FacebookTwitterLinkedIn

Adobe Flash Player Update oplichting

Ook bekend als: Adobe Flash Player Update virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Adobe Flash Player Update verwijderinsinstructies

Wat is Adobe Flash Player Update?

"Adobe Flash Player Update" is een misleidende pop-up die wordt vertoond door een kwaadaardige website die vaak onbedoeld wordt bezocht. Gebruikers worden ernaar doorverwezen door programma's van het adware-type. Adware infiltreert vaak het systeem zonder toestemming van gebruikers. Ook leveren deze apps vaak intrusieve advertenties (online) en registreren ze gebruikersdata en systeemgegevens.

Adobe Flash Player Update adware

De "Adobe Flash Player Update" pop-up meldt dat Adobe Flash Player verlopen is en moet worden bijgewerkt. Wees je er echter van bewust dat deze pop-up niet echt is en dat het slechts een poging is gebruikers te misleiden. Eerder dan het bijwerken van Adobe Flash Player worden een aantal bijkomende mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd. Dit soort pop-ups mag je dus nooit vertrouwen, net zomin als tools van derden om software bij te werken. Deze kunnen leiden tot risicovolle computerbesmettingen. Zoals hierboven werd opgemerkt leveren applicaties van het adware-type intrusieve advertenties zoals banners, pop-ups, coupons enzovoort. Om dit te bereiken gebruiken de ontwikkelaars een 'virtuele laag' (een tool die de plaatsing van grafische inhoud door derden bovenop elke website mogelijk maakt). Hierdoor verbergen de vertoonde advertenties vaak de onderliggende inhoud. Zo verstoren ze de surfervaring op internet ernstig. Bijkomend kunnen ze doorverwijzen naar kwaadaardige website - zelfs een toevallige klik erop kan leiden tot risicovolle computerbesmettingen. Een ander nadeel is de informatiespionage. Apps van het adware-type registreren vaak data zoals Internet Protocol (IP)-adressen, zoekopdrachten, url's van bezochte websites en bekeken pagina's. Deze data kan persoonlijk identificeerbaa zijn en door de ontwikkelaars gedeeld worden met derden die de private gegevens misbruiken om er inkomsten mee te genereren. Hierdoor kan de aanwezigheid van dataspionage-apps op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Alle mogelijk ongewenste programma's zouden meteen verwijderd moeten worden.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdobe Flash Player Update virus
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met valse pop-ups die lijken op "Adobe Flash Player Update", bijvoorbeeld Call Technical Support Immediately, Internet Security Damaged en Your Windows Computer Has Been Blocked. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Claims dat het systeem op één of andere manier werd beschadigd zijn, net zoals al deze foutmeldingen vals. Cybercriminelen proberen hun slachtoffers te misleiden en te doen betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Alle applicaties van het adware-type lijken op mekaar. Door het aanbieden van nuttige functies misleiden de mogelijk ongewenste programma's vaak gebruikers tot het idee dat ze legitiem en nuttig zijn. In feite zijn deze applicaties slechts intrusief en privacy-schendend.

Hoe werd de adware geïnstalleerd op mijn computer?

Adware wordt vaak verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling'. Daarbij wordt stiekem software geïnstalleerd samen met reguliere programma's. Ontwikkelaars weten dat gebruikers zich vaak haasten doorheen download- en installatieprocessen. Juist daarom verbergen ze de gebundelde programma's onder de secties 'Geavanceerd' en 'Optioneel'. Gebruikers die die secties overslaan stellen hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en ze brengen hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Twee eenvoudige stappen kunnen je daarbij helpen. Analyseer eerst en vooral goed de download- en installatiestappen dankzij de 'Uitgebreide' of 'Geavanceerde' opties. Wijs ten tweede alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren van externe software af. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Tekst getoond in de "Adobe Flash Player Update" pop-up:

Adobe Flash Player Update
Installeer Adobe Flash Player en geniet van de grootste database voor

muziekalbums en een gebruiksvriendelijke interface

Alle audioformaten en eenvoudige toegang

Videobibliotheek met toonaangevende videocodecs.

Schermafbeelding van "Adobe Flash Player Update" installer die verschillende mogelijk ongewenste programma's verspreidt:

 Adobe Flash Player Update scam installer

Andere varianten van de "Adobe Flash Player Update" pop-up:

Adobe Flash Player Update (voorbeeld 1) Adobe Flash Player Update (voorbeeld 2)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Adobe Flash Player Update adware verwijdering via het Controle Paneel

In the uninstall programs window, look for any suspicious/recently-installed applications, select these entries and click "Uninstall" or "Remove".

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent ge selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de oplichting uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Adobe Flash Player Update advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Adobe Flash Player Update advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van adobe flash player update virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Adobe Flash Player Update advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Adobe Flash Player Update advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van adobe flash player update virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Adobe Flash Player Update advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Adobe Flash Player Update advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van adobe flash player update virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de adobe flash player update virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om adobe flash player update virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over adobe flash player update virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10748-adobe-flash-player-update-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Adobe Flash Player Update virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Adobe Flash Player Update virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.