Pipeschannels.com doorverwijzing

Ook bekend als: pipeschannels.com pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Pipeschannels.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is pipeschannels.com?

Identiek aan onebodybox.com, hopto.today, hts68934.com en vele andere is pipeschannels.com een frauduleuze website die werd ontworpen om door te verwijzen naar andere verdachte websites. Onderzoek bewijst dat gebruikers pipeschannels.com vaak onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) die systemen infiltreren zonder toestemming te vragen. Ook leveren de mogelijk ongewenste programma's intrusieve advertenties en ze registreren voortdurend gegevens over de surfactiviteit en over het systeem en z'n gebruikers.

pipeschannels.com adware

Mogelijk ongewenste programma's openen een nieuw browservenster en verwijzen door naar pipeschannels.com. Na het bezoeken van deze website worden ze onmiddelijk doorverwezen naar een andere kwaadaardige site. Hierdoor kunnen doorverwijzingen naar pipeschannels.com leiden tot risicovolle besmettingen van de computer. Zoals hierboven vermeld leveren de mogelijk ongewenste programma's ook allerlei intrusieve online advertenties die de onderliggende inhoud verbergen. Verder leiden sommige ook door naar kwaadaardige websites waardoor zelfs een toevallige klik erop kan resulteren in risicovolle besmettingen met malware of adware. Een ander nadeel is de spionage waar deze programma's zich schuldig aan maken. De mogelijk ongewenste programma's registreren IP-adressen, url's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere gelijkaardige informatie die persoonlijke details kan bevatten. Deze informatie wordt later gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die de persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te genereren. Hierdoor kan de aanwezigheid van een spionage-app leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Het is aanbevolen alle mogelijk ongewenste programma's te verwijderen.

Er bestaan honderden mogelijk ongewenste programma's die erg sterk op mekaar lijken. De meesten claimen verschillende 'nuttige functies' te leveren. De meeste zijn echter nutteloos voor de gebruikers. Dit soort programma's wordt enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars, ze veroorzaken ongewenste doorverwijzingen, leveren intrusieve online advertenties en registreren voortdurend gebruikers- en systeemgegevens.

Hoe werd de adware geïnstalleerd op mijn computer?

Om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden gebruiken de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode genaamd "bundling", want ze weten dat veel gebruikers de download- en installatieprocessen overhaasten en stappen overslaan. Daarom worden mogelijk ongewenste programma's verborgen onder de 'Aangepaste' en 'Geavanceerde' instellingen. Het overslaan van deze sectie leidt dan tot een risico op allerlei besmettingen en brengt de privacy van de gebruikers in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Er zijn twee eenvoudige stappen die je kunnen helpen deze situatie te voorkomen. Ten eerste analyseer je nauwgezet de download/installatie-configuratie via de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Ten tweede wijs je best alle bijkomend inbegrepen programma's af evenals aanbiedingen om deze te downloaden/installeren. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

pipeschannels.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Reimage is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van pipeschannels.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
▼ DOWNLOAD Reimage De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Reimage. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

pipeschannels.com adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je mogelijk verdachte en recent toegevoegde programma's, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat de pipechannels.com advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de pipechannels.com doorverwijzing uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing pipeschannels.com ads from Internet Explorer step 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder pipeschannels.com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van pipeschannels.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de pipeschannels.com  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder pipeschannels.com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van pipeschannels.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de pipeschannels.com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de pipeschannels.com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van pipeschannels.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om pipeschannels.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over pipeschannels.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11511-pipeschannels-com-redirect