FacebookTwitterLinkedIn

Internet Quick Access Adware

Ook bekend als: Internet Quick Access PUP
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Internet Quick Access verwijderingsinstructies

Wat is Internet Quick Access?

Internet Quick Access wordt voorgesteld als een browser die zogezegd het surfen op internet moet vergemakkelijken. -  "Internet Quick Access is een snelle intuïtieve browser. We hebben alles eruit gehaald dat de gebruikerservarng verstoort en hebben snelle links naar belangrijke gebruikersfuncties toegevoegd." Deze claims verleiden gebruikers vaak tot een vertrouwen dat de applicatie legitiem en nuttig is, echter, Internet Quick Access wordt geklasseerd als een adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP). Merk op dat Internet Quick Access vaak systemen infiltreert zonder toestemming van de gebruikers. Verder veroorzaakt deze adware na infiltratie verschillende ongewenste browser doorverwijzingen, vertoont ze intrusieve online advertenties en verzamelt ze verscheidene gebruikersgegevens.

Internet Quick Access adware

Internet Quick Access veroorzaakt vaak ongewenste browser doorverwijzingen naar de safebrowsesearch.com, oursurfing.com en search.yahoo.com websites. Browser doorverwijzingen verminderen de goede gebruikerservaring merkelijk en kunnen bijkomende malware besmettingen veroorzaken. Internet Quick Access veroorzaakt af en toe intrusieve online advertenties die doorverwijzen naar (besmettelijke) onbetrouwbare websites. Hierdoor kan het klikken op deze advertenties resulteren in verdere computerbesmettingen.

Bedreigingsoverzicht:
NaamInternet Quick Access PUP
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Internet Quick Access verzamelt verschillende gegevens die persoonlijk identificeerbare informatie kunnen bevatten waaronder Internet Protocol (IP) adressen, de internetaanbieder (ISP), het soort browser, bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, bekeken pagina's enz. De verzamelde informatie kan persoonlijke data bevatten zoals PayPal of bankrekening-nummers en die wordt later gedeeld met derden. Dit gedrag kan ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken. Internet Quick Access is een mogelijke bedreiging voor je privacy en voor je veiligheid op internet en zou moeten geëlimineerd worden.

Internet Quick Access Privacy Policy aangaande het verzamelen van informatie:

We mogen persoonlijke informatie verzamelen op elk moment dat je onze website of de plugin gebruikt. Hoe meer informatie je bereid bent te geven (en hoe correcter deze is) des te beter kunnen we je ervaring verpersoonlijken. Je deelneming is vrijwillig en je hebt de keuze om de informatie die we je vragen niet door te geven.

Internet Quick Access is een adware-achtige applicatie en er zijn honderden andere mogelijk ongewenste programma's (PUPs) die ook claimen de surfervaring op internet te verbeteren. Bijvoorbeeld WikiBrowser, Chromatic en Torch (ook op Chromium gebaseerde internetbrowsers) die beloven tijd en geld te besparen tijdens het surfen op internet. Deze valse beloftes worden simpelweg gegeven om gebruikers te verleiden tot de installatie - het eigenlijke doel van deze adware-achtige applicaties zoals Internet Quick Access is het genereren van advertenties, het verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie en (soms) het doorverwijzen van gebruikers naar verschillende websites waardoor de ontwikkelaars inkomsten genereren. Applicaties zoals Internet Quick Access bieden geen echte waarde voor de gebruiker.

Hoe werd Internet Quick Access geïnstalleerd op mijn computer?

Internet Quick Access wordt vaak verspreid als een 'bundel' met reguliere (meestal gratis) software. Bundelen is een manier om stiekem applicaties van derden te installeren samen met de gekozen software en doordat veel gebruikers niet goed opletten tijdens het downloaden/installeren van software is deze methode erg effectief. Onderzoek toont aan dat de meeste gebruikers de download/installatie procedure-stappen overslaan - ze realiseren zich niet dat bogus appls zoals Internet Quick Access gewoonlijk worden verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' sectie. Dit veroorzaakt de onbedoelde installatie van bogus apps.  are usually hidden within the 'Custom' or 'Advanced' section. 

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Let goed op tijdens het downloaden/installeren van software. Download altijd de gekozen software van een betrouwbare bron - gewoonlijk de officiële website. We bevelen ten zeerste aan dat je een directe download link gebruikt bij het downloaden van een freeware download website. De meeste sites echter, forceren een download app om geld te verdienen met het webverkeer en de gratis diensten door bijkomende software in te sluiten. In dat geval analyseer je nauwgezet elke stap en vink je de onbekende applicaties uit. Na het downloaden van de software selecteer je de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties - dit zal alle software van derden die opgelijst is voor installatie aan het licht brengen en zal je de kans bieden deze uit te vinken.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van Internet Quick Access adware ('iQa - Surf, Just quicker!'):

Misleidende installerconfiguratie gebruikt om Internet Quick Access te verspreiden

Schermafbeelding van de Internet Quick Access applicatie (een op Chromium gebaseerde Internet browser doorverwijzing naar de oursurfing.com website):

Internet Quick Access applicatie

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Internet Quick Access adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Internet Quick Access adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Internet Quick Access", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat Internet Quick Access advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Internet Quick Access adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Internet Quick Access geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Internet Quick Access advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en klik op "Verwijderen".

Verwijder Internet Quick Access advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van internet quick access pup dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Internet Quick Access  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Internet Quick Access advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van internet quick access pup, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Internet Quick Access advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde en verdacht lijkende add-ons.

Verwijder de Internet Quick Access advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van internet quick access pup kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de internet quick access pup, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om internet quick access pup van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over internet quick access pup of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9142-internet-quick-access-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Internet Quick Access PUP QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Internet Quick Access PUP op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.