FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Discovery App

Ook bekend als: Discovery App adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Discovery App verwijderingsinstructies

Wat is Discovery App?

Discovery App is een dubieuze browser extensie gemaakt door SuperWeb LLC. Deze app claimt de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren door het inschakelen van verschillende nuttige functies - "We zijn gepassioneerd door het verbeteren van het internet door het leveren van de beste tools om de surfervaring te verbeteren, van zoeken op het web tot vergelijken van online deals om de beste prijzen te vinden. We hebben al onze geweldige ideeën samengebracht in het Discovery App productpakket, een GRATIS set tools die je surfervaring... beter maken!". Echter, zelfs al lijkt deze app op het eerste zicht handig en legitiem, eigenlijk wordt Discovery App geklasseerd als zijnde adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP). De reden daarvoor is het gedrag van Discovery App, zoals de stiekeme installatie zonder instemming van de gebruikers, het bespioneren van de surfactiviteit van gebruikers op internet en het genereren van irritante online advertenties. 

Discovery App adware

Discovery App verzamelt Internet Protocol (IP) adressen (om de demografische locatie van gebruikers te bepalen), unieke identificatienummers, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten ingegeven in zoekmachines en andere data die gerelateerd is aan het surfen op internet. De meeste gebruikers denken dat dit soort informatie compleet onbelangrijk is. Dat is niet correct want de vermelde data-types kunnen uiteraard persoonlijk identificeerbare details bevatten. Daarom moeten gebruikers weten dat elke bit verzamelde data later gedeeld wordt met derden die ze kunnen misbruiken om inkomsten te genereren. Daardoor kan de aanwezigheid van Discovery App leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Bijkomend genereert dit mogelijk ongewenste programma interstitiële, transitionele, volledige pagina-, pop-up, banner, coupon, prijsvergelijkings- en andere advertenties. Doordat deze advertenties verspreid worden met een virtuele laag stamt geen enkele ervan af van door de gebruikers bezochte websites. Hierdoor verbergen ze de onderliggende inhoud. Advertenties gegenereerd door dit mogelijk ongewenste programma verstoren de surfactiviteit van gebruikers op internet. Onthou dat zelfs al verwijzen de meeste advertenties door naar normale e-commerce websites, sommige kunnen ook doorverwijzen naar sites met valse inhoud. Hierdoor kan het klikken erop leiden tot tot besmettingen met risicovolle adware of malware. Om deze redenen is het ten zeerste aanbevolen Discovery App zo snel mogelijk te verwijderen.

Discovery App privacybeleid aangaande het verzamelen van data:

We delen of verkopen je niet publieke persoonlijke informatie enkel met niet-geaffilieerde derden wanneer we geloven dat dit is toegelaten door dit privacybeleid of door uzelf. Bijkomend kan het bedrijf je persoonlijke informatie ook verkopen aan onze moeder- dochter of geaffilieerde bedrijven en dat zonder enige beperking.

Er zijn tientallen mogelijk ongewenste programma's identiek aan Discovery App, bijvoorbeeld Enter Voyage, Loot Find, Oasis Space. SuperWeb LLC heeft veel identieke applicaties uitgegeven onder andere namen om te voorkomen dat legitieme anti-spyware en antivirus programma's deze zouden detecteren. Hoewel deze apps waardevolle functionaliteit bieden is er geen enkele die echt werkt zoals het hoort. Apps ontwikkeld door dit bedrijf genereren enkel intrusieve online advertenties (via het 'Pay Per Click (PPC)' advertentiemodel) en ze verzamelen data over het surfgedrag op internet (die later verkocht wordt aan derden).

Hoe werd Discovery App geïnstalleerd op mijn computer?

Net zoals andere apps ontwikkeld door SuperWeb LLC wordt Discovery App vooral verspreid als bundel met andere software. Hoewel het dus beschikbaar is op een eigen officiële download website installeren de meeste gebruikers het onbedoeld. Onderzoek bewees dat de grote meerderheid van de gebruikers niet voorzichtig genoeg is bij het downloaden en installeren van software. Om deze reden verbergen de ontwikkelaars valse applicaties vaak onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Zonder het te beseffen slaan gebruikers deze sectie roekeloos over wat vaak leidt tot onbedoelde installaties van mogelijk ongewenste programma's. Door dit te doen stellen gebruikers hun systemen bloot aan een verder risico op besmetting en riskeren ze hun privacy te schaden. 

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om de installatie van adware-type applicaties zoals Discovery App te vermijden moeten gebruikers erg oplettend zijn met het downloaden en installeren van software. Het is erg belangrijk elke stap te analyseren van deze processen. Controleer altijd of je de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen hebt gekozen in plaats van de 'Snelle' of 'Standaard' opties. Kies ook voor het uitvinken van alle gebundelde software die opgelijst staat voor installatie want applicaties van derden zijn meestal frauduleus.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Discovery App adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Discovery App adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Discovery App" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Discovery App advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Discovery App adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Discovery App advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naarr "Discovery App", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Discovery App advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van discovery app adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Discovery App  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Discovery App", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Discovery App advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van discovery app adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Discovery App advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Discovery App".

Verwijder de Discovery App advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van discovery app adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de discovery app adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om discovery app adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over discovery app adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9522-ads-by-discovery-app

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Discovery App adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Discovery App adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.