FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Taboola

Ook bekend als: Sponsored Links by Taboola
Type: Toepassing
Schadeniveau: Medium

Taboola verwijderingsinstructies

Wat is Taboola?

Taboola is een advertentienetwerk dat wordt gebruikt door verschillende dubieuze applicaties. De meesten claimen valselijk de surfervaring op internet te verbeteren door het inschakkelen van een aantal nuttige functies. Deze apps infiltreren vaak echter systemen zonder toestemming van de gebruikers. Verder bespioneren ze de surfactiviteit op internet, veroorzaken ze ongewenste browser doorverwijzingen en genereren ze intrusieve online advertenties. Om deze redenen worden de applicaties die Taboola advertenties genereren beschouwd als mogelijk ongewenste programma's (PUP's) en adware.

Taboola adware

Adware-type programma's genereren gewoonlijk pop-ups, banners, interstitiële, coupon, in-tekst en andere gelijkaardige advertenties. Geen enkele daarvan stamt af van de bezochte websites. Door het verbergen van de onderliggende inhoud verstoren de advertenties van derden ernstig de surfervaring op internet. Verder verwijzen sommige door naar kwaadaardige sites - het klikken erop leidt mogelijk tot verdere besmettingen met adware en malware. Merk op dat mogelijk ongewenste programma's vaak de surfactiviteit van gebruikers op internet bespioneren door het registreren van gegevens zoals IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, geografische locaties, unieke identificatienummers enz. Deze data kan onbelangrijk lijken maar ze bevat persoonlijke details. Na het registreren van de gegevens delen de ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's deze met derden die ze vaak misbruiken om persoonlijke inkomsten te genereren. Daardoor kan de aanwezigheid van een spionage-app op uw systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Als u verdere problemen blijft hebben met advertenties van Taboola verwijder dan onmiddelijk alle recent geïnstalleerde applicaties.

Adware-type applicaties zijn vaak gelijkaardig of identiek. Ze maken allemaal valse beloftes over het leveren van nuttige functies aan gebruikers die ze installeren maar na systeeminfiltratie blijken apps zoals Results Hub, Provider, Security Utility en TheBrowser absoluut geen toegevoegde waarde te bieden. Ze werden enkel ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars en eerder dan het leveren van de beloofde functies genereren adware-type applicaties intrusieve advertenties en bespioneren ze de surfactiviteit op internet.

Hoe werd Taboola geïnstalleerd op mijn computer?

Adware-type applicaties worden vaak verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Onderzoek toont aan dat veel gebruikers niet genoeg opletten tijdens download- en installatieprocessen en daardoor verbergen ontwikkelaars bewust valse software onder de 'Aangepast/Geavanceerd' instellingen. Door het overhaasten van deze processen en het overslaan van de meeste/alle stappen installeren de gebruikers vaak onbedoeld mogelijk ongewenste software.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om de installatie van adware te voorkomen zou je erg oplettend moeten zijn bij het downloaden en installeren van software. Analyseer nauwgezet elke stap via de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Er is een grote kans dat bijkomend inbegrepen programma's kwaadaardig zullen zijn en deze zouden dus geannuleerd moeten worden.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Malwarebytes is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Malwarebytes De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Taboola adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en verdachte applicaties, selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Taboola advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware.

Verwijder adware uit je internet browsers:

Video showing how to remove potentially unwanted browser add-ons:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Taboola advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder Taboola advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van sponsored links by taboola dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Taboola advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en er verdacht uitziende add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Taboola advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van sponsored links by taboola, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Taboola advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde en verdachte plugins.

Verwijder de Taboola advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van sponsored links by taboola kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de sponsored links by taboola, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9713-ads-by-taboola

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Sponsored Links by Taboola QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Sponsored Links by Taboola op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Malwarebytes

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Malwarebytes:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.