Critical Error (Kritieke fout) oplichting

Ook bekend als: Critical Error virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Critical Error verwijderingsinstructies

Wat is Critical Error?

'Critical Error', te vertalen als 'kritieke fout', is een valse pop-up foutmelding waarin wordt geclaimd dat het systeem besmet is. Deze pop-up wordt vertoond door een kwaadaardige website die vaak onbedoeld wordt bezocht door gebruikers. Ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's). Onderzoek wijst uit dat deze apps vaak systemen infiltreren zonder toestemming te vragen (bundelmethode). Naast het veroorzaken van doorverwijzingen verzamelen de mogelijk ongewenste programma's ook gegevens over het surfgedrag op internet en leveren ze constant intrusieve online advertenties.

Critical Error adware

'Critical Error' meldt dat kwaadaardige activiteit werd gedetecteerd en dat daarom het systeem werd geblokkeerd. Er wordt ook gemeld dat persoonlijke gegevens (wachtwoorden, bankgegevens enz.) werden gestolen en dat gebruikers de malware onmiddelijk moeten verwijderen door technische ondersteuning aan te vragen bij een opgegeven telefoonnummer ("1-866-314-4893"). Wees je ervan bewust dat 'Critcal Error' of 'Kritieke fout' oplichting is. Deze besmetting bestaat niet - de pop-up is slechts een poging om gebruikers te verleiden tot het betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Je mag dus nooit proberen deze mensen te contacteren. Het probleem kan worden opgelost door eenvoudig de webbrowser te sluiten. Merk op dat de surfactiviteit wordt gemonitord omdat mogelijk ongewenste programma's allerlei informatie verzamelen (bijvoorbeeld IP-adressen, geo-locaties, muis- en toetsenbordactiviteit, bezochte websites, zoekopdrachten ingegevens in zoekmachines, bekeken pagina's enz.). die private gegevens kunnen bevatten. Deze informatie wordt gedeeld met derden die de persoonlijke gegevens misbruiken om inkomsten te genereren. Hierdoor kan de aanwezigheid van deze informatiespionage-app op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal. Een ander nadeel is dat deze app intrusieve online advertenties vertoont. Mogelijk ongewenste programma's leveren constant pop-ups, kortingsbonnen, banners en andere gelijkaardige advertenties. Om dit te bereiken gebruiken de ontwikkelaars een 'virtuele laag', een tool die de plaatsing van elke grafische inhoud bovenop elke website mogelijk maakt). De vertoonde advertenties verbergen vaak de onderliggende inhoud, en zo verstoren ze de surfervaring op internet. Bijkomend verwijzen sommige door naar kwaadaardige websites en kan zelfs een toevallige klik erop resulteren in risicovolle besmettingen met adware of malware. Om deze redenen moeten mogelijk ongewenste programma's onmiddelijk verwijderd.

Er bestaan tientallen valse foutmeldingen die lijken op "Critical Error". Een lijst met voorbeelden omvat (maar niet uitsluitend) System Blocked For Security Reasons, Call Windows Help Desk Immediately, Microsoft Alert en Your PC Ran Into A Problem. Net zoals "Critical Error" stellen ook andere foutmeldingen dat het systeem besmet of beschadigd werd op allerlei manieren. Deze foutmeldingen worden echter ontworpen om gebruikers te misleiden en hen te laten betalen voor assistentie die ze eigenlijk niet nodig hebben. Het doel van mogelijk ongewenste programma's is identiek. Door het aanbieden van verschillende 'nuttige functies' creëren de mogelijk ongewenste programma's een legitieme indruk. Omdat deze programma's echter ontworpen worden met als enige bedoeling geld op te leveren voor de ontwikkelaars hebben gewone gebruikers er niets aan. Mogelijk ongewenste programma's veroorzaken slechts ongewenste doorverwijzingen, ze verzamelen persoonlijke informatie en ze leveren intrusieve online advertenties.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Cybercriminelen verspreiden mogelijk ongewenste programma's door gebruik te maken van een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software. Gebundelde programma's worden vaak verborgen onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen van de download- of installatieprocessen. Gebruikers overhaasten deze procedures en ze slaan stappen over. Zo stellen ze hun systemen bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Zoals hierboven vermeld worden deze applicaties verspreid via de bundelmethode. Daarom mag je nooit de download- of installatieprocessen overhaasten. Analyseer nauwgezet elke stap en gebruik de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Wijs ook alle aanbiedingen voor het downloaden en installeren van bijkomende applicaties af. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Tekst getoond in de 'Critical Error' pop-up:

Critical Error! Kritieke fout!

Bel 1-866-314-4893
Waarschuwing!
** JE COMPUTER WERD GEBLOKKEERD **
Je computer meldt besmet te zijn met een virus of malware. Deze gegevens zijn in gevaar…
> Facebook login
> Kredietkaartgegevens
> E-mail login
> Foto's op deze computer
Bel ons meteen zodat onze technici je kunnen helpen bij het verwijderingsproces. Gelieve ons binnen maximaal 5 minuten te bellen om te voorkomen dat je computer wordt uitgeschakeld.
Gratis telefoonnummer: 1-866-314-4893

Een andere variant van "Critical Error" technische ondersteuning oplichting:

Tweede variant

Critical Error virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Reimage is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Critical Error virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
▼ DOWNLOAD Reimage De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Reimage. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Critical Error adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent ge selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Critical Error-oplichting uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Critical Error advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Critical Error advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van critical error virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Critical Error advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Critical Error advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van critical error virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Critical Error advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Critical Error advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van critical error virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om critical error virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over critical error virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10923-critical-error-scam