugdraaien. Onderzoek toont aan dat GamerzLand voortdurend de browseropties opnieuw toewijst wanneer wordt geprobeerd deze te herstellen. Daarom wordt het herstellen van de browsers naar een vorige toestand onmogelijk en dus worden gebruikers verplicht gmrlnd.com te bezoeken wanneer ze een nieuw browsertabblad openen en/of als ze zoeken via de URL-balk. Dit verstoort de surfervaring op internet aanzienlijk. Na het ingeven van een zoekopdracht verwijst gmrlnd.com onmiddellijk door naar search.yahoo.com (een legitieme zoekmachine). Daarom moeten gebruikers verplicht via Yahoo op internet zoeken. Een ander nadeel is de dataspionage. Browser hijackers zoals GamerzLand verzamelen verschillende gebruikers- en systeemgegevens, die meestal persoonlijke details bevatten. Verzamelde gegevens (IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, toetsaanslagen, geolocaties enz.) worden later verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) die de persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan het registreren van dergelijke gegevens leiden tot ernstige privacykwesties of zelfs identiteitsdiefstal. Sommige PUP's minen cryptocurrency of voeren andere ongewenste processen op de achtergrond uit. Hierdoor verminderen ze de algehele systeemprestaties. Om deze redenen raden we je ten zeerste aan de GamerzLand-browser hijacker te verwijderen en nooit opnieuw gmrlnd.com te bezoeken.

Bedreigingsoverzicht:
NaamGamerzLand browser hijacker
BedreigingstypeBrowserkaper, doorverwijzing, zoekmachine-kaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tab
SymptomenGemanipuleerde instellingen internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers moeten de website van de browserkaper bezoeken en worden verplicht om op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma.
SchadeBespioneren u tijdens het surfen op het internet (mogelijkee privacyschendingen), geven ongewenste advertenties weer, veroorzaken doorverwijzingen naar kwaadaardige websites.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er bestaan honderden browser hijackers die lijken op GamerzLand. De lijst met voorbeeld bevat o.a. HD Video Search Tool, Your Map View, Easy Coupon Access en vele andere. Merk op dat al deze apps verschillende functies bieden, maar ze vertonen allemaal hetzelfde gedrag. GamerzLand en andere browser hijackers worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Deze programma's bieden geen toegevoegde waarde, maar vormen een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet. Sommige nep-zoekmachines genereren intrusieve advertenties (kortingsbonnen, banners enzovoort) en/of onjuiste resultaten. Deze advertenties en resultaten linken meestal naar kwaadwillende websites. Bovendien kunnen de advertenties scripts uitvoeren die werden ontworpen om malware te downloaden of installeren. Daarom is het gebruik van een valse internetzoekmachine zeer riskant.

Hoe werd gmrlnd.com geïnstalleerd op mijn computer?

GamerzLand heeft een officiële downloadwebsite, maar deze browser hijackers worden ook verspreid met behulp van intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling". In de meeste gevallen infiltreren PUP's systemen zonder toestemming. "Bundelen" is  de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software/apps. Ontwikkelaars verbergen "gebundelde" apps in verschillende secties (meestal onder de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen) van de download- of installatieprocessen. Bovendien overhaasten veel gebruikers deze processen en slaan ze stappen over of klikken op verschillende advertenties. Daardoor stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om systeeminfiltratie door ongewenste programma's te voorkomen, moet je zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Onthoud dat criminelen veel middelen investeren in een overtuigend advertentieontwerp en dat deze advertenties dus legitiem kunnen lijken. Eenmaal aangeklikt, linken ze echter naar dubieuze websites (met inhoud als dating voor volwassenen, pornografie, gokken enzovoort). Deze advertenties worden meestal gegenereerd door mogelijk ongewenste programma's. Als je ze tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins. Selecteer bovendien de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen, analyseer elke download- en installatiestap en vink alle extra meegeleverde programma's uit. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Website die GamerzLand promoot:

Website die promotie maakt voor de GamerzLand browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

GamerzLand browser hijacker verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

gmrlnd.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je mogelijk verdachte en recent toegevoegde programma's (zoals 'GamerzLand') selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat de gmrland.com doorverwijzingen veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de gmrlnd.com doorverwijzing uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan gmrlnd.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verander de startpagina:

Verwijder gmrlnd.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://gmrlnd.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder gmrlnd.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'gmrlnd'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van gamerzland browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan gmrlnd.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer hulpprogramma's" en klik op "Extensies". Zoek naar "GamerzLand Search"en andere recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander de startpagina:

Verwijder gmrlnd.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie zoek je de url van de browser hijacker (hxxp://gmrland.com) onder de optie 'Open een specifieke set van pagina's''. Als er een icoon met drie verticale puntjes bij staat klik je daarop en selecteer je 'Verwijderen'.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder gmrlnd.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoekmachine-sectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder 'GamerzLand Search' als je dat ziet staan door op de drie verticale puntjes naast de url te klikken en te klikken op 'Verwijderen uit de lijst'.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van gamerzland browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Removing gmrlnd.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder 'GamerzLand' en andere verdacht lijkende browser plug-ins.

Verander de startpagina:

Verwijder gmrlnd.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je 'gmrland.com' en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder gmrlnd.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "grmrlnd.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van gamerzland browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de gamerzland browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van gamerzland browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over gamerzland browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11966-gmrlnd-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
GamerzLand browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van GamerzLand browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.