FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door On Stage

Ook bekend als: On Stage adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

On Stage verwijderingsinstructies

Wat is On Stage?

On Stage behoort tot een familie van frauduleuze apps ontwikkelt door het bedrijf SuperWeb LLC. Functies die worden aangeboden door On Stage worden verondersteld een gebruikerervaring te verbeteren tijdens het bekijken van online videos. Het probleem is dat de On Stage adware claimt nuttige functies te bieden enkel en alleen om gebruikers te overtuigen het te installeren. Deze software wordt eigenlijk geklasserd als een adware of mogelijk ongewenst programma (PUP). De ontwikkelaars verspreiden de On Stage app door het gebruik van een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling', een geweldige manier om bijkomende apps stiekem te installeren samen met de door de gebruiker gekozen software. Deze valse app richt zich op de voornaamste internetbrowsers - Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Eens geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruikers wordt een virtuele grafische laag gecreëerd door On Stage om zo intrusieve online advertenties boven bepaalde websites te kunnen plaatsen. De soorten advertenties zijn onder andere banners, pop-ups, coupons, prijsvergelijkingen,zoek-, interstitiële, transitionele en andere advertenties. Het is erg waarschijnlijk dat het klikken daaop ervoor zal zorgen dat de gebruiker bij een online shop of andere commerciële diensten terechtkomt. Het probleem is dat de kans bestaat dat de gebruiker doorverwezen wordt naar een valse website met besmettelijke inhoud. Een deel van de advertenties wordt geopend in nieuwe browser tabs/windows die gemakkelijk onbedoelde clicks kunnen veroorzaken en wat op zijn beurt de computer kan besmetten. 

Een gewone gebruiker weet waaschijnlijk niet dat On Stage ook informatie verzamelt over het surfgedrag op internet en verscheidene gegevens registreert. Het privacybeleid van deze frauduleuze app garandeer dat de verzamelde data geen persoonlijke informatie bevat en niet verwijst naar de identiteit van de gebruiker. Echter, zowat elke adware-achtige app zegt hetzelfde en onderzoeksresultaten tonen aan dat deze claims meestal vals zijn. Inderdaad, informatie zoals IP adresse (internet protocol), geografische locaties, bezochte websites, ingegeven zoekopdrachten in zoekmachines, bekeken pagina's en andere verzamelde data kan wel degelijk persoonlijk identificeerbaar zijn. Zo kan een gebruiker nooit zeker weten of hij anoniem blijft. Het is belangrijk te noteren dat de verzamelde data gedeeld wordt met derden, mogelijk cybercriminelen, en dat deze die info kunnen gebruiken (bankgegevens bvb.) om winst te maken. Zo veroorzaken ze ernstige schendingen van de privacy of identiteitsdiefstal. De On Stage applicatie zou zo snel mogelijk moeten verwijderd worden.

On Stage adware

Zoals eerder vermeld is On Stage een 'familielid' van adware-achtige applicaties ontwikkeld door SuperWeb LLC. Dit bedrijf heeft honderden mogelijk ongewenste programma's uitgegeven die compleet identiek zijn. Voorbeelden zijn onder andere larparus, deals avenue, common dots, thirteen degrees, naast andere apps die beloven een groot aantal functies te lveren die de surfkwaliteit zullen verbeteren. Niettemin zijn deze beloofde functies er enkel om de illusie te creëren dat apps zoals On Stage legitiem zijn en gebruikers te verleiden tot installatie. De waarheid is dat On Stage ontwikkeld werd om inkomsten te generen voor de ontwiikelaars door  het vertonen van advertenties (pay per click ppc advertentiemodel) en door het delen van de verzamelde informatie met derden. Het biedt geen van de beloofde functies. Adware-achtige applicaties worden vaak gebundeld met gratis software downloadbaar op freeware download websites. Softonic.com, soft32.com, downloads.com en andere gelijkaardige sites willen graag geld verdienen met hun gratis diensten en webverkeer en forceren daaom gebruikers tot het installeren van downloadmanagers als ze de gewenste software willen verkrijgen. Download managers worden ontwikkeld om aan te bieden (of in sommige gevallen gewoon te verbergen) dat er bijkomende applicaties worden geïnstalleerd. Deze worden uiteraard voorgesteld als legitiem en virusvrij. Toch tonen onderzoeksresultaten aan dat het overhaasten van downloads en installaties van freeware zelden leidt tot de installatie van apps van derden. Gebruikers veroorzaken vaak besmettingen met adware of malware (in dit geval On Stage). Om deze reden zou je altijd aanbiedingen om bijkomende onbekende software te installeren moeten afwijzen. Gebruikers die de On Stage adware reeds geïnstalleerd hebben zouden de volgende verwijderingsgids moeten gebruiken om deze dreiging te elimineren.

Hoe werd On Stage op mijn computer geïnstalleerd?

Applicaties ontwikkeld door SuperWeb LLC worden verspreid via de bundelmethode. De overgrote meerderheid van de gebruikers let niet op tijdens het downloaden of installeren van software en veroorzaakt zo vaak de installatie van valse programma's. De download managers (vaak verplicht) en de software installer configuratie verbergt vaak externe apps binnen de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. En sinds dit de stap is die meestal overgeslagen word is het onvoldoende informeren van de gebruiker een erg effectieve methode voor wie frauduleuze apps wil verspreiden.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Verzeker je er altijd van elke stap in de gratis software download procedure te controleren en vink elke externe software-app uit als deze wordt gedownload. Indien mogelijk gebruik je best nooit downloadmanagers. De directe downloadlink is veiliger. In feite zou je alle software vanaf z'n officiële website moeten downloaden. Verder zouden applicaties gedownload van het internet moeten geïnstalleerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen - door dit te doen zal je alle verborgen applicaties aan het licht brengen en deze kunnen annuleren voor installatie.

Intrusieve online advertenties vertoond door de On Stage adware ('Ads by On Stage'):

Ads by On Stage On Stage Advertenties Obtrusive online advertenties door de On Stage adware On Stage genereert obtrusieve advertenties

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

On Stage adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

On Stage adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "On Stage", selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van On Stage scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware en verwijder je alle verwijzingen die dit programma ontdekt zodat je zeker bent dat je PC geen spyware of malware bevat.

Verwijder de On Stage adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de On Stage advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar On Stage  en schakel deze uit.

Verwijder de On Stage advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van on stage adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de On Stage advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "On Stage", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de On Stage advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van on stage adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de On Stage advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "On Stage 2.0.5642.33.958".

Verwijder de On Stage advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van on stage adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de on stage adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om on stage adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over on stage adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9097-ads-by-on-stage

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
On Stage adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van On Stage adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.