FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de Find It Quick Search browser hijacker

Ook bekend als: finditquicksearch.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Find It Quick Search?

Find It Quick Search is een rogue browserextensie. Na onderzoek hebben we vastgesteld dat het browser-hijacking software is. Deze extensie wijzigt browserinstellingen om (via omleidingen) de nepzoekmachine finditquicksearch.com te ondersteunen.

finditquicksearch.com browser hijacker

Find It Quick Search browser hijacker overzicht

Browserkapers wijzen gepromote sites toe als standaardzoekmachines, URL's van nieuwe tabbladen/vensters en startpagina's van browsers. Find It Quick Search onderschrijft finditquicksearch.com op deze manier.

Daarom, met deze extensie geïnstalleerd: nieuwe browser tabbladen / vensters geopend en zoekopdrachten ingevoerd in de URL-balk - resulteren in omleidingen naar de finditquicksearch.com pagina.

Hoewel valse zoekmachines geen zoekresultaten kunnen bieden en omleiden naar legitieme zoekwebsites op internet (bijv, Google, Yahoo, Bing, enz.), is finditquicksearch.com een uitzondering. Verrassend genoeg kan deze site relevante zoekresultaten genereren. Ze bevatten echter verschillende advertenties die misleidende/gevaarlijke inhoud kunnen pushen.

Het is opmerkelijk dat browser-hijacking software vaak vertrouwt op persistentie-verzorgende mechanismen om herstel van de browser te voorkomen.

Bovendien hebben kapers meestal datatracking-functionaliteiten en dit kan ook gelden voor Find It Quick Search. Gerichte gegevens kunnen zijn: bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, internetcookies, inloggegevens voor accounts, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële informatie, enz. Deze gevoelige gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van software zoals Find It Quick Search op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Samenvatting bedreiging:
Naam Find It Quick Search
Type bedreiging Browser hijacker, omleiding, zoek hijacker, werkbalk, ongewenst nieuw tabblad
Browseruitbreiding(en) Find It Quick Search
Gepromote URL finditquicksearch.com
Opsporingsnamen (finditquicksearch.com) Criminal IP (Phishing), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Dienend IP-adres (finditquicksearch.com) 35.162.118.238
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

Extended Search - Standaardzoekopdracht, Cat Tab HD, en Happy Dolphin Club zijn maar een paar voorbeelden van browser hijackers die we onlangs hebben geanalyseerd.

Software in deze categorie ziet er zelden onwettig of anderszins verdacht uit; het ziet er meestal gewoon en onschuldig uit. Browser hijackers kunnen ook een breed scala aan handige functies bieden. Deze functies werken echter zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Houd in gedachten dat zelfs als een stuk software precies zo werkt als aangegeven in het promotiemateriaal, dit geen onweerlegbaar bewijs is van legitimiteit of veiligheid.

Hoe is Find It Quick Search op mijn computer geïnstalleerd?

Browser hijackers worden verspreid via de marketingtechniek bundelen, wat inhoudt dat gewone programma-installaties worden voorzien van ongewenste/malafide toevoegingen.

Het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld wordt toegelaten tot het systeem wordt verhoogd door te downloaden van dubieuze kanalen (bijv. freeware en websites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en door installaties onzorgvuldig te behandelen (bijv. voorwaarden negeren, secties overslaan, "Easy/Express" instellingen gebruiken, enz.)

Bovendien kan browser-hijacking software "officiële" promotiepagina's hebben en wordt het onderschreven op oplichtingssites. Gebruikers komen voornamelijk op deze webpagina's terecht via omleidingen die worden gegenereerd door opdringerige advertenties, websites met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser-meldingen, of adware hebt geïnstalleerd.

Sommige opdringerige advertenties kunnen scripts uitvoeren om heimelijke downloads/installaties uit te voeren als erop wordt geklikt. Deze advertenties worden ook gebruikt om browser hijackers te verspreiden.

Hoe vermijd je de installatie van browser hijackers?

We raden sterk aan om software te onderzoeken voordat je het downloadt of koopt. Een andere aanbeveling is om alleen te downloaden van officiële en betrouwbare bronnen. Bij het installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, tools, enz. uit te schakelen.

We raden je aan voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat frauduleuze en kwaadaardige online inhoud er meestal legitiem en onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar ze leiden je door naar onbetrouwbare en twijfelachtige sites (bijv. scam-promoting, pornografie, gokken, adult dating, enz.)

In het geval van voortdurende ontmoetingen met dergelijke advertenties/omleidingen, moet u het systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Find It Quick Search, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te elimineren.

Verschijning van een finditquicksearch.com omleiding (GIF):

Find It Quick Search browser hijacker die doorverwijst naar finditquicksearch.com (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Find It Quick Search browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browser-hijacking toepassing verwijderen via Configuratiescherm

In het venster voor het verwijderen van programma's: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Remove".

Nadat je de mogelijk ongewenste toepassingen hebt verwijderd, scan je je computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om je computer te scannen.

Find It Quick Search browser hijacker verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome-logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan finditquicksearch.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Find It Quick Search" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Finditquicksearch.com verwijderen uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "On startup" de optie "Find It Quick Search" uit, zoek naar een URL van de browser-hijacker (hxxp://www.finditquicksearch.com) onder de optie "Open a specific or set of pages". Als deze aanwezig is, klikt u op het pictogram drie verticale stippen en selecteert u "Verwijderen".

Verander je standaard zoekmachine:

Finditquicksearch.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "finditquicksearch.com", klik op de drie verticale punten bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van finditquicksearch.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox-logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Aan finditquicksearch.com gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Find It Quick Search" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Finditquicksearch.com uit de startpagina van Mozilla Firefox verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Settings", schakel in het geopende venster "Find It Quick Search" uit, verwijder hxxp://finditquicksearch.com en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander je standaard zoekmachine:

Finditquicksearch.com uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van finditquicksearch.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de finditquicksearch.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van finditquicksearch.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over finditquicksearch.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/29078-find-it-quick-search-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website finditquicksearch.com te bezoeken?

Redirects naar dergelijke websites worden gegenereerd omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van valse zoekmachines en browserkapers) er hun voordeel mee doen.

Is het bezoeken van finditquicksearch.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. Websites die geclassificeerd zijn als nepzoekmachines (bijv. finditquicksearch.com, etc.) verzamelen en verkopen meestal informatie over hun bezoekers.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser-hijacking software wordt voornamelijk verspreid via gebundelde installatieprogramma's, misleidende promotiepagina's, online zwendelpraktijken, freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, Peer-to-Peer netwerken voor het delen van bestanden, spam browser-meldingen, en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen om de Find It Quick Search browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan computers scannen en alle gedetecteerde browser-hijacking apps verwijderen. Houd er rekening mee dat handmatige verwijdering (uitgevoerd zonder beveiligingsprogramma's) misschien niet ideaal is, vooral als er meerdere browser-hijackers aanwezig zijn. In deze gevallen is het mogelijk dat nadat er één is verwijderd, de anderen deze opnieuw installeren. Bovendien kan browser-hijacking software de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen weigeren en/of door de gebruiker aangebrachte wijzigingen ongedaan maken. Daarom is het van het grootste belang om browser-hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
finditquicksearch.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van finditquicksearch.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.