FacebookTwitterLinkedIn

Websearch.fastosearch.info Doorverwijzing

Ook bekend als: Websearch.fastosearch.info virus
Schadeniveau: Matig

Websearch.fastosearch.info virus verwijderingsinstructies

Wat is websearch.fastosearch.info?

Dee websearch.fastosearch.info browser hijacker installeert zichzelf op de internet browsers van gebruikers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) samen met gratis software gedownload van het internet. Na succesvolle infiltratie wijzigt dez adware de instellingen van de internet browser van de gebruiker waaronder de instellingen voor de startpagina en standaard zoekmachines. Bijkomend installeert deze adware verschillende browser 'helper objecten' die pogingen om deze wijzigingen terug te draaien blokkeren. Op het moment van onderzoek werd deze adware gebundeld met gratis programma's en bestanden die kunnen gedownload worden van gratis file sharing websites. De ontwikkelaars van freeware promoten de websearch.fastosearch.info browser hijacker door gebruik te maken van een misleidende installer die nietvermoedende computergebruikers misleidt door het installeren van adware die de instellingen van de browser wijzigt samen met gratis software.

Computergebruikers zouden zich ervan bewust moeten zijn dat tegenwoordig de meeste gratis software download websites en ontwikkelaars van freeware 'download-cliënten' gebruiken om geld te verdienen met hun downloads. Het grootste probleem met deze software marketing methode is dat veel computergebruikers niet goed opletten bij het downloaden en installeren van gratis software en hierdoor onbedoeld allerlei mogelijk ongewenste applicaties installeren. Merk op dat het gebruiken van de websearch.fastosearch.info website om op internet te zoeken niet aanbevolen is omdat het een misleidende zoekmachine gebruikt die volstaat met gesponsorde zoekresultaten - daarop klikken kan leiden tot besmettingen met malware en virussen.

websearch.fastosearch.info doorverwijzing

Gebruikers die de installatie van dit soort adware die de instellingen van de internet browser wijzigt willen vermijden zouden erg oplettend moeten zijn bij het downloaden of installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een download-cliënt kies dan voor het niet installeren van de geadverteerde browser plug-ins door op de 'Weigeren'-knop te klikken. Bij het installeren van freeware kies je best steeds de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-opties in plaats van 'Standaard' of 'Snel' - dit zal verborgen installatie-opties aan het licht brengen. De Websearch.fastosearch.info browser hijacker is gelijkaardig aan andere adware die zich samen met gratis software installeert en die de instellingen van de browsers wijzigt, bijvoorbeeld Speedial.comMax-start.com of searchsun.info en nog vele andere. Als je internet browser je doorverwijst naar websearch.fastosearch.info, gebruik dan de hier geleverde verwijderingsinstructies om deze adware die doorverwijzingsproblemen veroorzaakt te verwijderen.

Misleidende gratis software installer die wordt gebruikt voor de verspreiding van de websearch.fastosearch.info browser hijacker:

 websearch.fastosearch.info browser hijacker installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Websearch.fastosearch.info virus verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

websearch.fastosearch.info browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "SO.Booster", "SO.Sustainer", en "SNT", selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Op het moment van onderzoek werd de websearch.fastosearch.info browser hijacker samen geïnstalleerd met deze mogelijk ongewenste applicaties: "YoutubeAdblocker", "SaveOn", "LiveSupport" en "Optimizer Pro". Je wordt aangeraden deze programma's ook te verwijderen.

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste programma's (die browser doorverwijzingen naar de websearch.fastosearch.info website veroorzaken) scan je je computer  op enige overgebleven onderdelen. Scan je computer met aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Websearch.fastosearch.info doorverwijzing verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan websearch.fastosearch.info gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar "SNT" en "sAve oen", selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen". 

Verander je startpagina:

Verwijder websearch.fastosearch.info als startpagina in Internet Explorer

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in  de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://websearch.fastosearch.info en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start, je kan ook about: blank typen om een blanco pagina te openen elke keer je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder websearch.fastosearch.info als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." In het geopende venster selecteer "Zoekmachines," stel "Google," "Bing" of een andere zoekmachine naar keuze in en verwijder "WebSearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van websearch.fastosearch.info virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan websearch.fastosearch.info gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Bookmark Sentry scanner", "save On", "SNT", en "YoutubeAdblocker"" selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon. 

Verander je startpagina:

Verwijder websearch.fastosearch.info als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie beweeg je je muis over hxxp://websearch.fastosearch.info en klik je op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder websearch.fastosearch.info als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "WebSearch" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van websearch.fastosearch.info virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan websearch.fastosearch.info gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en verwijder "save On", "SNT", en "YoutubeAdblocker".

Verander je startpagina:

Verwijder websearch.fastosearch.info als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox-menu firefox menu icon , kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://websearch.fastosearch.info en typ je je gekozen domein in dat zal opstarten elke keer je Firefox opent.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder websearch.fastosearch.info als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "fastosearch"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van websearch.fastosearch.info virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de websearch.fastosearch.info virus, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van websearch.fastosearch.info virus uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over websearch.fastosearch.info virus of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7885-websearch-fastosearch-info-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Websearch.fastosearch.info virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Websearch.fastosearch.info virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.