AnySend - Mogelijk ongewenst programma (PUP)

Ook bekend als: AnySend PUP
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

AnySend verwijderingsinstructies

Wat is AnySend?

De AnySend applicatie claimt gebruikers toe te bestanden direct vanop hun desktop naar mekaar te sturen. Deze functionaliteit kan legitiem en handig lijken, Anysend wordt echter beschoud als een mogelijk ongewenst programma (PUP). De ontwikkelaars ervan gebruiken de 'bundling' marketingstratiegie (stiekeme installatie van bijkomende programma's samen met de gekozen software) om AnySend op internetbrowsers te installeren zonder toestemming van de gebruikers. Volgend op een succesvolle infiltratie van Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox registreert deze applicatie verschillende soft- en hardwaregegevens.

AnySend adware

AnySend verzamelt volgende soorten gegevens: IP adressen, cookies, geolocatie, verbonden hardware, computerplatform en in sommige gevallen zelfs kredietkaartgegevens. Dit gedrag kan ernstige schendingen van de privacy veroorzaken of identiteitsdiefstal. Merk op dat hoewel dit mogelijk ongewenste programma geen intrusieve online advertenties veroorzaakt het toch lijkt op andere frauduleuze applicaties die bundelen als installatiemethode gebruiken. Voorbeelden zijn Clean Browser, Object Browser, PrestoSavings en Takesave naast vele andere. Deze applicaties zijn nutteloos voor de gebruiker - hun doel is het genereren van inkomsten door het delen van verzamelde data met derden en/of het leveren van intrusieve online advertenties. Om deze redenen is het ten zeerste aanbevolen AnySend van je systeem te verwijderen.

Tegenwoordig gebruiken de meeste populaire freeware download websites waaronder download.com, soft32.com en softonic.com kleine programma's genaamd 'download managers' als geldmachine voor hun gratis diensten en webverkeer. Downloadmanagers bieden de installatie aan van bijkomende programma's of browser extensies samen met de gekozen gratis software. Hoewel de ontwikkelaars claimen dat de geadverteerde applicaties '100% legitiem en virusvrij' zijn leidt de roekeloze installatie en download ervan toch vaak tot besmettingen met adware of mogelijk ongewenste applicaties waaronder AnySend. De installatie van AnySend of andere gelijkaardige adware kan vermeden worden door het nauwgezet controleren van elke stap in het gratis software download proces en door nooit de installatie van bijkomende aangeboden programma's te accepteren. Verder zou alle software gedownload van het internet moeten geïnstalleerd worden met de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatieopties eerder dan met de 'Snelle' of 'Standaard'-opties. Zo zal je alle gebundelde software aan het licht brengen die opgelijst staat voor installatie en zal je de kans krijgen deze af te wijzen. Als je AnySend onbedoeld geïnstalleerd hebt dan zou je de volgende verwijderingsgids moeten gebruiken om deze mogelijk ongewenste applicatie van je systeem te verwijderen.

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van de AnySend adware:

anysend adware installer voorbeeld 7 anysend adware installer voorbeeld 6 anysend adware installer voorbeeld 5 anysend adware installer voorbeeld 4 AnySend installer Misleidende AnySend adware installer AnySend adware installatie

AnySend PUP onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van AnySend PUP. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

AnySend adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

AnySend adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "AnySend" en "AnySend, Any File, Any Size, Anywhere!"  selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat AnySend advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de AnySend adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de AnySend advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naarr "AnySend", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de AnySend advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van anysend pup dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de AnySend  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "AnySend", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de AnySend advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van anysend pup, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de AnySend advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "AnySend".

Verwijder de AnySend advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van anysend pup kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de anysend pup, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8637-anysend-pup

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
AnySend PUP QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van AnySend PUP op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met AnySend PUP

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.