FacebookTwitterLinkedIn

Call Windows Help Desk Immediately (Bel onmiddelijk de Windows helpdesk) Oplichting

Ook bekend als: Call Windows Help Desk Immediately virus
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

 

Call Windows Help Desk Immediately verwijderingsinstructies

Wat is Call Windows Help Desk Immediately (Bel onmiddelijk de Windows helpdesk)?

"Call Windows Help Desk Immediately" (te vertalen als 'Bel onmiddelijk de Windows helpdesk) is een valse foutmelding die wordt vertoond door een kwaadaardige website. Gebruikers bezoeken deze website vaak onbedoeld - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's van het adware-type programma's (mogelijk ongewenste programma's). Deze applicaties infiltreren systemen zonder om toestemming te vragen. Naast het veroorzaken van ongewenste doorverwijzingen levert dit soort adware ook intrusieve online advertenties en bespioneert deze constant de surfactiviteit van gebruikers op internet. 

Call Windows Help Desk Immediately (Bel onmiddelijk de Windows helpdesk) adware

De "Call Windows Help Desk Immediately"-foutmelding vermeldt dat de computer werd besmet en dat privégegevens (wachtwoorden, bankgegevens enz.) in gevaar zijn. Gebruikers krijgen de boodschap dat ze onmiddelijk 'gecertificeerde' techniekers moeten contacteren via een opgegeven telefoonnummer ("+1-844-283-9465"). Ze zullen dan zogezegd hulp ontvangen om hun probleem op te lossen. Wees je er echter van bewust dat deze foutmelding een poging tot oplichting is. De vermelde virussen bestaan niet. Cybercriminelen proberen slachtoffers te verleiden om te bellen en te betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Daarom zou je dit bericht moeten negeren en mag je nooit deze mensen proberen te contacteren. Verder gebruiken applicaties van het adware-type een virtuele laag om pop-ups, kortingsbonnen, banners en andere gelijkaardige advertenties te vertonen. Dit laat de plaatsing van grafische inhoud door derden toe bovenop elke website. Daardoor verbergen de vertoonde advertenties vaak de onderliggende inhoud en zo verstoren ze de zoekervaring op internet ernstig. Deze advertenties verwijzen vaak door naar kwaadaardige websites - erop klikken is riskant en kan leiden tot verdere computerbesmettingen. Bijkomend verzamelt de adware voortdurend gegevens over de surfactiviteit op internet. De geregistreerde informatie (IP adressen, zoekopdrachten, bezochte url's, bekeken pagina's enz.) kunnen persoonlijke gegevens bevatten die ontwikkelaars delen met derden (mogelijk cybercriminelen) die inkomsten genereren door het misbruiken van persoonlijke gegevens. Hierdoor kan de aanwezigheid van een spionage-app op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Verwijder deze adware-applicaties dan ook liefst onmiddelijk. 

Er zijn tientallen valse foutmeldingen in omloop die gebruikers aanmoedigen bepaalde telefoonnummers te bellen. Voorbeelden zijn onder andere Windows Security Alert, Internet Security Damaged, Your PC Ran Into A Problem en vele andere. Net zoals "Call Windows Help Desk Immediately" claimen deze foutmeldingen dat de computer op één of andere manier beschadigd werd. In feite zijn deze claims vals. Het enige doel van de valse foutmeldingen en de applicaties van het adware-type is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Door het aanbieden van verschillende 'nuttige' functies proberen mogelijk ongewenste programma's een legitieme indruk te wekken, eerder dan toegevoegde waarde te bieden voor de gewone gebruikers. Applicaties van het adware-type leveren intrusieve online advertenties en ze verzamelen voortdurend persoonlijke gegevens. In het hierboven vermelde geval veroorzaken de mogelijk ongewenste programma's ook ongewenste doorverwijzingen.

Een andere variant van deze scam (gebruikt het telefoonnnummer +1-844-390-0784):

call windows help desk oplichting variant 2

Hoe werd de adware op mijn computer geïnstalleerd?

Om applicaties van het adware-type te verspreiden gebruiken de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling', want ze weten dat veel gebruikers de download en installatie zo overhaasten dat ze de meeste stappen zullen overslaan.Daardoor worden alle gebundelde programma's verborgen onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen van deze procedures. Het overslaan van deze sectie leidt vaak tot de onbedoelde installatie van frauduleuze applicaties. 

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Met twee eenvoudige stappen kun je dit voorkomen. Ten eerste overhaast je best nooit de download en de installatie van software. Selecteer de 'Aangepaste/Geavanceerde' opties en analyseer nauwgezet elke stap. Wijs ten tweede alle aanbiedingen voor het downloaden en installeren van bijkomende applicaties af waarbij je deze die reeds inbegrepen zijn annuleert. 

Tekst getoond door de "Call Windows Help Desk Immediately"-foutmelding :

Call Windows Help Desk Immediately (Bel onmiddelijk de Windows helpdesk) op +1-844-283-9465
De volgende gegevens zijn in gevaar als je doorgaat:
1. Wachtwoorden
2. Browsergeschiedenis
3. Kredietkaartgegevens
Dit virus staat bekend wegens identiteits- en kredietkaardiefstal. Verdere acties op deze computer of het netwerk zullen private informatie doen uitlekken en dit houdt ernstige risico's in. Bel de Windows Help Desk onmiddelijk op +1-844-283-9465 “0x80070424 Wararschuwing: Activatiesleutel beschadigd !!! Bel Windows Help Desk +1-844-283-9465 (Gratis)”

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Call Windows Help Desk Immediately adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Call Windows Help Desk Immediately advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Call Windows Help Desk Immediately advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van call windows help desk immediately virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Call Windows Help Desk Immediately advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Call Windows Help Desk Immediately advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van call windows help desk immediately virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Call Windows Help Desk Immediately advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Call Windows Help Desk Immediately advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van call windows help desk immediately virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de call windows help desk immediately virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om call windows help desk immediately virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over call windows help desk immediately virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10904-call-windows-help-desk-immediately-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Call Windows Help Desk Immediately virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Call Windows Help Desk Immediately virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.