Error Virus - Trojan Backdoor Hijack oplichting

Ook bekend als: "Error Virus - Trojan Backdoor Hijack" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Error Virus - Trojan Backdoor Hijack verwijderingsinstructies

Wat is Error Virus - Trojan Backdoor Hijack?

"Error Virus - Trojan Backdoor Hijack" is een vals foutbericht dat wordt vertoond door een kwaadaardige website die gebruikers vaak onbedoeld bezoeken. Ze worden ernaar doorverwezen door een aantal mogelijk ongewenste programma's. Die applicaties infiltreren zonder toestemming systemen (via de 'bundel'-methode). Bijkomend levert de adware ook voortdurend intrusieve online advertenties en bespioneert deze de surfactiviteit op internet door het registreren van gegevens over de gebruikers en het systeem.

Error Virus - Trojan Backdoor Hijack adware

Deze foutmelding toont een bericht dat het systeem besmet werd met het ZEUS-virus en dat het systeem daardoor geblokkeerd werd. De malware moet zogezegd onmiddellijk verwijderd worden. Slachtoffers worden aangemoedigd een 'helpdesk' te contacteren via het opgegeven telefoonnummer ["(877) 416-1456"]. Ze zullen dan zogezegd door het verwijderingsproces gegidsd worden. Zoals we echter hierboven reeds vermelden is de "Error Virus - Trojan Backdoor Hijack"-foutmelding vals en moet deze genegeerd worden. Je kunt ze simpelweg verwijderen door de webbrowser te sluiten. Ook gebruiken mogelijk ongewenste programma's een 'virtuele laag' om pop-ups, banners, coupons en andere gelijkaardige advertenties te leveren. Daarmee maken ze de plaatsing van grafische inhoud bovenop elke website mogelijk. De vertoonde advertenties verbergen vaak de onderliggende site en zo verstoren ze de surfervaring op internet. Bijkomend leiden ze vaak door naar kwaadaardige websites en kan zelfs een toevallige klik erop resulteren in risicovolle besmettingen met adware of malware. Bijkomend registreren de mogelijk ongewenste applicaties ook allerlei gegevens die persoonlijk kunnen zijn, zoams IP-adtressen, url's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten enz. De data wordt later met derden gedeeld (mogelijk cybercriminelen) die deze details misbruiken om er inkomsten mee te genereren. De aanwezigheid van dit soort spionage-apps kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Alle mogelijk ongewenste programma's moeten dan ook zo snel mogelijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Error Virus - Trojan Backdoor Hijack" virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om Error Virus - Trojan Backdoor Hijack virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Veel valse foutmeldingen lijken op "Error Virus - Trojan Backdoor Hijack", en daarbij hooirt bijvoorbeeld The ArialText Font Was Not Found, Unknown Security Breach, System Has Been Locked For Your Safety en Access To Your Computer Has Been Restricted. Merk op dat al deze berichten claimen dat het systeem op één of andere manier beschadigd werd, net zoals bij het Error Virus - Trojan Backdoor Hijack mag je die boodschappen niet vertrouwen. Ze werden enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's veroorzaken doorverwijzingen, ze leveren intrusieve advertenties en ze registreren persoonlijke gegevens.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van externe applicaties samen met reguliere software/apps. Gebruikers overhaasten vaak de download- en installatieprocessen en ze slaan stappen over. Zich hier bewust van verbergen de ontwikkelaars gebundelde applicaties onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen van deze procedures. Het overslaan van deze sectie leidt vaak tot de onbedoelde installatie van frauduleuze applicaties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Mogelijk ongewenste applicaties worden verspreid via de 'bundel'-methode. Overhaast daarom nooit de download- en installatieprocessen. Selecteer de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen, analyseer nauwgezet elke stap en wijs aanbiedingen voor het downloaden of installeren van bijkomende software af. Gebundelde programma's zou je nooit mogen installeren.

Tekst getoond in de "Error Virus - Trojan Backdoor Hijack"-foutmelding:

Error: Virus - Trojan Backdoor Hijack #365838d7f8a4fa5
Gelieve onmiddelijk onze helpdesk te bellen op (877) 416-1456
Negeer deze beveiligingswaarschuwing niet. Je Microsoft-systeem werd gecompromitteerd. Als je deze pagina sluit voor je ons belt dan zal je computertoegang worden uitgeschakeld om verdere schade en privacyschendingen te voorkomen.

Error Virus - Trojan Backdoor Hijack virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Error Virus - Trojan Backdoor Hijack virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Error Virus - Trojan Backdoor Hijack adware verwijdering via het Controle Paneel

In the uninstall programs window, look for any suspicious/recently-installed applications, select these entries and click "Uninstall" or "Remove".

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent ge selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de oplichting uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Error Virus - Trojan Backdoor Hijack advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Error Virus - Trojan Backdoor Hijack advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "error virus - trojan backdoor hijack" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Error Virus - Trojan Backdoor Hijack  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Error Virus - Trojan Backdoor Hijack  advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "error virus - trojan backdoor hijack" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Error Virus - Trojan Backdoor Hijack advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Error Virus - Trojan Backdoor Hijack advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "error virus - trojan backdoor hijack" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "error virus - trojan backdoor hijack" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "error virus - trojan backdoor hijack" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "error virus - trojan backdoor hijack" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11354-error-virus-trojan-backdoor-hijack-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Error Virus - Trojan Backdoor Hijack virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Error Virus - Trojan Backdoor Hijack" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Error Virus - Trojan Backdoor Hijack virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.