FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Istreamer

Ook bekend als: Istreamer adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Istreamer verwijderingsinstructies

Wat is Istreamer?

Istreamer is een applicatie die claimt de surfkwaliteit voor gebruikers op internet te verbeteren door het weergeven van verschillende interactieve inhoud zoals grafieken, teksten enz. Door deze valse beloftes te maken overtuigt Istreamer gemakkelijk gebruikers tot het idee dat het legitiem en handig is. Echter, de waarheid is dat Istream geklasseerd wordt als zijnde een adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP). Eén van de belangrijkste redenen voor deze negatieve connotaties is de undercover installatie - deze app infiltreert het systeem zonder de gebruikers om toestemming te vragen. Daarbij genereert het ook intrusieve online advertenties en bespioneert het de surfactiviteit op internet.

Istreamer adware

De Istreamer adware werd ontwikkeld om kortingsbonnen, prijsvergelijkingen, banners, intekst, pop-up, pop-under en andere gelijkaardige advertenties weer te geven. Merk op dat geen van de vermelde advertenties afstamt van de bezochte sites en dat ze dus de onderliggende inhoud verbergen. Hierdoor verminderen ze merkbaar de goede surfervaring op internet en forceren ze de gebruikers constant tot het vermijden van het klikken op advertenties. Daarbij komt dat hoewel de meeste van deze advertenties doorverwijzen naar online winkels en andere gelijkaardige e-commerce websites sommige ook kunnen doorverwijzen naar frauduleuze sites. Doordat de inhoud van deze sites besmettelijk kan zijn kan het klikken op de advertenties leiden tot verdere computerbesmettingen. Dit wordt allemaal gedaan dankzij een virtuele laag. Die laat de plaatsing toe van gelijk welke grafische inhoud over de door de gebruikers bezochte websites. Bijkomend monitort deze applicatie ook continu allerlei gegevens aangaande het surfgedrag op internet en registreert ze deze. Gebruikers beseffen het misschien niet maar IP adressen, zoekopdrachten ingegeven in zoekmachines, bezochte websites, bekeken pagina's en andere types verzamelde informatie kunnen persoonlijk identificeerbare details bevatten. Hierdoor is het de moeite waard te vermelden dat deze informatie later gedeeld kan worden met derden die ze kunnen misbruiken om inkomsten te genereren. Dat betekent dat de aanwezigheid van de Istreamer adware kan leiden tot verschillende soorten schendingen van de privacy. Als je je zorgen maakt om je privacy en je veiligheid op internet dan zou je de Istreamer onmiddelijk moeten verwijderen. 

Deze adware is bijna identiek aan Kikblaster, FlashBeat, PrintOnKey en de LolliScan applicaties. Al deze apps (waaronder Istreamer zelf) claimen de surfervaring van gebruikers op internet te verbeteren enkel om hen tot installatie te verleiden. Eens geïnstalleerd doen ze niets anders dan het vertonen van advertenties en het registreren van persoonlijk identificeerbare data. Gebruikers moeten beseffen dat het eigenlijke doel van Istreamer en andere adware-achtige applicaties het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars is. Hierdoor krijgt de gebruiker helemaal geen waar voor z'n geld.

Hoe werd Istreamer geïnstalleerd op mijn computer?

Istreamer wordt verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - een geheime installatie van applicaties van derden samen met reguliere applicaties. Deze methode is eigenlijk een vorm van oplichting want de gebundelde applicaties worden vaak verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen, die vaak worden overgeslagen door de meeste gebruikers. Het probleem is dat de gebruikers een gebrek aan oplettendheid vertonen tijdens de download- en installatieprocessen. Ze overhaasten beide processen, slaan de meeste/alle stappen over en installeren soms onbedoeld frauduleuze applicaties. Hierdoor stellen ze hun systeem bloot aan een risico op besmettingen. De ontwikkelaars van deze apps maken zich enkel zorgen over de hoeveeheid gegenereerde inkomsten en geven daardoor geen duidelijke informatie over de installatie. 

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De installatie van misleidende apps zoals Istreamer kan voorkomen worden door een aantal eenvoudige stappen te volgen. Ten eerste mag je nooit de download- noch de installatieprocedures overhaasten. Analyseer nauwgezet elke stap en verzeker je ervan dat enkel de gewenste software wordt gedownload/geïnstalleerd. Verder zou je altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen moeten kiezen, anders zullen de vermelde frauduleuze applicaties verborgen blijven en zal je deze niet kunnen uitvinken. 

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de Istreamer adware verspreiding:

Misleidende installer die de Istreamer adware verspreidt

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Istreamer adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Istreamer adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Istreamer"" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Istreamer advertenties vertoont) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Istreamer adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Istreamer geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Istreamer advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Istreamer advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van istreamer adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Istreamer  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Istreamer advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van istreamer adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Istreamer advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde en verdacht lijkende add-ons.

Verwijder de Istreamer advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van istreamer adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de istreamer adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om istreamer adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over istreamer adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9316-ads-by-istreamer

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Istreamer adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Istreamer adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.