FacebookTwitterLinkedIn

Apple Security Alert oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Apple Security Alert" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je de Apple Security Alert van een Mac?

Wat is Apple Security Alert?

Te zien op een kwaadaardige website is "Apple Security Alert" een valse pop-up foutmelding die lijkt op Apple Support Center - Attention!!, Apple Warning Alert, Critical Security Warning! en vele andere. Gebruikers bezoeken deze site vaak onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezen via een aantal mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Onderzoek toont aan dat naast het veroorzaken van doorverwijzingend e frauduleuze programma's ook computerbronnen misbruiken, kwaadaardige advertenties afleveren en allerlei gegevens registreren.

Apple Security Alert-oplichting

De "Apple Security Alert"-foutmelding stelt dat het systeem besmet werd en dat een gebruikersaccount werd gehacked. Bijkomend zou private data in gevaar zijn. De gebruiker zou zogezegd meteen een iOS technische bijstand moeten bellen via een opgegeven telefoonnnummer ("1-855-633-1666"). Gecertificeerte technici zullen dan zogezegd gebruikers door het verwijderingsproces begeleiden. Merk op dat de "Apple Security Alert" vals is en niets te maken heeft met Apple. Cybercriminelen genereren inkomsten door gebruikers bang te maken en en hen te doen betalen voor technische bijstand die ze niet nodig hebben. De malware bestaat zelfd niet. Deze mensen vragen vaak toegang op afstand tot de computer. Zo kunnen ze stiekem instellingen wijzigen en/of malware installeren. De criminelen claimen dan bijkomende problemen te vinden die ze voor een extra prijs kunnen oplossen. Contacteer deze mensen nooit, "Apple Security Alert" kan verwijderd worden door de webbrowser te sluiten of het systeem opnieuw op te starten. Wees je ervan bewust dat valse foutmeldingen en mogelijk ongewenste programma's vaak systemen misbruiken om er bijvoorbeeld cryptomunten mee te mijnen. Dit gedrag verstoort de systeemprestaties. Ook leveren mogelijk ongewenste programma's vaak allerlei malvertising advertenties (pop-ups, coupons, banners, enz.) via allerlei tools die de plaatsing van grafische inhoud mogelijk maken. Ook worden de vertoonde advertenties vaak getoond bovenop wesbties en linken ze soms door naar kwaadaardige websites en/of voeren ze scripts uit die ontworpen werden om malware te downloaden of te installeren. Erop klikken leidt tot verdere besmettingsrisico's. Mogelijk ongewenste programma's registreren ook allerlei datagegevens (bv. IP-adressen, URL's van bezochte websites, zoekopdrachten, toetsenbordaanslagen enz.) die persoonlijke details kunnen bevatten. Deze data wordt verkocht aan derden (meestal voor marketingdoeleinden). Mogelijk ongewenste programma's vormen een rechtstreekse bedreiging voor je privacy en veiligheid op internet. Verwijder daarom alle mogelijk ongewenste programma's meteen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Apple Security Alert" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld is "Apple Security Alert" gelijkaardig aan andere foutmeldingen die gebruikers proberen te misleiden. Deze foutmeldingen worden enkel ontworpen om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Mogelijk ongewenste programma's delen ook veel gelijkenissen. De meeste claimen 'nuttige functies' televeren (bv. downloadprestaties verbeteren, mediabestanden optimaliseren...) maar deze claims zijn slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. Mogelijk ongewenste programma's dienen enkel om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Slechts een klein percentage van deze apps levert de beloofde functionaliteit. De meeste veroorzaken doorverwijzingen, genereren advertenties en verzamelen informatie.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste programma's op mijn computer?

Sommige van deze programma's hebben hun eigen officiële downloadwebsites, maar de meeste worden gepromoot via kwaadaardige advertenties samen met misleidende marketingmethodes zoals 'bundling'. De mogelijk ongewenste programma's infiltreren vaak systemen zonder toestemming of gebruikers installeren ze onbedoeld. Bundelen is een stiekeme installatie van externe software samen met reguliere, meestal gratis, advertenties. De ontwikkelaars zijn zich bewust dat veel gebruikers download- en installatieprocessen overhaasten. Daarom verbergen ze gebundelde apps onder allerlei secties (vaak de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen). Wanneer gebruikers gehaast zijn merken ze dit niet op en zo besmetten ze hun eigen systemen of brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Wees erg opleetend met het surfen op internet en het downloaden of installeren van software. De meeste kwaadaardige advertenties lijken echt, ze zijn moeilijk van de originele te onderscheiden. Ze linken echter naar pornografie, gokwebsites of andere dubieuze websites. Als je zulke advertenties ziet dan moet je alle verdachte applicaties en browser plugins verwijderen. Ook moet je elke download en installatie goed controleren via de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen en alle bijkomend inbegrepen programma's afwijzen. Merk op dat externe download- en installatietools geld verdienen met het installeren van kwaadaardige gepromote apps. Een gebrek aan kennis over deze bedreigingen en het overhaasten van stappen zijn de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Tekst in de "Apple Security Alert" pop-up:

Apple Security Alert- Waarschuwing iOS - Crashrapport en verdachte activiteit

Foutcode: appdel001

Kwaadaardige applicatie gedetecteerd door apple scan en account mogelijk gehacked. Je persoonlijke en financiële gegevens zijn mogelijk in gevaar.

Contacteer onze iOS Technische ondersteuning voor onmiddellijke hulp.

+1-855-633-1666(Gratis)!

Verschijning van de "Apple Security Alert" oplichting (GIF):

Verschijning

Tekst in deze pop-up:

Virus Alert
Je toestel is mogelijk besmet. Bel het gratis nummer om dit op te lossen 1-855-633-1666

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenst programma verwijdering:

Verwijder aan Your Apple device has a Virus gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

 

mac adware verwijdering uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "apple security alert" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Apple Security Alert" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "apple security alert" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "apple security alert" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "apple security alert" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Apple Security Alert virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Apple Security Alert" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.