ByteFence Doorverwijzing

Ook bekend als: Search.bytefence.com doorverwijzing
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: <strong>Laag</strong>

Beschrijving Verwijdering Preventie

ByteFence doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is ByteFence?

Ontwikkeld door Byte Technologies is ByteFence een legitiem antimalware-pakket dat soms verspreid wordt als 'bundel' samen met andere software. Daarom staat het geklasseerd als zijnde een mogelijk ongewenst programma (PUP). Het belangrijkste verschil tussen directe en gebundelde installaties is dat ByteFence zichzelf installeert als een software van derden en de instellingen van Internet Explorer, Google Chrome en de Mozilla Firefox browser wijzigt. Merk op dat gebundelde applicaties zich meestal installeren en deze wijzigingen uitvoeren zonder de gebruikers om toestemming te vragen.

ByteFence browser hijacker

Nadat ByteFence zichzelf op systemen installeert wijzigt het de vermelde standaard zoekmachine van de browser, de startpagina, de URL van nieuwe tabbladen naar de search.yahoo.com website. Gebruikers zijn zich er vaak niet van bewust dat ByteFence verantwoordelijk is voor deze wijzigingen, zelfs als de applicatie verwijderd wordt om één of andere reden blijven de wijzigingen intact en moeten gebruikers ze manueel herstellen. Onverwachte wijzigingen van de instellingen van de internetbrowser verhinderen een goede surfervaring op internet omdat de meeste gebruikers continu worden doorverwezen naar search.yahoo.com bij het openen van nieuwe tabbladen of wanneer ze op internet proberen te zoeken. Hoewel ByteFence legitieme software is kan het problematische gedrag teruggevonden worden in veel andere browser hijacking applicaties. Als je het gevoel hebt dat ByteFence ten onrechte werd geïnstalleerd op je computer en zonder je toestemming, en als je nu ongewenste browser doorverwijzingen ervaart, verwijder deze app dan onmiddelijk.

ByteFence heeft gelijkaardige kenmerken als de AVG anti-virus software die zichzelf installeert als een browser werkbalk en die browser doorverwijzingen veroorzaakt. Dit wordt gedaan om de hoeveelheid gegenereerde inkomsten te verhogen. Gebruikers worden doorverwezen naar bepaalde websites en zo wordt het webverkeer daarnaar gevoelig verhoogd. Eerder dan de beloofde functies te leveren (om zogezegd de surfervaring op internet te verbeteren) veroorzaken deze frauduleuze apps ongewenste doorverwijzingen, bespioneren ze de surfactiviteit op internet en vertonen ze advertenties om inkomsten te genereren.

Hoe werd ByteFence geïnstalleerd op mijn computer?

ByteFence is beschikbaar als download op z'n officiële website maar de ontwikkelaars gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' (de stiekeme installatie van apps van derden samen met reguliere software) om ByteFence te kunnen installeren zonder toestemming van de gebruikers. Deze methode is effecite want veel gebruikers letten niet goed genoeg op bij het downloaden en installeren van software. Ze slaan de meeste/alle stappen in de procedure over, zich er niet van bewust dat apps zoals ByteFence verborgen zitten onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Door het overhaasten van de installatie installeren ze onbedoeld mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Download je gekozen software uit betrouwbare bron - gewoonlijk is dat de officiële website. Bij het downloaden vanaf een freeware download website analyseer je nauwgezet elke stap van de downloadprocedure en vink je alle bijkomende inbegrepen applicaties uit. Verder zouden alle applicaties moeten geïnstalleerd worden met voorzichtigheid. Selecteer de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen - dit zal alle gebundelde applicaties opgelijst voor installatie aan het licht brengen en zal je de kans geven deze te annuleren. 

ByteFence anti-malware installer configuratie:

ByteFence applicatie installatieconfiguratie

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van ByteFence:

bytefence browser hijacker installer voorbeeld 2 Misleidende gratis software installer die de ByteFence anti-malware bundelt

Snelmenu: Snelle oplossing om Search.bytefence.com te verwijderen

ByteFence - Mogelijk ongewenst programma - verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

ByteFence browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar “ByteFence Module”, “ByteFence Anti-Malware”, "Chromium" en "Search Provided by Yahoo", selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, dat browser doorverwijzingen veroorzaken naar de ByteFence website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.


