FacebookTwitterLinkedIn

Your Windows Computer Has Been Blocked oplichting

Ook bekend als: Your Windows Computer Has Been Blocked virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Your Windows Computer Has Been Blocked verwijderingsinstructies

Wat is Your Windows Computer Has Been Blocked?

"Your Windows Computer Has Been Blocked" is een vals foutbericht vertoond door een kwaadaardige website. Gebruikers worden daarnaar doorverwezen via mogelijk ongewenste programma's (PUP's) van het adware-type. Deze infiltreren vaak systemen zonder toestemming van de gebruikers. Bijkomend zamelen ze persoonlijke gegevens in en leveren ze intrusieve online advertenties.

Your Windows Computer Has Been Blocked adware

"Your Windows Computer Has Been Blocked" meldt dat het systeem besmet is en dat verdachte activiteit werd opgemerkt. Het meldt ook dat persoonlijke gegevens (bank-, wachtwoordgegevens enz.) bedreigd worden. Om het probleem op te lossen moet het slachtoffer zogezegd  "Windows Support" contacteren via een tel.nr. (1 888-509-7321) dat wordt opgegeven. Daarna zullen ze zogezegd hulp krijgen om het probleem op te lossen. Wees je er echter van bewust dat "Your Windows Computer Has Been Blocked" een valse foutmelding is, oplichting dus. Cybercriminelen proberen slachtoffers te overhalen om een te betalen voor diensten die niet nodig zijn. Je moet deze foutmelding dus altijd negeren. Applicaties van het adware-type leveren vaak intrusieve advertenties via virtuele lagen, dit zijn tools die de plaatsing van grafische inhoud boven bezochte websites mogelijk maken. De advertenties verbergen vaak de onderliggende inhoud van de sites waardoor de surfervaring grondig verstoord wordt. Bijkomend kunnen ze doorverwijzen naar kwaadaardige sites en dus kan het klikken erop erg riskant zijn en resulteren in extra besmettingen. Daarnaast is een nadeel ervan ook dat ze vaak allerlei gegevens registreren zoals IP adressen, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, geolocaties, muisklikken en toetsenbordaanslagen. Al die gegevens kunnen persoonlijk identificeerbaar zijn. De ingezamelde data wordt later gedeeld met derden die ze vaak misbruiken om er inkomsten mee te genereren (cybercriminelen). De aanwezigheid van een dergelijke app houdt veel risico's in voor je privacy en kan leiden tot identiteitsdiefstal. Deze apps kun je dan ook best meteen verwijderen.

"Your Windows Computer Has Been Blocked" lijkt sterk op andere valse foutmeldingen zoals Internet Security Damaged, Windows Firewall Security Damaged, You Have A ALUREON Virus, etc. Claims dat er systeembestanden missen, besmet of beschadigd zijn dienen enkel om de slachtoffers angst aan te jagen en hen te overtuigen valse customer support-diensten te bellen. Applicaties van het adware-type bieden verschillende zogezegd nuttige functies. Deze apps zijn echter enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars en gewone gebruikers ontvangen geen toegevoegde waarde. Mogelijk ongewenste programma's leveren intrusieve online advertenties via het "Pay Per Click" [PPC] advertentiemodel en ze verzamelen privégegevens die later aan derden worden verkocht.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Adwarewordt meestal verspreid via misleidende marketingmethodes zoals 'bundling' - stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software. Ontwikkelaars weten dat de meeste gebruikers de download en installatie van programma's overhaasten en daarom bundelen ze hun ongewenste applicaties vaak onder de 'Aangepaste/Geavanceerd' instellingen. Het overslaan daarvan kan leiden tot onbedoelde installatie van deze frauduleuze apps.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties.?

Mogelijk ongewenste programma's worden vaak verspreid met de bundelmethode. Overhaast dus nooit de download of installatie. Analyseer nauwgezet elke stap via de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Wijs alle externe apps opgelijst voor installatie af. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Valse foutmelding in deze pop-up:

* JE WINDOWS COMPUTER WERD GEBLOKKEERD*
Windows Systeem Waarschuwing!!
Systeem werd mogelijk besmet met onverwachte fout! Contacteer Windows Support op 1(888)509-7321 Onmiddelijk! om je computer te deblokkeren. Verdachte activiteit gedetecteerd. Je browser kan gegijzeld zijn of gehacked.

ANONIEME ACTIVITEIT

Private en financiële data is in gevaar.

Je kredietkaargegevens en bankgegevens

je mail en andere paswoorden

je facebook, skype, AIM, ICQ en andere chatlogs

Je private en familie foto's en andere gevoelige bestanden

je webcam is toegankelijk voor hackers

BEL NU METEEN WINDOWS SUPPORT op 1(888)509-7321

Meer over deze besmetting:

Als je deze popups ziet is je pc besmet met een virus dat je persoonlijke gegevens bedreigt. Het is aanbevolen bovenstaand nummer te bellen zodat je verder internet kunt gebruiken, zeker als het voor shoppen of bankieren is. Bel meteen voor hulp.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Your Windows Computer Has Been Blocked adware verwijderen via Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijke ongewenste programma's, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma (dat advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit de internet-browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing Your Windows Computer Has Been Blocked verwijderen uit Internet Explorer stap  1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder Your Windows Computer Has Been Blocked uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van your windows computer has been blocked virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing Your Windows Computer Has Been Blocked  uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde extensies, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Your Windows Computer Has Been Blocked  uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van your windows computer has been blocked virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Your Windows Computer Has Been Blocked uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte plugins.

Verwijder Your Windows Computer Has Been Blocked uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van your windows computer has been blocked virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de your windows computer has been blocked virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om your windows computer has been blocked virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over your windows computer has been blocked virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10719-your-windows-computer-has-been-blocked-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Your Windows Computer Has Been Blocked virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Your Windows Computer Has Been Blocked virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.