MPC Cleaner - Mogelijk Ongewenst Programma (PUP)

Ook bekend als: MPC Cleaner-search.mpc.am
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

MPC Cleaner verwijderingsinstructies

Wat is MPC Cleaner?

MPC Cleaner is een legitieme applicatie die gebruikers toelaat de prestaties van hun computer te verbeteren door het opschonen van bestanden, het optimaliseren van taken, het blokkeren van kwaadaardige websites enz. Wees je er echter van bewust dat deze applicatie wordt gefinancieerd met een 'Pay Per Click’ [PPC] advertentiemodel. Verder wordt MPC Cleaner vaak verspreid als een 'bundel' samen met andere software en dus geklasseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUP).

MPC Cleaner adware

Tijdens de installatie wijst MPC Cleaner de standaard zoekmachine, startpagina en de URL voor nieuwe tabbladen toe aan de search.mpc.am website. De meeste gebruikers zijn zich niet bewust van deze veranderingen. Constante browser doorverwijzingen verstoren de surfervaring op internet. De ontwikkelaars van MPC Cleaner genereren inkomsten wanneer gebruikers op de advertenties geplaatst op search.mpc.am klikken of als ze deze site gebruiken om op internet te zoeken. Hoewel MPC Cleaner een legitieme applicatie is is dit gedrag gebruikelijk voor kwaadaardige browser hijackers. Na het infiltreren van het systeem veroorzaken deze apps vaak ongewenste browser doorverwijzingen, leveren ze intrusieve online advertenties en bespioneren ze de surfactiviteit op internet. Hierdoor verstoren ze een goede surfervaring op internet en bedreigen ze het systeem en de privacy van de gebruikers.

Bedreigingsoverzicht:
NaamMPC Cleaner-search.mpc.am
BedreigingstypePUP (mogelijk ongewenst programma), PUA (mogelijk ongewenste applicatie)
SymptomenEen programma waarvan je je niet kunt herinneren dat het geïnstalleerd werd, verscheen plotseling op je computer. De nieuwe applicatie voert computerscans uit en geeft waarschuwingsberichten over gevonden problemen. Vraagt om betaling om de zogenaamd gevonden fouten te verwijderen.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeFinancieel verlies (de onnodige aankoop van de valse software), ongewenste pop-ups met waarschuwingen, trage computerprestaties.
Verwijdering

Om MPC Cleaner-search.mpc.am verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Mogelijk ongewenste programma's worden ontworpen om gebruikers te verleiden tot installatie door het aanbieden van veel 'nuttige' functies. In feite dienen apps zoals My Shopping XP, My Interests XP en Clip Clip Save enkel voor het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Eerder dan het genereren van toegevoegde waarde voor de gebruiker vertonen deze apps voortdurend intrusieve online advertenties (via het 'Pay Per Click’ [PPC] advertentiemodel), bespioneren ze persoonlijk identificeerbare data (die later verkocht wordt aan derden) en veroorzaken ze ongewenste browser doorverwijzingen (waardoor het verkeer naar bepaalde websites verhoogd wordt).

Hoe werd MPC Cleaner geïnstalleerd op mijn computer?

MPC Cleaner heeft een officiële download website. De app wordt echter ook gepromoot via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software/apps. Onderzoek bewijst dat veel gebruikers onvoldoende opletten tijdens het download- en installatieproces. Gebundelde software wordt meestal verborgen onder de 'Aangepast/Geavanceerd' instellingen. Zich hier niet van bewust slaan veel gebruikers deze sectie over wat leidt tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid. Enkel door goed op te letten tijdens download- en installatieprocessen zal je in staat zijn je systeem te beschermen. Onthou dat gebundelde software vaak wordt verborgen en dat het dus belangrijk is elke stap te analyseren met behulp van de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen.

MPC Cleaner veroorzaakt doorverwijzingen naar de search.mpc.an website:

MPC Cleaner verwijst gebruikers door naar search.mpc.an

MPC Cleaner installer configuratie:

Official MPC Cleaner installation setup

Misleidende gratis software installer verspreidt MPC Cleaner:

MPC Cleaner bundelt de software installer

Schermafbeelding van de MPC Cleaner applicatie:

Mogelijk ongewenst programma MPC Cleaner (voorbeeld 1) Mogelijk ongewenst programma MPC Cleaner (voorbeeld 2)

MPC Cleaner-search.mpc.am onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van MPC Cleaner-search.mpc.am. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

MPC Cleaner adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

MPC Cleaner adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "MPC Cleaner" en "MPC AdCleaner", selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

search.mpc.an browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan search.mpc.an gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Verwijder search.mpc.an als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://search.mpc.an/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.mpc.an als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "mpc".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mpc cleaner-search.mpc.am dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.mpc.an gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder search.mpc.an als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://search.mpc.an/ en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mpc.an als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "mpc" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mpc cleaner-search.mpc.am, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder search.mpc.an gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerd en verdachte add-ons.

Verander de startpagina:

Verwijder search.mpc.an als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.mpc.an/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mpc.an als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "mpc.an"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mpc cleaner-search.mpc.am kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de mpc cleaner-search.mpc.am, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9677-mpc-cleaner-pup

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
MPC Cleaner-search.mpc.am QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van MPC Cleaner-search.mpc.am op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met MPC Cleaner-search.mpc.am

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.