FacebookTwitterLinkedIn

SuperWeb Ads and Deals Virus

Ook bekend als: Advertenties door SuperWeb and Deals
Type: Adware
Schadeniveau: Matig

SuperWeb Advertenties en Deals virus verwijderingsinstructies

Wat is SuperWeb Ads and Deals?

SuperWeb virus is een naam die gebruikt wordt om een frauduleuze browser extensie te beschrijven die ontwikkeld werd door een bedrijf genaamd SuperWeb LLC. Dit bedrijf geeft identieke browser plug-ins uit met verschillende namen om zo detectie door legitieme antivirus en spyware-programma's te vermijden. De SuperWeb browser extensies installeren zich op de internet browsers van gebruikers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) zonder hun toestemming bij het downloaden van gratis software. Om hun frauduleuze plugins te verspreiden gebruikt dit bedrijf een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Na succesvolle infiltratie veroorzaken deze extensies intrusieve advertenties tijdens het surfen op internet - zoek-, banner-, tekst link-, transitionele en volledige pagina-advertenties.

Bijkomend is van deze plug-ins geweten dat ze de surfgeschiedenis van gebruikers volgen: ze registreren het IP-adres, het unieke indentificatie-nummer, besturingssysteem, browser-informatie, bezochte URL's, bekeken pagina's, ingegeven zoekopdrachten en andere informatie. Hoewel deze browser-extensies stellen dat ze de surfervaring van gebruikers productiever maken door het tonen van waarderingscijfers voor websites en het mogelijk maken van snelle prijsvergelijkingen. In werkelijkheid zijn de SuperWeb plug-ins echter adware - ze voegen geen echte meerwaarde toe en kunnen leiden tot malware besmettingen en identiteitsdiefstal. 

SuperWeb advertenties en deals virus

SuperWeb LLC heeft reeds meer dan 50 identieke browser extensies uitgegeven met identieke functionaliteit maar andere namen, bijvoorbeeld Solteratop, Internet Blast, Searchadence en vele andere. De meest voorkomende bron van zulke adware besmettingen zijn misleidende software download-cliënten. Om de installatie van SuperWeb en mogelijk ongewenste applicaties te vermijden zouden computergebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden van gratis software - als je download beheerd wordt door een een download-cliënt verzeker je er dan van te kiezen voor het niet installeren van geadverteerde browser plug-ins door te klikken op de "afwijzen"-knop. Bij het installeren van de reeds gedownloade freeware kies je best steeds voor de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties in plaats van "typisch" of "snel", dit zal de installatie van enige gebundelde browser extensies aan het licht brengen.

De SuperWeb adware genereert verschillende intrusieve advertenties, bijvoorbeeld advertenties met waarderingscijfers, prijsvergelijking-advertenties, gerelateerde zoekopdrachten-advertenties, inline- en voordeel-advertenties.

Waarderingscijfers-advertentie voorbeeld:

Trust rating ads

Prijsvergelijking-advertentie voorbeeld:

Prijsvergelijking-advertentie

Gerelateerde zoekopdrachten-advertentie voorbeeld:

Gerelateerde zoekopdrachten advertenties

Inline advertenties voorbeeld:

Inline advertenties

Voordeel advertenties in online shopping websites:

Voordeel advertenties in online shopping websites

Hieronder een lijst met frauduleuze browser-extensies ontwikkeld door SuperWeb LLC:

Fortunitas
lookinglink
maucampo
melondrea
PursuePoint
ViewPlay
wisen wizard
EnhanceTronic
Internet Blast
solteratop
Zippy Zarp
RightSurf
Searchadence
Bizzybolt
browsebit
fassurun
albrechto
BeepieBear
BetterBrowse
BrowseSmart
BuzzSearch
Cling Clang
FlippyRoo
goinggo
Joomiweb
Larparus
loffinam
LinkiDoo
AdvanceMark
AppSuper
blindbat
CrankWeb
BringStar
BrowseDen
findopolis
SurfEnhance
Trontizer
veberGreat
Webfuii
WonderBrowse
Browsebeyond
Skywebber
Swift Browse
BatBrowse
Higher Aurum
Kozaka
DiVapton
GreyGray
PlurPush
fanhoosh
glindorus
kasimos
lamilov
qualitink
SearchFin
Ttessab
Whilokii
Jump Flip
Spring Smart
bomlabio
illoxum
Lizardlink
masponi
GrooveDock
HypeNet
littleweaver
ResultsBay
FindRight
Fralimbo
Info Trigger
BrowseFox
diamondata
LemurLeap
LinkSwift
lucky leap
Rolimno
SaltarSmart
Web Layers
WebConnect
rankromp
ResultsAlpha
SecretSauce
sizlsearch
SquirrelWeb
Storimbo
monetomi
nessipol
rinkela
shamanul
tanzuki
walermis
WebSparkle
WunderWeb
monarimo
outobox
SerialTrunc
Surftastic
WiseEnhance
ZoomCheck
LeapSense
Mega Browse
PacFunction


De SuperWeb advertenties kunnen doorlinken naar schimmige websites en het is daarom ten zeerste aanbevolen browser plug-ins gerelateerd aan dit bedrijf te elimineren. Browser extensies ontwikkeld door dit bedrijf voegen geen echte waarde toe, ze veroorzaken intrusieve advertenties en kunnen leiden tot ernstige malware besmettingen en identiteitsdiefstal. Als je tijdens het surfen op internet advertenties ziet gegenereerd door de SuperWeb plug-ins (voorbeelden hierboven) gebruik dan de hier geleverde verwijderingsgids en elimineer deze adware van je computer.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SuperWeb virus verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Superweb plugins verwijdering uit het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar de browser plugins uit het lijstje hierboven, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren" 

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste applicaties scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Aanbevolen anti-spyware software. 

Verwijder het SuperWeb virus uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Superweb plugins verwijdering uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar SuperWeb gerelateerde browser extensies en verwijder deze.

Superweb plugins verwijdering uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door superweb and deals dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Superweb plugins verwijdering uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek: SuperWeb gerelateerde browser extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Superweb plugins verwijdering uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door superweb and deals, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Superweb plugins verwijdering uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en verwijder SuperWeb gerelateerde browser extensies.

Superweb plugins verwijdering uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door superweb and deals kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door superweb and deals, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door superweb and deals van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door superweb and deals of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7493-superweb-ads-and-deals-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door SuperWeb and Deals QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door SuperWeb and Deals op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.