FacebookTwitterLinkedIn

OffersWizard Virus

Ook bekend als: Advertenties door "OffersWizard or Network System Driver"
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

OffersWizard verwijderingsinstructies

Wat is OffersWizard?

De OffersWizard browser add-on claimt gebruikers tijd en geld te laten besparen tijdens het online shoppen. Hoewel zulke functionaliteit legitiem kan lijken wordt deze browser extensie feitelijk geklasseerd als zijnde adware of een mogelijk ongewenste applicatie. Deze plugin biedt geen echte toegevoegde waarde en genereert intrusieve online advertenties van externe partijen ('Ads by OffersWizard'), waaronder bijvoorbeeld gesponsorde links, coupons, voordeelaanbiedingen, prijsvergelijkingen, inhoudssuggesties, banners en pop-up en pop-under advertenties. Het klikken op de advertenties vertoond door OffersWizard kan leiden tot risicovolle besmettingen met malware.

Naast het genereren van misleidende advertenties volgt deze valse browser plugin de surfactiviteit van gebruikers op internet door het registreren van de bezochte pagina's, het doorklikken naar andere pagina's, web 'requests' van gebruikers, de Internet Protocol adressen, browser informatie en applicatienummers, doorverwijzingspagina's, cookies, geografische locaties, datum/tijd en andere informatie. Dit ongewenste volgen kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal. Op het moment van onderzoek werd deze adware verspreid via misleidende software 'download-cliënten' die gebruikers misleiden om zo OffersWizard te kunnen installeren zonder hun toestemming. Om verdere schade te voorkomen, die kan veroorzaakt worden door deze slecht geprogrammeerde adware, kan je bet deze mogelijk ongewenste applicatie elimineren uit je internet browser(s). 

offerswizard virus

OffersWizard is gelijkaardig aan andere adware die browsers infiltreert via freeware downloads. Voorbeelden zijn onder andere ShopBrain, SaveBox en PriceGong. Deze browser extensies beloven het surfen op internet te verbeteren maar ze verhinderen een goede werking van de internet browser en veroorzaken enkel intrusieve advertenties. Om de installatie van zulke mogelijk ongewenste applicaties te vermijden zou je best goed opletten met het downloaden en installeren van gratis software. Tegenwoordig gebruiken de meeste freeware download websites misleidende download-cliënten om geld te verdienen met hun gratis diensten. Download-cliënten zijn kleine programma's die het proces van het downloaden van gratis software beheren en die aanbieden geadverteerde browser plug-ins te downloaden samen met de gekozen freeware. Om besmettingen met adware te vermijden zouden computergebruikers de installatie van gepromote browser extensies moeten weigeren. Bijkomend, bij het installeren van gedownloade gratis programma's, kies je best de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-opties - dit zal de installatie aan het licht brengen van enige gebundelde adware. Internetgebruikers die advertenties zien van 'Ads by OffersWizard' zouden deze verwijderingsgids moeten gebruiken en dit mogelijk ongewenste programma uit hun internet browser(s) verwijderen.

Misleidende gratis software installer die gebruikt wordt voor de verspreiding van de OffersWizard adware:

offerswizard adware installer

"Ads by OffersWizard" verschijnen op verscheidene websites (gebruikmakend van een virtuele grafische laag over een bestaande webpagina):

Ads by offerswizard

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

"Ads by OffersWizard" verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

offerswizard adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar "Network System Driver", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen". Negeer de valse waarschuwingsboodschap die zegt dat je systeem mogelijk onstabiel zal worden als je doorgaat met de verwijderingsprocedure - dit is bedrog. De "Network System Driver" applicatie is verantwoordelijk voor het genereren van advertenties gelabeld als "Ads by OffersWizard" tijdens het surfen op internet.

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat OfferWizard advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder OffersWizard advertenties uit de internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logo Verwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de offerswizard advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar "OffersWizard" en klik op "Verwijderen".

Verwijder de offerswizard advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door "offerswizard or network system driver" dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de offerswizard advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek: "OffersWizard" selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon. 

Verwijder de offerswizard advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door "offerswizard or network system driver", reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de offerswizard advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "OffersWizard".

Removing offerswizard ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door "offerswizard or network system driver" kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door "offerswizard or network system driver", herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door "offerswizard or network system driver" van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door "offerswizard or network system driver" of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7941-offerswizard-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door OffersWizard or Network System Driver QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door "OffersWizard or Network System Driver" op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.