FacebookTwitterLinkedIn

Lovesearchweb.com Doorverwijzing

Ook bekend als: lovesearchweb.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Hoe elimineer je browser doorverwijzingen naar lovesearchweb.com?

Wat is lovesearchweb.com?

Net zoals cleanserp.net is lovesearchweb.com een misleidende website die claimt de surfervaring van gebruikers te verbeteren door het leveren van betere zoekresultaten. De lay-out beoordelend kunnen gebruikers denken dat lovesearchweb.com een legitieme en handige website is. Onthoud echter dat deze website wordt gepromoot via frauduleuze downloaders en installers die de browsers gijzelen en die allerlei opties wijzigen zonder instemming van de gebruiker. Alsof dat nog niet genoeg is registreert lovesearchweb.com ook voortdurend gegevens over de gebruiker z'n surfactiviteiten op internet.

lovesearchweb.com browser hijacker

Frauduleuze setups gijzelen webbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) en wijzen stiekeme een url voor nieuwe tabbladen, de standaard zoekmachine en de startpagina toe aanlovesearchweb.com. Daarna voegen ze aan de snelkoppelingen naar de browser dezelfde url toe. Om deze redenen worden gebruikers automatisch doorverwezen naar lovesearchweb.com telkens ze de op internet zoeken via de adresbalk of wanneer ze een nieuwe browservenster openen of een tabblad. Zulke doorverwijzingen verstoren de surfervaring op internet grondig. Daarbij zijn gebruikers ook niet in staat de vermelde wijzigingen ongedaan te maken. De setups wijzen immers stiekem een aantal 'helper objects' toe (externe applicaties en/of browser plug-ins). Deze apps en add-ons worden ontworpen om de instellingen van de webbrowsers te wijzigen telkens een gebruiker poogt ze te herstellen. Daardoor wordt het voor gebruikers onmogelijk hun browsers naar een eerdere toestand te herstellen. Nog een negatief punt is de informatieverzameling. Je moet weten dat lovesearchweb.com en z'n 'helper objects' voortdurend de surfactiviteit monitoren en allerlei informatie bijhouden. Ze verzamelen IP adressen, url's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten enz. waarin persoonlijke gegevens kunnen zitten. Dat is belangrijk want die gegevens zijn veel geld waard als ze verkocht worden aan derden (mogelijk cybercriminelen). Deze personen kunnen de persoonlijke gegevens misbruiken en dit kan resulteren in ernstige schendingen van de privacy. Ook identiteitsdiefstal behoort tot de mogelijkheden. Gebruikers die ongewenste doorverwijzingen ervaren naar lovesearchweb.com zouden onmiddelijk alle verdachte applicaties en browser plug-ins moeten verwijderen. Je bezoekt deze website best nooit.

Er zijn tientallen valse zoekmachines die op lovesearchweb.com lijken. De lijst met voorbeelden bevat (maar niet uitsluitend) seeken.com, searchvzcc.com, eanswers.com en trustedsurf.com. Elkeen claimt verbeterde zoekresultaten te leveren. Maar eigenlijk is het enige echte doel van de valse zoekmachines het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Om deze reden ontvangen gewone gebruikers geen toegevoegde waarde. Websites zoals lovesearchweb.com doen niets anders dan ongewenste doorverwijzingen veroorzaken en allerlei gegevens inzamelen (die later aan derden worden doorverkocht).

Hoe werd lovesearchweb.com geïnstall op mijn computer?

Zoals hierboven vermeld wordt lovesearchweb.com gepromoot via frauduleuze downloaders en installers. Die misleidende marketingmethode wordt 'bundling' genoemd. Ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak roekeloos de download- en installatieprocessen overhaasten en de meeste of alle stappen overslaan. Om deze reden wordt alle informatie aangaande de wijziging van de browserinstellingen verborgen onder 'Aangepaste' en 'Geavanceerde' instellingen. Door deze sectie roekeloos over te slaan geven de gebruikers de setups niet enkel toestemming om allerlei opties te wijzigen, ze stellen hun systemen ook bloot aan een risico op besmetting en brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om mogelijk ongewenste programma's te vermijden kun je best oplettend zijn met downloads en installaties van software. Het is erg belangrijk elke stap te analyseren en ofwel de 'Aangepaste' ofwel de 'Geavanceerde' instellingen te gebruiken. Verder zou je alle aanbiedingen voor het downloaden en installeren van bijkomende applicaties moeten afwijzen. Laat ook nooit wijzigingen toe aan de instellingen als die irrelevant lijken voor de installatie. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Lovesearchweb.com doorverwijzing verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

lovesearchweb.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de lovesearchweb.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

lovesearchweb.com als startpagina en standaard zoekmachine uit de internet browsers verwijderen:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan lovesearchweb.com gerelateerde Internet Explorer add-ons

Verwijder aan lovesearchweb.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Herstel het doel van de Internet Explorer snelkoppeling:

Verwijder lovesearchweb.com als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 1

Deze browser hijacker wijzigt het doel-veld in de snelkoppeling naar Internet Explorer. Om dit te herstellen zoek je deze snelkoppeling op je Bureaublad en klik je erop met de rechtermuisknop. In het geopende menu kies je vervolgens 'Eigenschappen'. In het geopende venster zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://www.lovesearchweb.com) die zich achter de browserlocatie bevindt ("C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe")..

Verwijder lovesearchweb.com als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder lovesearchweb.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://lovesearchweb.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder lovesearchweb.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'lovesearchweb'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van lovesearchweb.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan lovesearchweb.com gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan lovesearchweb.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Herstel het doel van de Google Chrome snelkoppeling:

Verwijder lovesearchweb.com als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 1

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Google Chrome snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Google Chrome snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://lovewebsearch.com/) en je vervangt deze door de locatie van de browser (bv. "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe").

Verwijder lovesearchweb.com als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder lovesearchweb.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over lovesearchweb en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder lovesearchweb.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder 'lovesearchweb' en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van lovesearchweb.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan lovesearchweb.com gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

Verwijder aan lovesearchweb.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder verdacht lijkende browser plug-ins.

Herstel het doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling:

Verwijder lovesearchweb.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 1

Deze hijacker verandert het "Doel"-veld van de Mozilla FireFox snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Mozilla FireFox snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://lovesearchweb.com/) en je vervangt deze door de locatie van de browser (bv. "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe").

Verwijder lovesearchweb.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder lovesearchweb.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://lovesearchweb.com/ en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder lovesearchweb.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "lovesearchweb.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van lovesearchweb.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de lovesearchweb.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van lovesearchweb.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over lovesearchweb.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11308-lovesearchweb-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
lovesearchweb.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van lovesearchweb.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.