FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw valse e-mails "Google Ads - Your Account Is Suspended" niet

Ook bekend als: Google Ads - Your Account Is Suspended spam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Google Ads - Your Account Is Suspended"?

"Google Ads - Your Account Is Suspended" is een spam e-mailcampagne en oplichterij. Oplichters sturen deze e-mail naar veel mensen in de hoop dat sommigen hem serieus nemen.

Het belangrijkste doel van de zwendel is om mensen te verleiden tot het verstrekken van hun Google Ads accountgegevens (het invoeren van hun gebruikersnaam en wachtwoord). Als je deze e-mail ontvangt, negeer hem dan. Negeer ook alle andere soortgelijke e-mails.

Google Ads - Your account is suspended spamcampagne

"Overzicht e-mailoplichting "Google Ads - Your Account Is Suspended

Cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor deze zwendel, doen deze e-mail voor als een bericht van het Google Ads-team. Oplichters doen zich vaak voor als vertegenwoordigers (teamleden) van een bekend bedrijf. In de e-mail "Google Ads - Uw account is geschorst" staat dat het Google Ads-account van de gebruiker is geschorst wegens het omzeilen van systemen.

Om hun accounts te herstellen, worden ontvangers aangemoedigd om in te loggen door op een verstrekte koppeling te klikken. Als hierop wordt geklikt, wordt een valse inlogpagina geopend: deze kan worden geïdentificeerd door de geopende websitelink te inspecteren, die verkeerd gespeld is (accounts.vgeoogle[.]com). Deze website vraagt bezoekers om in te loggen op hun Google Ads accounts door hun e-mailadressen (of telefoonnummers) en wachtwoorden op te geven.

Zoals gezegd gebruiken oplichters deze methode om accounts te stelen. Als je account wordt gestolen, kan dit leiden tot een gegevenslek, financieel verlies en verschillende andere problemen. We raden je ten zeerste aan om waakzaam te zijn met deze e-mails - de beste manier om problemen door dergelijke spamcampagnes te voorkomen is om ze gewoon te negeren.

Samenvatting bedreiging:
Naam Google Ads - Your Account Is Suspended E-mail Scam.
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude.
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer van de gebruiker.
Distributiemethoden Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagnes in het algemeen

Er zijn veel andere spamcampagnes die zijn ontworpen om persoonlijke gegevens te stelen en mensen geld af te persen. Enkele voorbeelden zijn "AMEX Email Scam", "Iforgot.apple.com", en "You Certainly Do Not Know Me".

Andere soorten e-mails worden gebruikt door cybercriminelen om computerinfecties te verspreiden, zoals LokiBot, TrickBot, Emotet, AZORult, Adwind, en andere kwaadaardige programma's. Ze sturen e-mails met bijgevoegde bestanden zoals Microsoft Office-documenten, JavaScript-bestanden, PDF-documenten, archieven zoals ZIP, RAR, uitvoerbare bestanden, enzovoort.

Computers raken geïnfecteerd wanneer mensen deze bestanden openen, waardoor kwaadaardige programma's worden gedownload en geïnstalleerd (cybercriminelen gebruiken deze om logins, wachtwoorden, gegevens met betrekking tot browseactiviteiten, bankgegevens en andere gevoelige gegevens te stelen).

Op deze manier genereren ze inkomsten. Regelmatige gebruikers kunnen dus te maken krijgen met financieel verlies, problemen met privacy, gegevensverlies, veiligheid bij het browsen, enzovoort.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Bijgevoegde bestanden kunnen alleen schade aanrichten als ze worden geopend. In het geval van een archiefbestand bijvoorbeeld, moet de inhoud worden uitgepakt en geopend/uitgevoerd.

In het geval van een MS Office-document wordt gevraagd om macro-opdrachten in te schakelen. Door deze in te schakelen kan een kwaadaardig document een computerinfectie met een hoog risico downloaden en installeren. Kortom, geen enkel bijgevoegd bestand kan schade aanrichten (virussen verspreiden) tenzij het wordt geopend.

Hoe vermijd je de installatie van malware?

Open geen bijlagen/bestanden of weblinks in e-mails van onbekende of verdachte adressen. Deze e-mails worden meestal gepresenteerd als legitiem en officieel, maar zijn vaak niet relevant voor de ontvangers. Bovendien moet alle software worden gedownload van officiële websites via directe links.

Gebruik geen downloaders van derden, Peer-to-Peer netwerken zoals torrent clients, eMule, onofficiële websites en andere kanalen van dit soort. Software-updates moeten worden gedownload en geïnstalleerd met behulp van hulpprogramma's of geïmplementeerde functies die door officiële softwareontwikkelaars worden geleverd. Updaters van derden kunnen computerinfecties downloaden en installeren.

Dit is ook het geval met software 'cracking' tools, die mensen vaak gebruiken om betaalde software activering te omzeilen. Let wel, het gebruik van deze tools is een cybermisdaad. Een andere effectieve manier om computers te beschermen is om antivirus- of antispywaresoftware van goede kwaliteit te installeren en altijd aan te zetten.

Als je al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te elimineren.

Tekst in het e-mailbericht "Google Ads - Your Account Is Suspended":

Your Customer ID: 747-128-4244
Sign in


Google Ads


Your account is suspended


Your Google Ads account 747-128-4244 has been suspended for Circumventing systems.


If you believe this is an error, submit an appeal and weíll review your account.


Please log-in here to restore your account.


If you have a prepaid balance remaining in your account, you can request a refund at any time.


The Google Ads Team


This email was sent to update you about your Google Ads account.


Google
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway,
Mountain View, CA 94043

Misleidende website (accounts.vgeoogle[.]com) gepresenteerd als officiële aanmeldpagina voor Google Ads:

valse website met google-advertenties vraagt om gebruikersnaam en wachtwoord

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spammails zijn niet persoonlijk. Deze brieven worden massaal verstuurd - vandaar dat duizenden gebruikers deze mail ontvangen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze spammail, wat moet ik doen?

Als je je accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en breng de officiële ondersteuning hiervan onmiddellijk op de hoogte. En als je andere privégegevens hebt vrijgegeven (bijv. identiteitskaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Ik heb een spammail gelezen maar de bijlage niet geopend. Is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het openen/lezen van een e-mail leidt niet tot een infectie. Apparaten worden geïnfecteerd wanneer schadelijke bijlagen of koppelingen worden geopend.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een spambericht zat. Is mijn computer geïnfecteerd?

Als het geopende bestand een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.), is uw apparaat hoogstwaarschijnlijk geïnfecteerd. Voor documenten (.xls, .doc, .one, .pdf, enz.) kan echter extra interactie van de gebruiker nodig zijn (bijvoorbeeld het inschakelen van macro-commando's, klikken op ingesloten inhoud, enz.) om te beginnen met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner is in staat om praktisch alle bekende malware-infecties te detecteren en te elimineren. Het moet worden benadrukt dat, aangezien geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen, het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Google Ads - Your Account Is Suspended spam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Google Ads - Your Account Is Suspended spam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.