FacebookTwitterLinkedIn

VLC Addon Virus

Ook bekend als: Namaak VLC App or Rogue VLC Add-on
Type: Adware
Schadeniveau: Hoog

VLC Addon virus verwijderingsinstructies

Wat is VLC Addon?

VLC Addon virus is een naam die gebruikt wordt om een frauduleuze brower add-on te beschrijven die pretendeert gerelateerd te zijn aan VLC media player. De VideoLAN non-profit organisatie is niet gelinkt aan deze valse browser extensie - ze werd ontwikkeld door cybercriminelen. Recent onderzoek toonden aan dat cybercriminelen de naam van deze legitieme software misbruiken om internetgebruikers te misleiden en hen een frauduleuze browser plugin te laten installeren die na succesvolle infiltratie intrusieve advertenties genereert (Ads not by this site en Nav-links), bijkomend volgt het de surfgeschiedenis van gebruikers door het opslaan van verschillende persoonlijke gegevens. Het geïnstalleerd hebben van deze add-on kan gemakkelijk leiden tot malware besmettingen en privacy-problemen.

Op het moment van dit onderzoek werd deze valse VLC applicatie verspreid via verschillende schimmige advertentie-netwerken die gebruikers doorverwezen naar de hxxp://www.coolestmovie.info website. Deze site toont een vals pop-up bericht: "Schakel de benodigde media player in" en misleid zo gebruikers om deze valse VLC applicatie plugin in hun internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) te installeren. Op het moment van dit onderzoek promootte deze website ook malware die aan Bitcoin mining deed en adware genaamd "Browsebeyond". Computergebruikers die de VLC media player van hxxp://www.coolestmovie.info gedownload hebben zouden moeten weten dat hun computers besmet zijn met verschillende malware. Het is aanbevolen deze kwaadaardige applicaties zo snel mogelijk uit iemands internet browsers en besturingssysteem te elimineren.

VLC app virus

Het VLC Addon virus is gelijkaardig aan andere adware die zich in de internet browsers van gebruikers installeert via valse downloads, bijvoorbeeld Feven, Mystart toolbar en SuperWeb. Om installatie van dergelijke frauduleuze browser plug-ins te vermijden zouden computergebruikers gratis software (zoals VLC media player, Java en browser updates) best downloaden vanop de websites van de ontwikkelaars. Bijkomend, bij het downloaden van gratis programma's verzeker je je er best van dat je elke stap in het downloadproces controleert en kiest voor het niet installeren van geadverteerde browser plug-ins door te klikken op de "afwijzen"-knop. Bij het installeren van het reeds gedownloade programma gebruik je best de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties, dit kan de installatie van gebundelde browser extensies aan het licht brengen. Internet-gebruikers die nu al "ads not by this site" en "nav-links" advertenties zien bij het surfen op internet zouden hun lijst met browser extensies moeten controleren op een  frauduleuze VLC Addon

Schermafbeelding van een misleidende download-cliënt die gebruikt wordt om de valse VLC App te verspreiden:

vlc app virus installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

VLC Addon virus verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

vlc app virus verwijdering uit het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Product Support", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Op het moment van dit onderzoek werd deze adware samen geïnstalleerd met:

  • SpeedUpMyPC - Mogelijk ongewenste applicatie (systeem optimaliseerder).
  • Mobogenie - Mogelijk ongewenste Android synchronisatie software.
  • GPU Monitor - Bitcoin mining malware.
  • Easy Media Player - Adware die intrusieve advertenties genereert tijdens het browsen op internet.
  • Browsebeyond - SuperWeb adware - genereert ongewenste advertenties.
  • BasicServe - browser hijacker die internetgebruikers doorverwijst naar hxxp://www.basicserve.com

Het is aanbevolen alle programma's uit dit lijstje te verwijderen.

Na het verwijderen van Product Support(valse VLC App) scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen anti-spyware software.

Verwijder het VLC Addon virus uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder het vlc app virus uit de Internet Explorer extensies stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "BrowseBeyond" en "Easy Media Player Support" en schakel deze uit.

Verwijder het vlc app virus uit de Internet Explorer extensies stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van namaak vlc app or rogue vlc add-on dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing vlc app virus from Google Chrome extensions step 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek: "BrowseBeyond", Easy Media Player Support" of "VLC Links" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder het vlc app virus uit de Google Chrome extensies stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van namaak vlc app or rogue vlc add-on, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder het vlc app virus uit de Mozilla Firefox extensies stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "BasicServe", "Browsebeyond", "Easy Media Player Support" en "VLC Addon".

Verwijder het vlc app virus uit de Mozilla Firefox extensies stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van namaak vlc app or rogue vlc add-on kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de namaak vlc app or rogue vlc add-on, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om namaak vlc app or rogue vlc add-on van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over namaak vlc app or rogue vlc add-on of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7520-vlc-app-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Namaak VLC App or Rogue VLC Add-on QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Namaak VLC App or Rogue VLC Add-on op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.