FacebookTwitterLinkedIn

Advertenties door Deals Avenue

Ook bekend als: Deals Avenue adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Deals Avenue verwijderingsinstructies

Wat is Deals Avenue?

De Deals Avenue extensie claimt verschillende functies in te schakelen en misleidt op die manier gebruikers dat het een legitieme en handige browser plug-in is. Niettemin is de waarheid dat Deals Avenuen eigenlijk een adware is en ook een mogelijk ongewenst programma (PUP). Gebruiker installeren het vaak onbedoeld zelf doordat de ontwikkelaars een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' gebruiken, wat hen toelaat om de Deals Avenue adware samen met reguliere software te installeren. Applicaties zoals deze worden vaak verspreid samen met gratis applicaties op freeware download websites en doordat gebruikers gewoonlijk de installatie overhaasten zonder goed op te letten stellen ze hun systeem bloot aan besmettingen. Eens Deals Avenue succesvol geïnstalleerd is begint de gebruiker intrusieve online advertenties te zien op zowat elke bezochte website. De ontwikkelaars gebruiken een virtuele laag die hen toelaat grafische content (bvb. banners, pop-ups, interstitiële, transitionele, zoek-, coupon- en andere advertenties) boven elke website te tonen. Sommige van deze advertenties openen willekeurig nieuwe browser tabs of vensters en daardoor kan het dat gebruikers onbewust op deze advertenties klikken. Het is erg waarschijnlijk dat na het klikken de gebruiker zal doorverwezen worden naar een commerciële website (online winkel, bepaalde diensten enz.) er is echter ook een grote kans dat de site besmettelijk zal zijn en dat het klikken op de applicatie resulteert in risicovolle computerbesmettingen.

Daarbij komt dat reguliere gebruikers waarschijnlijk niet weten dat hun surfactiviteit op internet wordt gemonitord door de Deals Avenue adware. Dezze frauduleuze app verzamelt verscheidene gegevens en zelfs als z'n privacybeleid stelt (net zoals overige adware) dat het de verzamelde data niet linkt aan de identiteit van de gebruiker, deze claims zijn vals. Adware-achtige applicaties verzamelen gewoonlijk Internet Protocol (IP) adressen, geografische locatie, bezochte websites, cookies, zoekopdrachten, bekeken pagina's, de browsercache, opgeslagen paswoorden en zelfs toetsenbord- en muisaanslagen. Uiteraard kan dit soort informatie persoonlijk identificeerbaar zijn. Merk op dat de verzamelde informatie vervolgens wordt gedeeld met externe partijen. Dat kunnen ook cybercriminelen zijn die er winst mee proberen te maken en dus je identiteit kunnen stelen of je privacy schenden. Om deze reden zou je  Deals Avenue zo snel mogelijk moeten verwijderen.

Deals Avenue adware

Deals Avenue werd ontwikkeld door een bedrijf genaamd SuperWeb LLC dat ook verschillende honderden andere adware-apps heeft uitgegeven. Deze zijn in feite compleet identiek aan deze mogelijk ongewenste app. Common Dots, Jungle Net, Filter Results, Application Nation - zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. het probleem is dat zelfs als ze allemaal claimen een grote verscheidenheid aan nuttige functies in te schakelen ze toch allemaal hetzelfde probleem hebben, ze bieden geen toegevoegde waarde voor de gebruiker. Frauduleuze applicaties hebben als doel de illusie te creëren dat ze compleet legitiem zijn om zo de gebruiker tot installatie te verleiden. Echter, in plaats van een merkbare functionaliteit te bieden vertonen deze apps intrusieve advertenties en delen ze de verzamelde data met derden om zo inkomsten te genereren. Applicaties zoals Deals Avenue worden gewoonlijk verspreid via download cliënten op freeware download websites. Download.com, soft32.com, softonic.com en andere gelijkaardige sites forceren de gebruiker tot het gebruik van een klein download programma dat wordt voorgesteld als 100% legitiem' echter, overhaaste downloads en installaties van freeware leiden toch vaak tot besmettingen met adware of malware. Je zou nooit de installatie mogen accepteren van onbekende externe apps. Als je Deals Avenue reeds geïnstalleerd hebt dan zullen volgende instructies je doorheen de verwijdering van deze adware gidsen.

Hoe werd Deals Avenue geïnstalleerd op mijn computer?

Deals Avenue adware wordt verspreid via de bundelmethode - een undercover installatie van externe applicaties (meestal frauduleus) samen met de reguliere. De meeste gebruikers betonen zich niet voorzichtig genoeg tijdens het downloaden/installeren van gratis software waardoor deze methode extreem effectief is. Bijkomende programma's worden gewoonlijk verborgen onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen want de downloadmanagers of installer programma's hebben er geen belang bij deze installatie helder te maken.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het is erg belangrijk goed op te letten tijdens het downloaden of installeren van gelijk welke software. Je zou altijd de gewenste software van officiële websites moeten halen. Als een website niet beschikbaar is en je gedwongen bent de applicatie te downloaden vanaf een freeware download website verzeker je er dan van dat je de directe download link gebruikt eerder dan de download manager. Niettemin geven sommige van deze sites je enkel deze optie om de app te downloaden. Daarom zou je goed elke stap van het downloadproces moeten analyseren. Elke externe software moet onmiddelijk uitgevinkt worden. Hetzelfde geldt voor de installer: sla nooit stappen over en kies voor de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen want zo zal je alle externe applicaties te zien krijgen en deze kunnen afwijzen voor de installatie. Deze procedures mag je dus nooit overhaasten.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Deals Avenue adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Deals Avenue adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Deals Avenue", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Common Dots advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overblijfsels van deze adware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware en verwijder je alle verwijzingen die dit programma ontdekt zodat je zeker bent dat je PC geen spyware of malware bevat.

Verwijder de Deals Avenue adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Deals Avenue advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar Deals Avenue  en schakel deze uit.

Verwijder de Deals Avenue advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van deals avenue adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Deals Avenue advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Deals Avenue", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Deals Avenue advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van deals avenue adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Deals Avenue advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Deals Avenue".

Verwijder de Deals Avenue advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van deals avenue adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de deals avenue adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om deals avenue adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over deals avenue adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9089-ads-by-deals-avenue

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Deals Avenue adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Deals Avenue adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.