MPC Cleaner - Mogelijk Ongewenst Programma (PUP)

Ook bekend als: MPC Cleaner-search.mpc.am
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

MPC Cleaner verwijderingsinstructies

Wat is MPC Cleaner?

MPC Cleaner is een legitieme applicatie die gebruikers toelaat de prestaties van hun computer te verbeteren door het opschonen van bestanden, het optimaliseren van taken, het blokkeren van kwaadaardige websites enz. Wees je er echter van bewust dat deze applicatie wordt gefinancieerd met een 'Pay Per Click’ [PPC] advertentiemodel. Verder wordt MPC Cleaner vaak verspreid als een 'bundel' samen met andere software en dus geklasseerd als een mogelijk ongewenst programma (PUP).

MPC Cleaner adware

Tijdens de installatie wijst MPC Cleaner de standaard zoekmachine, startpagina en de URL voor nieuwe tabbladen toe aan de search.mpc.am website. De meeste gebruikers zijn zich niet bewust van deze veranderingen. Constante browser doorverwijzingen verstoren de surfervaring op internet. De ontwikkelaars van MPC Cleaner genereren inkomsten wanneer gebruikers op de advertenties geplaatst op search.mpc.am klikken of als ze deze site gebruiken om op internet te zoeken. Hoewel MPC Cleaner een legitieme applicatie is is dit gedrag gebruikelijk voor kwaadaardige browser hijackers. Na het infiltreren van het systeem veroorzaken deze apps vaak ongewenste browser doorverwijzingen, leveren ze intrusieve online advertenties en bespioneren ze de surfactiviteit op internet. Hierdoor verstoren ze een goede surfervaring op internet en bedreigen ze het systeem en de privacy van de gebruikers.

Mogelijk ongewenste programma's worden ontworpen om gebruikers te verleiden tot installatie door het aanbieden van veel 'nuttige' functies. In feite dienen apps zoals My Shopping XP, My Interests XP en Clip Clip Save enkel voor het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Eerder dan het genereren van toegevoegde waarde voor de gebruiker vertonen deze apps voortdurend intrusieve online advertenties (via het 'Pay Per Click’ [PPC] advertentiemodel), bespioneren ze persoonlijk identificeerbare data (die later verkocht wordt aan derden) en veroorzaken ze ongewenste browser doorverwijzingen (waardoor het verkeer naar bepaalde websites verhoogd wordt).

Hoe werd MPC Cleaner geïnstalleerd op mijn computer?

MPC Cleaner heeft een officiële download website. De app wordt echter ook gepromoot via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software/apps. Onderzoek bewijst dat veel gebruikers onvoldoende opletten tijdens het download- en installatieproces. Gebundelde software wordt meestal verborgen onder de 'Aangepast/Geavanceerd' instellingen. Zich hier niet van bewust slaan veel gebruikers deze sectie over wat leidt tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid. Enkel door goed op te letten tijdens download- en installatieprocessen zal je in staat zijn je systeem te beschermen. Onthou dat gebundelde software vaak wordt verborgen en dat het dus belangrijk is elke stap te analyseren met behulp van de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen.

MPC Cleaner veroorzaakt doorverwijzingen naar de search.mpc.an website:

MPC Cleaner verwijst gebruikers door naar search.mpc.an

MPC Cleaner installer configuratie:

Official MPC Cleaner installation setup

Misleidende gratis software installer verspreidt MPC Cleaner:

MPC Cleaner bundelt de software installer

Schermafbeelding van de MPC Cleaner applicatie:

Mogelijk ongewenst programma MPC Cleaner (voorbeeld 1) Mogelijk ongewenst programma MPC Cleaner (voorbeeld 2)

MPC Cleaner-search.mpc.am onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van MPC Cleaner-search.mpc.am. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

MPC Cleaner adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

MPC Cleaner adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "MPC Cleaner" en "MPC AdCleaner", selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

search.mpc.an browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan search.mpc.an gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Verwijder search.mpc.an als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://search.mpc.an/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder search.mpc.an als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "mpc".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mpc cleaner-search.mpc.am dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.mpc.an gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder search.mpc.an als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://search.mpc.an/ en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mpc.an als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "mpc" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mpc cleaner-search.mpc.am, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder search.mpc.an gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerd en verdachte add-ons.

Verander de startpagina:

Verwijder search.mpc.an als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.mpc.an/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mpc.an als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "mpc.an"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mpc cleaner-search.mpc.am kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9677-mpc-cleaner-pup