FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Protect My Search App browserkaper

Ook bekend als: Doorverwijzingen naar protectmysearchapp.com
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Protect My Search App browserkaper

Wat is Protect My Search App?

Zoals de naam al aangeeft, wordt de Protect My Search-app gepromoot als een software die u helpt om veiliger te browsen en op internet te zoeken. Het is zogenaamd in staat om veilige websites en mogelijke bedreigingen te identificeren. In plaats daarvan wijzigt de Protect My Search-app echter de browserinstellingen en promoot protectmysearchapp.com (een nep-zoekmachine). Daarom is deze app geclassificeerd als een browserkaper. Bovendien kan deze app gegevens lezen in de browser. Aangezien de meeste mensen protectmysearchapp.com onbedoeld installeren, wordt het geclassificeerd als een mogelijk ongewenste applicatie (mogelijk ongewenst programma).

protectmysearchapp.com browser hijacker

Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox en andere populaire browsers zijn populaire doelwitten van browserkapers. Ze wijzen de adressen van hun nep-zoekmachines toe als de standaardzoekmachine, startpagina en URL voor nieuwe tabbladen en vensters. De Protect My Search-app promoot op deze manier protectmysearchapp.com. Daarom, met deze app geïnstalleerd, wordt elk nieuw browsertabblad / -venster geopend en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt, omgeleid naar protectmysearchapp.com. Valse zoekmachines hebben geen echte waarde en kunnen vaak geen resultaten genereren - ze linken meestal door naar legitieme zoekmachines. Dit is het geval met protectmysearchapp.com, dat doorverwijst naar search.yahoo.com doorverwijzing. Bovendien worden alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser automatisch gereset, als toegang tot de instellingen überhaupt is toegestaan. Om de getroffen browser te herstellen, moet de browserkaper worden verwijderd. Zoals vermeld, heeft de Protect My Search-app mogelijkheden voor het volgen van gegevens. Het kan browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) Registreren en persoonlijke informatie verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens bevatten waarschijnlijk persoonlijk identificeerbare informatie en worden doorgaans gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die deze willen misbruiken voor winst. Met andere woorden, de aanwezigheid van datatracking-software op systemen kan leiden tot financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Verwijder daarom alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie om de integriteit van uw computer en de veiligheid van gebruikers te waarborgen.

Overzicht risico's:
Naam Protect My Search App
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, ongewenste nieuwe tabs
Browserextensie(s) Protect My Search App
Zogenaamde functionaliteit Deze app kan zogenaamd de browserveiligheid verhogen door online bedreigingen te identificeren. 
Promotie-URL protectmysearchapp.com
IP-adres (protectmysearchapp.com) 104.28.19.224
Gewijzigde browserinstellingen Homepage, URL voor nieuwe tabbladen, standaard zoekmachine
Symptomen Gewijzigde browserinstellingen (homepage, standaard zoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers.
Schade Internet browsertracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Unit Conversion Tab, Tab Recovery en Shimpent Trackers zijn enkele andere voorbeelden van browserkapers. Deze lijken legitiem en onschadelijk maar gebruikers worden misleid met aanbiedingen van allerlei handige functies. Die functies werken echter zelden, en dus installeren de gebruikers dergelijke ongewenste programma's zonder goede reden. Het enige doel van ongewenste apps is geld opleveren voor de ontwikkelaars. Voor gebruikers bieden geen toegevoegde waarde en kunnen ze juist vooral problemen veroorzaken. Ongewenste programma's zijn ontworpen om browsers te kapen, omleidingen naar onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's te veroorzaken, opdringerige advertenties te tonen en gevoelige informatie te verzamelen.

Hoe werd Protect My Search App geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige mogelijk ongewenste programma's (waaronder de Protect My Search App) hebben officiële promotionele websites waarvan ze kunnen worden gedownload, maar ze worden vaak samen met andere programma's gedownload / geïnstalleerd. Deze misleidende marketingmethode om normale software te verpakken met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download- en installatieprocessen (bijv. Termen negeren, stappen overslaan, vooraf ingestelde opties gebruiken, etc.) verhoogt het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties kunnen deze applicaties ook in systemen infiltreren. Eenmaal aangeklikt, kunnen deze advertenties scripts uitvoeren om mogelijk ongewenst programma's te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruikers..

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

U wordt geadviseerd om software altijd te onderzoeken om de legitimiteit te verifiëren, voordat u deze downloadt, installeert of aankoopt. Gebruik alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen. Onbetrouwbare kanalen zoals niet-officiële en gratis bestandshostingsites, peer-to-peer-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) En andere externe downloaders kunnen misleidende of gebundelde inhoud aanbieden en moeten daarom worden vermeden. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere toevoegingen. Opdringerige advertenties kunnen legitiem en onschadelijk lijken, maar ze kunnen doorverwijzen naar dubieuze websites (bijv. Gokken, pornografie, dating voor volwassenen en andere). Als je deze advertenties / omleidingen tegenkomt, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserextensies / plug-ins. Als uw computer al is geïnfecteerd met de Protect My Search-app, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

De Protect My Search App-browserkaper vraagt alllerlei rechten:

Protect My Search App browser hijacker asking for permissions

Screenshots van de promo-website van de Protect My Search App browserkaper:

Website used to promote Protect My Search App browser hijacker

Nog een website die de Protect My Search App browserkaper promoot:

Website used to promote Protect My Search App browser hijacker

De protectmysearchapp.com verwijst gebruikers door naar search.yahoo.com (GIF):

Protect My Search App browser hijacker appearance gif

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De Protect My Search App browserkaper verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

protectmysearchapp.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties (zoals "Protect My Search App"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de fprotectmysearchapp.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De UpdateSearch browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing protectmysearchapp.com related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing protectmysearchapp.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://protectmysearchapp.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing protectmysearchapp.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Protect My Search App".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van doorverwijzingen naar protectmysearchapp.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing protectmysearchapp.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Protect My Search App" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing protectmysearchapp.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" schakelt u "Protect My Search App" uit, zoekt u naar de browserkaper URL (hxxp://protectmysearchapp.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

 

Removing protectmysearchapp.com from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "protectmysearchapp.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van doorverwijzingen naar protectmysearchapp.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing protectmysearchapp.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Protect My Search App" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Removing protectmysearchapp.com from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "Protect My Search App" uit, verwijdert u hxxp://protectmysearchapp.com

en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing protectmysearchapp.com from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van doorverwijzingen naar protectmysearchapp.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de doorverwijzingen naar protectmysearchapp.com, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van doorverwijzingen naar protectmysearchapp.com uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over doorverwijzingen naar protectmysearchapp.com of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17539-protect-my-search-app-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Doorverwijzingen naar protectmysearchapp.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Doorverwijzingen naar protectmysearchapp.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.