FacebookTwitterLinkedIn

CutThePrice Advertenties

Ook bekend als: CutThePrice adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

CutThePrice verwijderingsinstructies

Wat is CutThePrice?

Zoals de ontwikkelaars tellen verbetert CutThePrice de online shopervaring van gebruikers en helpt het geld te besparen - "CutThePrice is een plugin die e gemakkelijk kan toevoegen aan je browser en die je toelaat duizenden gelbesparende kortingsbonnen te ontvangen of speciale voordeelaanbiedingen tijdens het online shoppen. Het beste is dat dit allemaal gratis is voor jou." De grote meerderheid van de gebruikers is in de war door dit soort claims en denkt dat deze browser plug-in legitiem is en handig, hoewel het eigenijk beschouwd wordt als een adware. Deze negatieve associaties worden vooral gemaakt door het vreemde gedrag van CutThePrice - na het infiltreren van Internet Explorer, Google Chrome, Safari and Mozilla Firefox begint deze add-on namelijke verschillende soorten advertenties te genereren en begint het de gebruikers hun surfgedrag op internet te bespioneren.

CutThePrice adware

CutThePrice gebruikt een grafische laag die ontwikkelaars toelaat grafische inhoud boven elke website te projecteren. merk op dat de vertoonde inhoud niet afkomstig is van de bezochte site. Het probleem met deze advertenties is deat ze de goede browserervaring van gebruikers onmogelijk maken omdat de inhoud van de bezochte websites verborgen wordt. Ook moet de gebruiker vermijden te klikken op de vertoonde advertenties. Het meest waarschijnlijke is dat de geklikte advertenties zullen doorverwijzen naar een commerciële website (bvb. een online winkel) maar door continu op dit soort advertenties te klikken riskeert een gebruiker z'n computer te besmetten- advertenties kunnen ook doorverwijzen naar een besmette website. Verder verzamelt deze app verscheidene soft- en hardwaregegevens die persoonlijk identificeerbaar kunnen zijn. Het privacybeleid van deze app claimt dat die informatie (Internet Protocol (IP) adressen, bezochte websites, zoekopdrachten, bekeken pagina's enz.) verzameld wordt met als doel ze te gebruiken om advertenties te genereren die afgestemd zijn op de behoeftes van de gebruiker. Echter, ze kan ook misbruikt worden door derden met als doel winst te maken. Zulk gedrag kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. De CutThePrice adware is een mogelijke bedreiging van je privacy en browserveiligheid en zou dus onmiddelijk moeten verwijderd worden.

CutThePrice privacy beleidsverklaring aangaande dataverzameling:

Opmerking:- De plugin en andere diensten verzamelen informatie en slaan deze op aangaande het bezoek van webpagina's die je bezoekt en je activiteit op deze pagina zoals weergaves, kliks, en zoekopdrachten. In sommige gevallen kan de informatie verzameld door deze plugin en andere diensten persoonlijk identificeerbaar zijn en in sommige gevallen (waaronder inormatie van of over pagina's van sociale media websites die je bezoekt) kan deze gebruikt of gedeeld worden met derden met als bedoeling gerichte advertenties en promotie- of marketingmateriaal aan je te vertonen.

Er zijn honderden browser plug-ins die claimen de gebruiker tijd en geld te laten besparen terwijl ze online shoppen, waaronder Sale Clipper, PriceFountain, PriceLess en OffersWizard. Al deze applicaties hebben één gelijkenis met de CutThePrice adware - ze bieden geen echte waarde voor de gebruiker. Claims om dit soort fiuncties in te schakelen zijn enkel pogingen om hen tot installatie te verleiden en zijn volledig vals. De eigenlijke bestaansreden van CutThePrice en andere adware-achtige applicaties is het vertonen van online advertenties (via het 'Pay Per Click (PPC)' advertentiemodel), naast het verkopen van persoonlijke verzamelde data aan derden, ook weer om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars.

Hoe werd did CutThePrice genstalleerd op mijn computer?

CutThePrice wordt verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling', waardoor het vaak wordt geïnstaleerd zonder toestemming van de gebruikers. Bundelen is een manier om apps van derden te verspreiden (meestal frauduleus) samen met reguliere software (gratis vaak). Het belangrijkste probleem met deze methode is dat de meeste gebruikers niet goed genoeg opletten bij het downloade/installeren van software. Software van derden wordt vaak verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen, die gewoonlijk worden overgeslagen en waardoor gebruikers deze frauduleuze app zelfs installeren zonder het te weten.

Hoe vermijd ik de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Sommige van de freeware download websites bieden nog steeds een directe download link, en deze zou altijd gebruikt moeten worden in plaats van de download manager. Niettemin zal je waarschijnlijk gedwongen worden de download manager te gebruiken en dus zou je goed moeten opletten en elke onbekende software opgelijst voor installatie uitvinken. In feite zou de gewenste software altijd gedownload moeten worden (indien mogelijk) van de officiële website, waar dat kan. Gebruik ook altijd de 'Aangepast' of 'Geavanceerd'-knop eerder dan 'Snel' of 'Standaard', zo zal je elke verborgen app te zien krijgen en deze kunnen annuleren.

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van de CutThePrice adware:

CutThePrice adware installer Installer set-up gebruikt voor de CutThePrice distributie CutThePrice distributie-installer CutThePrice distributie-installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

CutThePrice adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

CutThePrice adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Cut The Price" of "bestadblocker" of andere pas geïnstalleerde en mogelijk verdachte verwijzingen, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van Cut The Price scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware en verwijder je alle verwijzingen die dit programma ontdekt zodat je zeker bent dat je PC geen spyware of malware bevat.

Verwijder de CutThePrice adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de CutThePrice advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "Cut The Price" en "bestadblocker"  en schakel deze uit.

Verwijder CutThePrice advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van cuttheprice adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de CutThePrice  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "CutThePrice", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de CutThePrice advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van cuttheprice adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de CutThePrice advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "bestadblocker" en "CutTHePrice".

Verwijder de CutThePrice advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van cuttheprice adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de cuttheprice adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om cuttheprice adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over cuttheprice adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9115-cuttheprice-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
CutThePrice adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van CutThePrice adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.