Cleanserp.net Doorverwijzing

Ook bekend als: cleanserp.net browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe elimineer je browser doorverwijzingen naar cleanserp.net?

Wat is cleanserp.net?

Ontwikkelaars stellen cleanserp.net voor als een erg kwalitatieve zoekmachine voor het internet die verbeterde zoekresultaten levert en die zo de surfervaring van de gebruiker verbetert. Op het eerste zicht kan cleanserp.net handig en gepast lijken. Onthoud echter dat deze website wordt gepromoot via misleidende downloaders en installers die webbrowsers gijzelen en die stiekem allerlei instellingen wijzigen zonder de gebruiker om toestemming te vragen. Daarenboven bespioneert cleanserp.net voortdurend de surfactiviteiten van de gebruiker door het registreren van allerlei informatie.

cleanserp.net browser hijacker

Frauduleuze setups richten zich op Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox browsers. Eens geïnfiltreerd wijzen de setups de url voor nieuwe tabbladen, de startpagina en de standaard zoekmachine toe aan cleanserp.net. Verdere voegen deze setups dezelfde url toe aan het doel van elke snelkoppeling naar de browser. Daarna installeren ze een aantal externe applicaties en/of browser plug-ins (zogenaamde 'helper objecten'). Deze 'helper objecten' zijn ontworpen om de instellingen van de webbrowsers telkens opnieuw te wijzigen als een gebruiker ze probeert te herstellen. Om deze reden is het voor gebruikers onmogelijk de instellingen te herstellen naar een eerdere toestand. Gebruikers worden dus gedwongen de cleanserp.net website te bezoeken elke keer als ze een nieuw browservenster of tabblad openen of wanneer ze op internet proberen te zoeken via de adresbalk. Dit verstoort de surfervaring op internet grondig. Daarnaast moeten gebruikers beseffen dat hun activiteiten op internet worden gemonitord, want cleanserp.net (en de 'helper objecten') registreren voortdurend allerlei gegevens die persoonlijk identificeerbaar zouden kunnen zijn (bv. IP-adressen, bekeken pagina's, zoekopdrachten, bezochte url's enz.). De ontwikkelaars delen deze informatie met derden. Die personen (mogelijk cybercriminelen) kunnen de persoonlijke details eenvoudig misbruiken met de bedoeling er inkomsten mee te genereren. Daardoor kan dit soort spionage eenvoudig leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal.

Internet staat vol valse zoekmachines die virtueel identiek zijn aan cleanserp.net (bv. trustedsurf.com, luckystarting.com, rambler.ru, yokeline.com). Net zoals cleanserp.net leveren ook deze zogezegd betere zoekresultaten. Hun ware en enige doel is echter het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Om deze reden zijn ze compleet nutteloos voor de gebruikers. Ze doen niets anders dan het veroorzaken van ongewenste doorverwijzingen en het registreren van allerlei gegevens. Bovendien genereren sommige zoekresultaten die doorlinken naar kwaadaardige websites. Daardoor kan het gebruik van een valse zoekmachine uiteindelijk leiden tot risicovolle computerbesmettingen.

Hoe werd cleanserp.net geïnstalleerd op mijn computer?

Om cleanserp.net te promoten gebruiken de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling'. De ontwikkelaars weten dat gebruikers vaak roekeloos de download- en installatieprocessen overhaasten en de meeste stappen overslaan. Om deze reden wordt alle informatie over het wijzigen van de browserinstellingen verborgen onder de 'Aangepaste/Geavanceerd' instellingen. Door die instellingen over te slaan geven gebruikers onbedoeld toestemming voor het wijzigen van allerlei opties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Ten eerste zou elke gebruiker moeten weten dat mogelijk ongewenste programma's ook worden verspreid via de bundelmethode. Om deze reden mag je nooit het downloaden of installeren van software overhaasten. Verzeker je er altijd van de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen te kiezen, analyseer nauwgezet elke stap en wijs alle aanbiedingen voor het downloaden en installeren van bijkomende applicaties af.

cleanserp.net browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Reimage is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van cleanserp.net browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
▼ DOWNLOAD Reimage De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Reimage. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Cleanserp.net doorverwijzing verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

cleanserp.net browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de cleanserp.net website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

cleanserp.net als startpagina en standaard zoekmachine uit de internet browsers verwijderen:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan cleanserp.net gerelateerde Internet Explorer add-ons

 

Verwijder aan cleanserp.net gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Herstel het doel van de Internet Explorer snelkoppeling:

Verwijder cleanserp.net als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 1

Deze browser hijacker wijzigt het doel-veld in de snelkoppeling naar Internet Explorer. Om dit te herstellen zoek je deze snelkoppeling op je Bureaublad en klik je erop met de rechtermuisknop. In het geopende menu kies je vervolgens 'Eigenschappen'. In het geopende venster zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst ("hxxp://www.cleanserp.net/") die zich achter de browserlocatie bevindt ("C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe").

Verwijder cleanserp.net als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder cleanserp.net als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.cleanserp.net/... en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Removing cleanserp.net from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder 'cleanserp'.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van cleanserp.net browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan cleanserp.net gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan cleanserp.net gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Herstel het doel van de Google Chrome snelkoppeling:

Verwijder cleanserp.net als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 1

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Google Chrome snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Google Chrome snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst ("hxxp://www.cleanserp.net/") en je vervangt deze door de locatie van de browser (bv. "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe").

Verwijder cleanserp.net als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder cleanserp.net als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://rambler.ru en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder cleanserp.net als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder 'cleanserp' en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van cleanserp.net browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan cleanserp.net gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

Verwijder aan cleanserp.net gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder verdacht lijkende browser plug-ins.

Herstel het doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling:

Verwijder cleanserp.net als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 1

Deze hijacker verandert het "Doel"-veld van de Mozilla FireFox snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Mozilla FireFox snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst ("hxxp://www.cleanserp.net/") en je vervangt deze door de locatie van de browser (bv. "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe").

Verwijder cleanserp.net als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder cleanserp.net als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://cleanserp.net/ en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder cleanserp.net als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "cleanserp.net"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van cleanserp.net browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van cleanserp.net browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over cleanserp.net browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11277-cleanserp-net-redirect