DOWNLOAD
Search.bytefence.com opruimer

Met het downloaden van software gepubliceerd op deze website verklaart U zich akkoord met ons privacy beleid en de algemene gebruiksvoorwaarden. SpyHunter’s gratis scanner is bedoeld om malware te kunnen detecteren. Om de gevonden besmettingen te verwijderen zal je een volledige versie van dit product moeten kopen. Meer informatie over SpyHunter. Als je SpyHunter wil verwijderen, volg dan deze instructies. Alle door ons aanbevolen producten zijn zorgvuldig getest en goedgekeurd door onze technisch deskundigen als zijnde een van de meest efficiënte manieren om deze bedreiging te verwijderen.

ByteFence browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan ByteFence gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naarrecent geïnstalleerd en verdachte extensies en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Verwijder ByteFence als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://us.search.yahoo.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder ByteFence als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "ByteFence".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van bytefence dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan ByteFence gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder ByteFence als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://us.search.yahoo.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder ByteFence als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "ByteFence" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van bytefence dan kan je je Google Chrome browser instellingen ook herstellen. Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome). In het geopende menu selecteer je Extensies. In het geopende venster kies je Instellingen (in de linkerbovenhoek van het scherm) en scroll naar onderaan het scherm. Klik op Toon geavanceerde instellingen...-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Open de Instellingen

Nadat je naar onderen gescrolld hebt kan je klikken op de Herstel browser instellingen-knop.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Geavanceerde Instellingen

In het geopende scherm bevestig je dat je de Google Chrome instellingen naar standaard wilt herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Google Chrome instellingen naar Standaard - Bevestig dat je de Chrome instellingen naar standaard wil herstellen door op de 'Herstel'-knop te klikken.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan ByteFence gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle verdachte add-ons.

Verander de startpagina:

Verwijder ByteFence als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://us.search.yahoo.com/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder ByteFence als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "search.yahoo.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van bytefence kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Samenvatting:
Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Hoewel browser doorverwijzingen kunnen gezien worden als een beveiligingsprobleem met weinig gevaar zouden computergebruikers moeten weten dat de websites waarnaar ze doorverwezen worden vaak misleidende online advertenties bevatten en dat de getoonde internetzoekmachines vol schimmige internet zoekresultaten staan. Het gebruik van dat soort websites voor iemands dagelijkse zoekopdrachten kan gemakkelijk eindigen in schendingen van de privacy, identiteitsdiefstal of besmettingen met malware.

Een computer die besmet werd met een browser hijacker is blootgesteld aan risicovolle beveiligingsproblemen. Om verdere schendingen van de privacy en beveiligingsproblemen te voorkomen is het aanbevolen de adware die de instellingen van de internet browser wijzigt zo snel mogelijk te verwijderen. Om de installatie van search.bytefence.com te vermijden wees je best erg opletten met het downloaden en installeren van gratis software.

Samenvatting browser hijacker 2Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen. Sommige van de vermeld gratis software download cliënten laten niet toe het gekozen gratis programma te downloaden als de gebruiker beslist de installatie van de aangeboden werkbalken te weigeren. In zulke gevallen is het aanbevolen de installatie te annuleren en naar een alternatieve downloadbron te zoeken.

Symptomen die erop wijzen dat je internetbrowsers besmet werden door een browser hijacker zijn: de startpagina/standaard zoekmachine werd gewijzigd, nieuwe werkbalken verschijnen, de internetbrowsers werken trraag, nieuwe bladwijzers of favorieten werden toegevoegd, je kan je startpagina niet veranderen (of de standaard zoekmachine), je ziet online advertenties op je scherm die niet afkomstig zijn van de bezochte website, je wordt doorverwezen naar pagina's die je nooit wilde bezoeken.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.bytefence.com uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.bytefence.com of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Onze malware verwijderingsgidsen zijn gratis. Maar als je ons wil steunen mag je ons altijd een donatie sturen.