Ransomware Detected oplichting

Ook bekend als: "Ransomware Detected" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Ransomware Detected verwijderingsinstructies

Wat is Ransomware Detected

"Ransomware Detected" is een valse pop-up foutmelding vertoond door een kwaadaardige website die gebruikers vaak onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP) die systemen infiltreren zonder toestemming. Veel mogelijk ongewenste programma's leveren ook intrusieve online advertenties en ze registreren informatie over de surfactiviteit van internetgebruikers.

Ransomware Detected adware

Het pop-up bericht stelt dat het systeem besmet werd met een virus van het ransomware-type en dat daardoor private gegevens zoals logins wachtwoorden en bankgegevens in gevaar zijn. Er wordt ook gemeld dat de malware onmiddellijk moet verwijderd worden door contact op te nemen met een "Microsoft Help Desk" via een gratis telefoonnummer ("61-(08) 9677 5482"). Deze gecertificeerde 'technici' zouden zogezegd gebruikers door het verwijderingsproces moeten helpen. Onthoud echter dat de mensen achter de "Ransomware Detected" pop-up cybercriminelen zijn. Deze foutmelding is oplichting. Men probeert gebruikers bang te maken en te doen betalen voor technische ondersteuning die ze niet nodig hebben.. De foutmelding is vals en dus mag je nooit proberen deze mensen te contacteren. Zoals hierboven vermeld worden mogelijk ongewenste programma's wellicht gebruikt om banners, kortingsbonnen, pop-ups enz. te verspreiden. Die verbergen vaak de onderliggende website waardoor ze de surfervaring op internet ernstig verstoren. Bijkomend leiden de advertenties vaak door naar kwaadaardige websites en zelfs een toevallige klik kan daardoor resulteren in risicovolle besmettingen met adware of malware. Mogelijk ongewenste programma's houden ook de surfactiviteit op internet in de gaten door het registreren van IP-adressen, url's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten ingegeven in zoekmachines enz. De ingezamelde data wordt later gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die de private data misbruiken om inkomsten te genereren. Hierdoor kan de aanwezigheid van dataspionage-apps leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal.

Er bestaan tal van gelijkenissen tussen "Ransomware Detected" en Your Windows Is Infected, Error Virus - Trojan Backdoor Hijack of nog Windows 10 Technical Support enz. Deze These pop-ups claimen dat het systeem beschadigd werd op één of andere manier, maar ze dienen allemaal een identiek doel. Inkomsten genereren voor de ontwikkelaars. Deze foutmeldingen zijn vals en moeten dus genegeerd worden. Je kunt ze verwijderen door eenvoudigweg de browser te sluiten. Alle claims over het leveren van 'nuttige functies' zijn slechts pogingen om een legitieme indruk te wekken. In feite veroorzaken deze mogelijk ongewenste programma's vooral ongewenste doorverwijzingen, leveren ze intrusieve advertenties en registreren ze voortdurend persoonlijke info.

Hoe werd de adware geïnstalleerd op mijn computer?

Cybercriminelen verspreiden mogelijk ongewenste programma's door het gebruik van een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling'. Onderzoek bewijst dat gebruikers vaak het downloaden en installeren van software overhaasten. Ontwerpers zijn zich hier bewust van en verbergen de gebundelde programma's onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Het overhaasten en overslaan van deze sectie leidt vaak tot de onbedoelde installatie van frauduleuze software

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Er zijn twee eenvoudige stappen die je kunt nemen om systeeminfiltratie door mogelijk ongewenste programma's te voorkomen. 1) Analyseer nauwgezet elke download- en installatiestap via 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen en 2) Vink alle bijkomend inbegrepen programma's uit. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Een andere variant van deze oplichting (Oplichters gebruiken het telefoonnummer +45 32-725-473 ):

ransomware detected soplichting pop-up variant 2

Tekst getoond in de "Ransomware Detected" pop-up:

Onderwerp:
Error #268D3 (Niet geautoriseerde toegang)
Regio:
Rusland, China, Vietnam
Data in gevaar:
1) Facebook Logins
2) Credit Card Details
3) E-mail Account logins
Actie:
Computer niet afsluiten of herstarten, bel beveiligingsdeskundigen en scan je netwerk en toestel.
+61-(08) 9677 5482 (Gratis)


Raportage dat Internet Security beschadigd werd!!! WanaCry Ransomware dreiging vastgesteld!! Bel Microsoft Help Desk: +61-(08) 9677 5482 (Gratis) voor gratis controle.

Waarschuwing: gebruikersnaam en wachtwoord zullen worden verzonden met basis authentificatie over een onbeveiligd netwerk.

Ransomware Detected virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Ransomware Detected virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Ransomware Detected adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de advertenties uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Ransomware Detected advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen"

Verwijder de Ransomware Detected advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "ransomware detected" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Ransomware Detected advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

RVerwijder de Ransomware Detected advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "ransomware detected" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Ransomware Detected advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

 

Verwijder de Ransomware Detected advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "ransomware detected" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "ransomware detected" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "ransomware detected" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11611-ransomware-detected-scam