Advertenties door BetterBrain

Ook bekend als: Better Brain adware
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

BetterBrain verwijderingsinstructies

Wat is BetterBrain?

Gemaakt door Delaware LLC, is BetterBrain een frauduleuze browser plug-in die claimt een functie te activeren waardoor gebruikers verschillende zoekmachines en andere toepassingen te kunnen gebruiken zonder de pagina te verlaten. Op het eerste zicht kan zulk een functionaliteit handig en nuttig lijken maar internetgebruikers zouden moeten weten dat  BetterBrain eigenlijk beschouwd wordt als adware of een mogelijk ongewenst programma. De vermelde associaties worden gemaakt door een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' (de undercover installatie van bijkomende programma's samen met de gekozen software) die BetterBrain gebruikt om zich op internet browsers van gebruikers te installeren (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) zonder hun toestemming. Na succesvolle infiltratie van deze browsers begint de BetterBrain adware intrusieve online advertenties te leveren en de gebruikers hun surfactiviteiten op internet te monitoren. Het soort advertenties gegenereerd door dit mogelijk ongewenste programma omvatten (maar niet uitsluitend) intekst-links, banners, zoek- en pop-up advertenties tijdens het surfen op internet. Let op dat zelfs als BetterBrain zelf geen virus of malware is het klikken op de advertenties gegenereerd door deze frauduleuze applicatie kan leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware.

Daarbij komt nog dat het verschillende soft- en hardwaregegevens verzamelt die waarschijnlijk persoonlijk identificeerbaar zijn, zoals het browsertype (en data: cookies, surfgeschiedenis, webbakens, webURL's die bezocht werden, ingegeven zoekopdrachten, taalinstellingen), unieke identificatienummers, geografische locaties, Internet Protocol (IP) adressen en andere gelijkaardige data. Merk op dat het op die manier registreren van informatie kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Een duidelijke aanwijzing dat je browsers werden geïnfiltreerd door dit mogelijk ongewenste programma zijn de aanduidingen "Ads by BetterBrain", "BetterBrain Advertisement" en "Powered by BetterBrain" advertenties gegenereerd tijdens het surfen op internet. Het is ten zeerste aan te bevelen deze adware te elimineren uit je internet browsers.

BetterBrain adware

Er bestaat een lange lijst aan applicaties die erg lijken op Betterbrain en die zich ook installeren door gebruik te maken van de 'bundling'-methode. Sommige van de voorbeelden zijn  iToolBox, TheAnswerFinder en WordProser naast vele andere. Geen van deze applicaties (waaronder BetterBrain) bieden toegevoegde waarde voor de gebruikers - hun eigenlijke doel is het genereren van inkomsten door irritante online advertenties te tonen (die computerbesmettingen kunnen veroorzaken) en het delen van de verzamelde informatie met externe partijen. De beste manier om de installatie van BetterBrain te voorkomen is goed op te letten tijdens het downloaden van gratis software en nooit de installatie te accepteren van bijkomende aangeboden programma's. Verder zou je gedownloade software altijd moeten installeren met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' installatie-opties eerder dan 'Snel' of 'Standaard' - dit zal gebundelde applicaties die mee opgelijst staan voor installatie aan het licht brengen en je zal de kans hebben deze af te wijzen. Als je advertenties opmerkt die worden gegenereerd door BetterBrain, volg dan de hier geleverde verwijideringsgids en elimineer deze adware uit je internet browsers. 

BetterBrain adware installer instellingen:

BetterBrain adware installatie instellingen

Better Brain adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Better Brain adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

BetterBrain adware verwijdering:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

BetterBrain adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Better Brain", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma (dat Better Brain advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de BetterBrain adware uit je Internet browsers:

Video showing how to remove potentially unwanted browser add-ons:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de BetterBrain advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar "BetterBrain", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen".

Verwijder de BetterBrain advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van better brain adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de BetterBrain advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "BetterBrain", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de BetterBrain advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van better brain adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de BetterBrain advertenties uit  Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "Better Brain".

Verwijder de BetterBrain advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van better brain adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de better brain adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om better brain adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over better brain adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8445-ads-by-betterbrain

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Better Brain adware QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Better Brain adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Better Brain adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.