FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Social2Search

Ook bekend als: Social2Search adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Social2Search verwijderingsinstructies

Wat is Social2Search?

Social2Search wordt voorgesteld als een legitieme applicatie die zogezegd de zoekervaring van gebruikers op internet verbetert door het weergeven van content gedeeld door vrienden van de gebruiker - "Als je zoekt toont Social2Search je wat je vrienden hebben gedeeld." Veel mensen denken dat deze functionaliteit gepast en handig is. Het is echter belangrijk te weten dat Social2Search eigenlijk te boek staat als een mogelijk ongewenst programma en een adware. Na stiekeme infiltratie van het systeem begint Social2Search intrusieve online advertenties weer te geven en begint het de surfactiviteit van gebruikers op internet te monitoren.

Social2Search adware

Ten eerste is het de moeite waard te vermelden dat Social2Search geen virus is noch een malware. Z'n gedrag is echter onaanvaardbaar voor sommige gebruikers. Social2Search werd ontworpen om verschillende soorten informatie te verzamelen die persoonlijk identificeerbaar kan zijn, zoals bijvoorbeeld URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, cookies, soort browser, Internet Protocol (IP) adressen (voornamelijk gebruikt om de demografische locatie te bepalen), de internetaanbieder, het besturingssysteem, tijd en datum en andere gelijkaardige data. Velen denken dat deze informatie onbelangrijk is. Het is daarom de moeite waard op te merken dat de ontwikkelaars van Social2Search de verzamelde data met derden delen. Er bestaat een kans dat private data zal misbruikt worden met de bedoeling er inkomsten mee te genereren. Dit kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Een ander nadeel van Social2Search is het vertonen van intrusieve online advertenties. Dit mogelijk ongewenste programma levert constant banners, pop-ups, coupons en andere gelijkaardige soorten advertenties. Deze advertenties worden meestal aangeduud als 'Ads by Social2Search', 'Powered by Social2Search' of 'Social2Search Ads'. Merk op dat Social2Search een virtuele laag gebruikt om deze advertenties weer te geven en dat ze dus niet afkomstig zijn van de door de gebruikers bezochte websites. Advertenties van derden verbergen vaak de onderliggende inhoud van de bezochte websites en verstoren zo een goede surfervaring voor internetgebruikers. Er bestaat een kans dat sommige van de vertoonde advertenties zullen doorlinken naar onbetrouwbare sites die kwaadaardige inhoud kunnen bevatten. Hierdoor kan het klikken erop riskant zijn en computerbesmettingen veroorzaken. Als je het gevoel hebt dat Social2Search onbedoeld werd geïnstalleerd, verwijder deze applicatie dan zo snel mogelijk.

Onderzoeksresultaten bewijzen dat Social2Search compleet identiek is aan Wajam. Het deelt ook veel gelijkenissen met honderden andere adware-type programma's zoals FiziPop, Search Know en NextFlix. Wees je ervan bewust dat elke adware ontworpen wordt om valse beloftes te maken over beloofde functionaliteiten. Dit wordt enkel gedaan om gebruikers tot installatie te verleiden. De waarheid is echter dat elke adware enkel dient om geld op te leveren voor de ontwikkelaars. Daardoor biedt geen enkele van deze apps ook echt toegevoegde waarde voor de gebruiker. Apps zoals Social2Search verzamelen private data, veroorzaken ongewenste browser doorverwijzingen en genereren irritante advertenties.

Hoe werd Social2Search geïnstalleerd op mijn computer?

Social2Search is gratis voor iedereen te downloaden op z'n officiële website. Het wordt echter ook verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - een undercover installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere (meestal legitieme) software. Het probleem is dat veel gebruikers onvoldoende opletten bij het downloaden en installeren van software. Om die reden verbergen de ontwikkelaars bewust alle mogelijk ongewenste programma's (PUP's) onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen voor download of installatie. Gebruikers die deze sectie roekeloos overslaan raken opgezadeld met onbedoelde installaties van valse software.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Er zijn twee belangrijke stappen die je moet nemen om deze situatie te voorkomen. Ten eerste zou je nooit de download en installatie van software mogen overhaasten - analyseer nauwgezet elke stap van de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen. Verder zou je alle aanbiedingen voor het downloaden of installeren moeten afwijzen en degenen die al inbegrepen zijn moeten uitvinken.

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de Social2Search adware distributie:

social2search adware installer voorbeeld 2 Officiële Social2Search adware installatie configuratie

Social2Search adware genereert intrusieve online advertenties (‘Powered by Social2Search’ en ‘Ads by Social2Search’):

Social2Search genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 1) Social2Search generating intrusieve advertenties (voorbeeld 2) Social2Search genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 3) Social2Search genereert intrusieve advertenties (voorbeeld 4)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Social2Search adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Social2Search adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Social2Search", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Social2Search advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Social2Search adware uit de Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Social2Search geen browser plugins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter gebundeld met andere adware. Daarom word je aanbevolend alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Social2Search advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Social2Search advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van social2search adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Social2Search advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde extensies, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Social2Search advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van social2search adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Social2Search advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte plugins.

Verwijder de Social2Search advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van social2search adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de social2search adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om social2search adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over social2search adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9999-ads-by-social2search

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Social2Search adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Social2Search adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.