Delta-Search.com Doorverwijzing

Ook bekend als: Delta-Search.com browser hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Matig

Delta-Search.com virus verwijderingsinstructies

Wat is Delta-Search.com?

De Delta-Search.com website wordt gepromoot via browser werkbalken (Delta werkbalk en Babylon werkbalk). Hoewel deze website legitiem is en niet gerelateerd is aan malware of virusbesmettingen bezoeken computergebruikers deze site meestal ongewenst omdat ze ernaar doorverwezen werden. Deze doorverwijzingsproblemen worden veroorzaakt door de Delta werkbalk. - wanneer gebruikers de werkbalk in hun internet browsers installeren (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) worden hun instellingen gewijzigd om de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan delta-search.com

Deze website en de Delta werkbalk zijn nauw gelinkt aan de Babylon toolbar adware. Veel computergebruikers installeren de Delta werkbalk ongewild en zonder hun toestemming tijdens het installeren van Babylon (als gebruikers hun startpagina en standaard zoekmachine niet willen wijzigen naar search.babylon.com worden ze tijdens de volgende stap misleid zodat ze de Delta werkbalk installeren. Andere distributiekanalen van de Delta werkbalk die bekend zijn zijn download websites (zoals softonic.com, filewin.com, download.com, enz.), die de Delta werkbalk bundelen in hun 'download cliënten'. In dit scenario worden gebruikers gedwongen de werkbalk te downloaden als ze de site willen gebruiken om gratis software te downloaden. Delta-Search.com en de Delta werkbalk staan geklasseerd als adware en daarom is het ten zeerste aanbevolen deze browser add-on te elimineren uit je computer.

delta-search.com browser hijacker

Delta werkbalk veroorzaakt browser doorverwijzingen naar delta-search.com en gewoonlijk wordt deze werkbalk geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker door freeware van externe ontwikkelaars of gratis browser extensies. Deze browser hijacker is gelijkaardig aan searchgol en buenosearch naast vele andere. Merk op dat een gebruikelijke tactiek, veelgebruikt door gratis software-ontwikkelaars is hun programma's te bundelen met ongewenste werkbalken om zo geld te verdienen met hun producten. Dus om de installatie van zulke adware op je internet browser/s te vermijden zou je goed elke stap in de freeware installatie moeten controleren en weigeren wat voor verandering dan ook aan te brengen in de instellingen van je internet browsers om zo de installatie te vermijden van bijkomende software. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, wijs dan de installatie van gepromote browser extensies af. Bij het installeren van gratis software verzeker je jezelf ervan altijd de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-instellingen te kiezen. Dit zal alle verborgen gebundelde software aan het licht brengen die je eventueel wil de-selecteren. Om browser doorverwijzingen naar delta-search.com te elimineren en de Delta werkbalk te deïnstalleren volg je de hier geleverde verwijderingsinstructies.

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van de delta-search.com browser hijacker:

delta-search.com browser hijacker installer voorbeeld 2 delta-search.com browser hijacker installer

Delta-Search.com browser hijacker onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Delta-Search.com browser hijacker. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Delta Search virus verwijdering

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

delta-search.com doorverwijzing (werkbalk) verwijdering

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Babylon, Delta toolbar, Delta Chrome Toolbar", selecteer elk van deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's (die browser doorverwijzingen veroorzaken naar delta-search.com)  scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Delta Search virus verwijdering uit de browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

delta-search.com doorverwijzing verwijdering uit Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar Babylon Ltd. en Montera Technologies LTD gerelateerde verwijzingen (Babylon IE plugin, Delta Toolbar, delta Helper Object, Translate this web page with Babylon)  en schakel deze uit.

Verander je startpagina:

Delta Search startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je http://www.cassiopesa.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Delta Search standaard zoekmachine in Intenret Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "Delta Search".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van delta-search.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons , selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Delta Search startpagina in Google Chrome

Je wilt je zelf gekozen zoekmachine instellen in plaats van delta-search? Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over delta-search.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Delta Search standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder Delta Search en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van delta-search.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

delta-search.com doorverwijzing verwijderen uit Mozilla FireFox

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Babylon Translation Activation", "Delta Toolbar".

Verander de startpagina:

Delta Search startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je delta-search.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "delta-search"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van delta-search.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van delta-search.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over delta-search.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7040-remove-delta-search-redirect-toolbar

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Delta-Search.com browser hijacker QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Delta-Search.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Delta-Search.com browser hijacker

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.