FacebookTwitterLinkedIn

Client Connect Ltd Browser Hijacker

Ook bekend als: ClientConnect Ltd. Doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Client Connect ltd. adware verwijderingsinstructies

Wat is Client Connect Ltd.?

Client Connect Ltd. is een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van een browser hijacker die internetgebruikers doorverwijst naar de hxxp://www.trovi.com website. Deze browser hijacker infiltreert internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) via gratis software downloads. De ontwikkelaars van deze adware die de instellingen van de browsers wijzigt gebruiken een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Hierdoor installeren veel computergebruikers deze plugin zonder hun expliciete toestemming. De Client Connect Ltd. browser hijacker infiltreert de computers van gebruikers via freeware downloads (bijvoorbeeld bij het installeren van de applicaties "Manuals Search" of "Install Converter") of bij het installeren van verscheidene community werkbalken (vooral deze gedownload van de hxxp://ourtoolbar.com website). Na succesvolle infiltratie wijst deze browser hjacker de startpagina en standaard zoekmachine toe aan hxxp://www.trovi.com. Op het moment van onderzoek werden bezoekers van deze site doorverwezen naar Bing, een legitieme zoekmachine. Maar wees je ervan bewust dat de ontwikkelaars van deze misleidende browser plugin de website hxxp://www.trovi.com op elk moment kunnen laten doorverwijzen naar andere kwaadaardige websites.

Het is gevaarlijk om deze browser hijacker geïnstalleerd te hebben op je internet browsers. Merk op dat Client Connect Ltd. een programma genaamd Search Protect installeert dat verhindert dat iemand z'n standaard zoekmachine-instellingen terug aanpast. Naast het veroorzaken van ongewenste browser doorverwijzingen volgt de hxxp://www.trovi.com website ook de zoekactiviteiten van gebruikers (zoekopdrachten) en registreert deze het IP adres, de geografische locatie de webpagina's die gebruikers bezocht hebben, de inhoud die ze bekeken hebben en andere software en hardware-informatie. De aanwezigheid van deze adware die de instellingen van de browser wijzigt kan leiden tot ernstige besmettingen met malware en schendingen van de privacy en daarom is het aanbevolen de Client Connect Ltd. browser hijacker uit je internet browsers te verwijderen.

client connect ltd doorverwijzing

De Client Connect Ltd. browser hijacker is gelijkaardig aan andere adware die de browsers infiltreert via gratis software downloads en die de startpagina en standaard zoekmachine wijzigt. Voorbeelden zijn onder andere eazytosearch.info, fastosearch.info, speedial en Surf Canyon. Om de installatie van zulke mogelijk ongewenste applicaties te vermijden zouden gebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden en installeren van freeware. Tegenwoordig gebruiken de meeste gratis software download websites download-cliënten - kleine programma's die de installatie aanbieden van geadverteerde browser plug-ins. Hierdoor leidt het roekeloods downloaden van freeware gemakkelijk tot besmettingen met adware. Bij het downloaden van gratis software zou je best steeds elke stap in het download-proces controleren en zeker de installatie van gepromote browser extensies weigeren. Bij het installeren van freeware gebruik je best de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-opties - dit zal de installatie van gebundelde adware aan het licht brengen. Computergebruikers die de Client Connect Ltd. browser hijacker geïnstalleerd hebben zouden deze verwijderingsgids moeten gebruiken om deze adware uit hun internet browser(s) te verwijderen.

Client Connect Ltd. adware veroorzaakt Coupon Buddy advertenties:

client connect ltd adwareveroorzaakt coupon buddy advertenties

Misleidende gratis software installer die gebruikt wordt voor de verspreiding van de Client Connect Ltd. browser hijacker:

 client connect ltd browser hijacker installeert zich via freeware installers

Verscheidene werkbalken bieden aan de startpagina van de gebruikers en de standaard zoekmachine te wijzigen naar de hxxp://www.trovi.com website (meestal verspreid via de hxxp://ourtoolbar.com website):

cient connect ltd browser hijacker wordt versreid via verscheidene community werkbalken

ClientConnect Ltd. Doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van ClientConnect Ltd. Doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Client Connect Ltd. adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

client connect ltd mogelijk ongewenste applicatie verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar applicaties uitgegeven door Client Connect Ltd, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Gebruikers zouden ook "Search Protect", "InstallConverter bundle uninstaller", "Manuals Finder" en "SiteFinder" moeten verwijderen.

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste programma's (die browser doorverwijzingen naar de hxxp://www.trovi.com website veroorzaken) scan je je computer  op enige overgebleven onderdelen. Scan je computer met aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Client Connect Ltd. gerelateerde adware verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing client connect ltd adware from Internet Explorer extensions step 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar "SiteFinder", selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen". 

Verander je startpagina:

Removing client connect ltd browser hijacker from Internet Explorer homepage

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in  de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.trovi.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start, je kan ook about: blank typen om een blanco pagina te openen elke keer je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder de client connect ltd browser hijacker als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." In het geopende venster selecteer "Zoekmachines," stel "Google," "Bing" of een andere zoekmachine naar keuze in en verwijder "Trovi".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van clientconnect ltd. doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verander je startpagina:

Verwijder de client connect ltd browser hijacker als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie beweeg je je muis over hxxp://www.trovi.com en klik je op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder de client connect ltd browser hijacker als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "Trovi Search" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van clientconnect ltd. doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de client connect ltd adware uit de Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en verwijder "Site Matcher" (en enige andere add-ons die er verdacht uitzien). Merk op dat standaard de extensies lijst in Mozilla Firefox leeg is.

Verander je startpagina:

Verwijder de client connect ltd browser hijacker als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox-menu firefox menu icon , kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.trovi.com en typ je je gekozen domein in dat zal opstarten elke keer je Firefox opent.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder de client connect ltd browser hijacker als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "trovi.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van clientconnect ltd. doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de clientconnect ltd. doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van clientconnect ltd. doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over clientconnect ltd. doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7896-client-connect-ltd-browser-hijacker

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
ClientConnect Ltd. Doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ClientConnect Ltd. Doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met ClientConnect Ltd. Doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.