Search Awesome adware

Ook bekend als: Advertenties door SearchAwesome
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Search Awesome verwijderingsinstructies

Wat is Search Awesome?

Search Awesome is een bijgewerkte versie van twee applicaties van het adware-type, Wajam en Social2Search. Door het aanbieden van verbeterde zoekresultaten (waaronder inhoud gedeeld door vrienden op sociale media) wekt Search Awesome een legitieme en handige indruk. Search Awesome wordt echter geklasseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUP) en adware. Er zijn drie belangrijke redenen voor deze negatieve associaties: 1) De stiekeme installatie zonder toestemming van de gebruikers, 2) het vertonen van intrusieve advertenties en 3) het bespioneren van de surfactiviteit van gebruikers op internet.

Search Awesome adware

Eens geïnfiltreetrd levert Search Awesome allerlei intrusieve online advertenties (banners, kortingsbonnen, pop-ups enz.). Om dit te bereiken gebruiken de ontwikkelaars een 'virtuele laag' - een tool die de plaatsing van grafische inhoud door derden bovenop elke webnsite mogelijk maakt. Dit verbergt dus de eigenlijke website-inhoud en werkt zo enorm storend voor de gemiddelde gebruiker. Bijkomend kunnen de vertoonde advertenties doorlinken naar kwaadaardige websites. Het klikken erop is dus gevaarlijk en kan leiden tot verdere besmettingen met adware of malware. Gebruikers zouden ook moeten weten dat Search Awesome werd ontworpen om IP-adressen in te zamelen, url's van bezochte websites en andere gelijkaardige informatie. Eens ingezameld wordt deze informatie gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen). Deze personen kunnen proberen inkomsten te genereren door het misbruiken van de ontvangen data. Hierdoor kan de aanwezigheid van een spionage-app zoals Search Awesome leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen bevelen we ten zeerste aan de Search Awesome adware zo snel mogelijk te verwijderen.

Search Awesome deelt veel gelijkenissen met honderden andere applicaties van het adware-type zoals History Open, AdBlaster, Weather Inspect, Open Plugins en vele andere. Door valselijk te claimen dat ze nuttige functionaliteit leveren creëren de applicaties van het adware-type een legitieme indruk. Hun enige doel is echter het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Om deze reden ontvangen gewone gebruikers geen toegevoegde waarde. Ze krijgen niet de beloofde functionaliteit maar wel intrusieve advertenties (via het PPC-advertentiemodel) en ze registreren voortdurend allerlei gegevens (die later gedeeld worden met derden in ruil voor geld).

Hoe werd Search Awesome geïnstalleerd op mij computer?

Search Awesome kan door iedereen gratis worden gedownload vanaf z'n officiële website. Het wordt echter ook verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling'. Om deze reden installeren gebruikers Search Awesome vaak onbedoeld, zonder hun instemming. Het probleem is dat gebruikers vaak de download- en installatieprocessen overhaasten en de meeste stappen overslaan. Om deze reden verbergen de ontwikkelaars bewust de gebundelde apps onder de 'Aangepaste' en/of 'Geavanceerde' instellingen. Door het roekeloos overslaan van deze sectie stellen gebruikers hun systeem bloot aan een risico op besmettingen.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Twee eenvoudige stappen kunnen je daarbij helpen. Overhaast ten eerste nooit de download en installatie van software. Selecteer altijd de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen en analyseer nauwgezet elke stap. Wijs ten tweede alle aanbiedingen voor het downloaden en installeren van bijkomende applicaties af en vink deze die reeds inbegrepen zijn uit. Gebundelde software zou je nooit mogen installeren.

Misleidende grati software installer verspreidt de Search Awesome adware:

Search Awesome adware verspreidt installer

Advertenties door SearchAwesome onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Reimage is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door SearchAwesome. Download het door op de knop hieronder te klikken:
▼ DOWNLOAD Reimage De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Reimage. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search Awesome adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Search Awesome adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar 'SearchAwesome', selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat de History Open advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Search Awesome adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing Search Awesome ads from Internet Explorer step 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar 'Search Awesome', selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Search Awesome advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door searchawesome dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Search Awesome advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Search Awesome", selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Search Awesome advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door searchawesome, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Search Awesome advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder "Search Awesome".

Verwijder de Search Awesome advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door searchawesome kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door searchawesome van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door searchawesome of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11537-search-awesome-adware